ΗΛΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Πρόσκοποι Πύργου: Αποχαιρέτησαν το 2019 με την καθιερωμένη χειμερινή εκδρομή!


Το 2019 αποχαιρέτησαν οι Πρόσκοποι του Πύργου με την καθιερωμένη  τριήμερη χειμερινή εκδρομή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 με 30 Δεκεμβρίου στο γραφικό χωριό της Βυτίνας στην Αρκαδία.

Με την άφιξη τους ,οι Πρόσκοποι δεν έχασαν καιρό, ξεκινώντας αμέσως τις δραστηριότητες τους. Πρώτος σταθμός , ήταν η επίσκεψη τους στην τοπική βιβλιοθήκη του χωριού όπου ενημερώθηκαν για την ιστορική της σημασία και θαύμασαν τα σπάνια βιβλία που φυλάσσονται εκεί. Στη συνέχεια περιπλανήθηκαν στη χιονισμένη Βυτίνα, μέσα από ένα μεγάλο παιχνίδι γρίφων και ήρθαν σε επαφή με τους κατοίκους του τόπου, περπάτησαν στα γραφικά σοκάκια και μάζεψαν πληροφορίες για τον τόπο. Το βράδυ της 1ης ημέρας ξεναγήθηκαν στο λαογραφικό Μουσείο  από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας που τους ταξίδεψε σε παλαιότερες εποχές.

Την επόμενη μέρα οι Πρόσκοποι, αφού εκκλησιάστηκαν  στο κεντρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνα, περπάτησαν στα  χιονισμένα μονοπάτια του Μαινάλου με προορισμό το γειτονικό χωριό της Νυμφασίας .  Οι εναλλαγές του τοπίου χάρισαν στα παιδιά μαγευτικές εικόνες.

Τέλος την τρίτη και τελευταία μέρα, παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής επισκέφθηκαν το σπήλαιο Κάψια όπου ξεναγήθηκαν ανάμεσα στους σταλαγμίτες και σταλακτίτες, θαυμάζοντας τη φυσική υπόγεια ομορφιά.

Αυτές ήταν οι τελευταίες Προσκοπικές στιγμές των παιδιών για το 2019. Μια εκδρομή γεμάτη εξερεύνηση και περιπέτεια, αφήνοντας σε όλους  αναμνήσεις και εμπειρίες που θα τους συντροφεύουν στο μέλλον.