ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

6ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου: Συμμετοχή στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας


Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους και στο πλαίσιο της συμμετοχής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, η θεατρική ομάδα «Πάροδος» θα επικοινωνήσει -την Τρίτη 19 και την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου-με τα παιδιά του σχολείου. Για τις  τάξεις  Α΄, Β΄, Γ΄ θα οργανωθούν δράσεις θεατρικού παιχνιδιού  με τους μικρούς μαθητές.

Για τους μαθητές των μεγάλων τάξεων οι θεατρικές δράσεις θα έχουν σαν αφορμή λογοτεχνικά κείμενα. Τα κείμενα είναι από τα βιβλία: «Καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας, άνοιξη, καλοκαίρι…» της Αργυρώς Πιπίνη, «Φαρφανέλα» της Ελένης Βλάχου και «Εγώ που μισώ τα βιβλία».

Το απόγευμα της Τρίτης και ώρα 6 έως 8, θα οργανωθεί εργαστήρι παιχνιδιού για  τους γονείς του σχολείου με τίτλο «Προσεγγίζοντας το θεατρικό παιχνίδι». Οι γονείς  θα προσεγγίσουν το Θεατρικό Παιχνίδι μέσα από την κίνηση, το παιχνίδι,  τη μουσική,  τη θεατρική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό

Ομάδα Τέχνης Πάροδος

Η  Ομάδα Τέχνης Πάροδος είναι μία δημιουργική πρωτοβουλία για την ψυχαγωγία και την καλλιτεχνική έκφραση παιδιών και νέων μέσω του θεατρικού παιχνιδιού. Ιδρύθηκε το 1977 από τον Λάκη Κουρετζή που είναι  δημιουργός και εισηγητής του θεατρικού παιχνιδιού στην Ελλάδα. Σήμερα την καλλιτεχνική επιμέλεια της Ομάδας έχει ο Ηλίας Πίτσικας, παιδαγωγός και εμψυχωτής θεατρικού παιχνιδιού.

Η Ομάδα Τέχνης Πάροδος διατηρεί εδώ και χρόνια σταθερές συνεργασίες σε ετήσια βάση με τους εξής φορείς:

ΑΡΧΕΛΩΝ, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους,  Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, Εκδόσεις Πατάκη, Φίλοι του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Πειραματικό Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας.