Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025 προσδιορίστηκε η δίκη για τους εκβιασμούς σε βάρος του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Νίκου Κοροβέση.
Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών θα γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης και στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν συνολικά έξι άτομα.
Προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι ηλικίας 36 και 45 χρόνων, τρεις δικηγόρους και έναν ιδιώτη, οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηλείας να δικαστούν για ένα κακούργημα και ένα πλημμέλημα.
Οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι βαρύνονται με την κατηγορία της εκβίασης με απειλή βλάβης του λειτουργήματος του παθόντος, από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ επάγγελμα, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι, θα δικαστούν για άμεση συνέργεια σε εκβίαση με απειλή βλάβης του λειτουργήματος του θύματος, τετελεσμένη και σε απόπειρα.
Σε όλους τους κατηγορούμενους έχει αποδοθεί η κατηγορία της συμμορίας.




