ΑΘΛΗΤΙΚΑ

A1 κατηγορία: Γιατί στην Ηλεία δεν είναι το εμπόδιο τα Πλέι Οφ-Ποια ΕΠΣ ανέδειξε Πρωταθλητή! (βίντεο)


Θα μπορούσαν να καταργηθούν τα Πλέι Οφ, ακούγονται διάφορες απόψεις, σχετικά με την Α1 κατηγορία Ηλείας, ώστε να συντομεύσει η ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος και να επικυρωθεί ο βαθμολογικός πίνακας. Μια πιθανή ολοκλήρωση με τον τρόπο αυτό, η οποία φυσικά απαιτεί σχετική τροποποίηση της προκήρυξης, θα απένειμε τρόπον τινά δικαιοσύνη, αφού όλοι θα έπαιζαν με όλους και η κατάταξη θα προέκυπτε μέσα από αντικειμενικά κριτήρια.

Ωστόσο, το πραγματικό πρόβλημα για την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, δεν είναι τα Πλέι Οφ, αλλά ο κορωνοϊός. Το γεγονός δηλαδή ότι δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή αθλητικών γεγονότων και η χρήση των αθλητικών κέντρων, γηπέδων. Αυτό είναι το πραγματικό πρόβλημα, το οποίο δημιουργεί «ασφυξία» στις ημερομηνίες διεξαγωγής των αναμετρήσεων.

Διότι η ΕΠΣ Ηλείας δεν παίζει μπάλα μόνη της. Την ίδια ώρα, υπάρχουν και άλλες Ενώσεις των οποίων τα πρωταθλήματα παραμένουν ημιτελή και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν εκεί Πλέι Οφ. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα η γειτονική Μεσσηνία, το Πρωτάθλημα της οποίας θέλει ακόμα εννέα αγωνιστικές να ολοκληρωθεί, χωρίς να υπάρχουν εκεί Πλέι Οφ. Εννέα αγωνιστικές στη Μεσσηνία, δέκα στην Ηλεία με τα Πλέι Οφ. Κατά συνέπεια, αν καταστεί εφικτό να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα στη Μεσσηνία, γιατί να μην ολοκληρωθεί και στην Ηλεία. Εξάλλου πλέον τα όποια μέτρα, ισχύουν πλέον για ολόκληρη τη χώρα και δεν θα δούμε ξανά το φαινόμενο να τίθεται σε περιοριστικά μέτρα μόνο η Ηλεία, όπως έγινε στο ξεκίνημα του Μαρτίου.

Συνεπώς, όλοι καταλήγουν και εύλογα, ότι η τύχη των τοπικών πρωταθλημάτων, με τις ιδιομορφίες που παρουσιάζουν, απαιτούν ενιαίο χειρισμό από την ΕΠΟ, η οποία μέσα σε όλα αυτά, έχει ήδη στα χέρια της και τον πρώτο Πρωταθλητή της περιόδου 2019-20. Πρόκειται για τον Πανναξιακό, ο οποίος κατέκτησε το Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων και βάσει προκηρύξεων, τη νέα περίοδο θα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Το Πρωτάθλημα Κυκλάδων, με λίγα παιχνίδια, πρόλαβε και ολοκληρώθηκε πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων.

Ήδη μάλιστα η ΕΠΣ Κυκλάδων με επιστολή της, δήλωσε στην ΕΠΟ και τον Πρωταθλητή της, τον Πανναξιακό, δημιουργώντας ένα «δεδικασμένο», με την όποια σημασία μπορεί να έχει, ενόψει αποφάσεων για τη νέα αγωνιστική περίοδο από πλευράς Ομοσπονδίας.