ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΥΡΓΟΥ

Aγιασμός για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πύργου


Με τον καθιερωμένο Αγιασμό άρχισε τη λειτουργία του , για τη νέα σχολική χρονιά 2017-18. Τον αγιασμό τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ευχόμενος καλή και δημιουργική χρονιά. Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Αγγελόπουλος καλωσόρισε τους εκπαιδευόμενους και ευχήθηκε καλή χρονιά, μέσα σε πνεύμα φιλίας, συνεννόησης και συνεργασίας. Ενισχυμένο με τη φιλόλογο κ. Βάσω Διαμαντοπούλου, και τον Υποδιευθυντή κ. Βασίλη Καρβουνιάρη, το σχολείο αρχίζει με καλύτερους όρους τη φετινή χρονιά.

Την Τετάρτη, στις 7:00 το απόγευμα, στο χώρο του Σ.Δ.Ε. Πύργου, τελέστηκε ο Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά, από τον Επίσκοπο κ. Αθανάσιο, με τη βοήθεια των ιερέων π. Θεόδωρου και π. Γρηγορίου. Πλήθος φίλων και συνεργατών του σχολείου παρακολούθησε την τελετή του Αγιασμού. Παλιοί εκπαιδευόμενοι και απόφοιτοι του σχολείου, εκπαιδευτές, εθελοντές, φίλοι και συγγενείς έδωσαν το παρόν σε αυτή τη σεμνή τελετή .

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, μετά την τέλεση του Αγιασμού, επιβράβευσε τους μαθητές για την απόφασή τους να έρθουν στο σχολείο και να συνεχίσουν τη μόρφωσή τους.

“Η συμβουλή των γονιών μας

“Να μάθεις παιδί μου γράμματα!” προσπαθούσε να διαμορφώσει μια εικόνα αξιών, την εικόνα της αγάπης, ειλικρίνειας της ευθύτητας, της θυσίας, της προσφοράς, της πίστεως, της αλήθειας. Προσπαθούσε να ενσωματώσει μέσα μας τους καρπούς του Παναγίου Πνεύματος. Αγαπητά μου παιδιά! Το σχολείο αυτό σας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ένα όνειρο ετών και μέσα απ’ αυτό να ικανοποιήσετε φιλοδοξίες σας. Όπως ο Χριστος ήν υποτασσόμενος αυτοίς, έτσι κι εσείς να “υπο-τάσσεστε” στους καθηγητάς σας που νοιάζονται να σας δώσουν την καλύτερη μόρφωση και να αποκτήσετε την καλύτερη σχέση με την κοινωνία“, είπε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αθανάσιος.