Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
18 C
Pýrgos

A1 κατηγορία: Έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι-Ακόμα ένα “σκοτεινό” σημείο ενόψει Πλέι Οφ

spot_img

Ακόμα ένα «θολό» σημείο το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα πριν ξεκινήσουν τα Πλέι Οφ, καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΠΣ Ηλείας, η οποία αν και δεν φέρει την ευθύνη στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι βέβαιο ότι θα κληθεί άμεσα να το διευθετήσει. Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, ήδη δικηγόροι έχουν πιάσει δουλειά, με δυο εκ των τεσσάρων ομάδων οι οποίες θα συμμετάσχουν στα Πλέι Οφ, να έχουν απευθυνθεί σε νομικούς προκειμένου να διαλευκάνουν τα «σκοτεινά» σημεία της προκήρυξης, αλλά και να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.

 

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Τόσο ο Πανηλειακός, όσο και ο Ηλειακός Βαρθολομιού, έχουν σύμφωνα με πληροφορίες, ζητήσει την αρωγή έγκριτων νομικών, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα συμφέροντα των ομάδων τους. Και οι δυο, έχουν απευθυνθεί και στην ΕΠΣ Ηλείας, η οποία για την ώρα τηρεί όπως φαίνεται στάση αναμονής, έχοντας προγραμματίσει για την ερχόμενη Τετάρτη Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία όπως φαίνεται θα τεθεί προς συζήτηση και το θέμα της προκήρυξης. Για την ώρα, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως πάει πίσω η έναρξη των Πλέι Οφ. Δηλαδή, αν και η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, δύσκολα λένε οι πληροφορίες μας ότι θα πάμε άμεσα στην έναρξη των αγώνων για την ανάδειξη του Πρωταθλητή. Σε αυτό βοηθάει και η παράταση που έδωσε η ΕΠΟ στις Ενώσεις προκειμένου να δηλώσουν Πρωταθλητή. Μάλιστα κατά τα φαινόμενα και η ΕΠΟ, προτίθεται να ξεκινήσει τα παιχνίδια κατάταξης για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική, αφότου ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, έτσι ώστε να υπάρχουν περισσότεροι διαθέσιμοι διαιτητές και γενικά να μην υπάρχουν πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα υπό την εποπτεία της ΕΠΟ εκείνο το διάστημα. Παιχνίδια όπως τώρα, τα περισσότερα βαθμολογικά αδιάφορα, όπως συμβαίνει στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, το οποίο έχει μπει στην τελική του ευθεία και βαίνει προς ολοκλήρωση.

 

Κενό ερμηνείας στις κίτρινες κάρτες

Η ΕΠΣ Ηλείας, σε αντίθεση με άλλες Ενώσεις, τηρεί ποινολόγιο κίτρινων καρτών. Κατ’ εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα, η συμπλήρωση ορισμένου αριθμού κίτρινων καρτών, επισύρει τιμωρίες στους ποδοσφαιριστές. Στην προκήρυξή της η ΕΠΣΗ δεν έχει θεσπίσει πρόβλεψη για τη μεταφορά ή όχι των καρτών ή των τιμωριών από κάρτες (δυο διαφορετικά πράγματα αυτά τα δυο), από την κανονική περίοδο στα Πλέι Οφ. Έχει με άλλα λόγια, αφήσει το θέμα στον Πειθαρχικό Κώδικα. Με τη διαφορά ότι αυτός, δεν έχει σαφή πρόβλεψη για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αντίθετα με τα επαγγελματικά. Μάλιστα, αν και δίνει την ευχέρεια στις διοργανώτριες να ρυθμίσουν το θέμα, υπάρχουν προκηρύξεις, με πρώτα αυτή της ΕΠΟ στη Γ΄ Εθνική, οι οποίες δεν αναφέρουν τίποτα. Κατά συνέπεια είναι και αυτό κάτι το οποίο θα απασχολήσει άμεσα την ΕΠΟ στα επικείμενα παιχνίδια για την ανάδειξη του Πρωταθλητή και των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Γ΄ Εθνική. Μια Γ΄ Εθνική, η οποία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με το Πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΗ, δηλαδή είναι ένα πρωτάθλημα χωρισμένο σε ομίλους, οι πρωτοπόροι των οποίων στη συνέχεια θα παίξουν μεταξύ τους σε μια τρίτη φάση, μετά δηλαδή την ολοκλήρωση του πρώτου και του δεύτερου γύρου.

 

Τι γίνεται με τις κίτρινες κάρτες

Η ΕΠΣΗ καλείται λοιπόν να διασαφηνίσει το τι μέλλει γενέσθαι με τις κίτρινες κάρτες, αν αυτές μεταφέρονται από τη μια στην άλλη φάση της διοργάνωσης. Όπως και το τι μέλλει γενέσθαι με τις ποινές οι οποίες προέρχονται από κίτρινες κάρτες. Και εδώ απαιτείται να δοθεί ερμηνεία, αν τα Πλει Οφ, δεν υπάγονται στους δυο γύρους (πρώτο και δεύτερο, όπως αναφέρει ο Πειθαρχικός Κώδικας), ή αν αποτελεί ο τρίτος αυτός γύρος (Πλέι Οφ), συνέχεια της ίδιας διοργάνωσης, συνεπώς μεταφέρονται τόσο οι κίτρινες κάρτες, όσο και οι ποινές από τις κίτρινες κάρτες. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ισχύει η πρόβλεψη της τελευταίας παραγράφου του άρθρου 7 του Πειθαρχικού Κώδικα, εφόσον μιλάμε για ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και δεν έχει υπάρξει σχετική πρόβλεψη στις προκηρύξεις.

Ας δούμε όμως τι λέει το άρθρο 7 του Πειθαρχικού Κώδικα και συγκεκριμένα οι παράγραφοι 6 και 7.

A1 κατηγορία: Έπιασαν δουλειά οι δικηγόροι-Ακόμα ένα "σκοτεινό" σημείο ενόψει Πλέι Οφ

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα