Η πρωταθλήτρια Ελλάδας αντιπτέρισης Αθανασία Παυλίνα Βλαχαντώνη, αθλήτρια του Φιλαθλητικού Πύργου, βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής Ελλάδας στο Βέρκενταμ της Ολλανδίας, όπου λαμβάνει μέρος στους προκριματικούς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος air badminton, το οποίο θα λάβει χώρα στο Μπαλί.
Οι προκριματικού, διεξάγονται από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου και οι ομάδες που θα λάβουν μέρος είναι οκτώ. Την Ελλάδα εκπροσωπούν σε επίπεδο γυναικών, οι αθλήτριες Ανατασίου, Βασιλίκα-Πατσαράσλη, Βλαχαντώνη και Λιάκου:
- Όμιλος Α: Δανία , Ολλανδία , Βουλγαρία , Βέλγιο
- Όμιλος Β: Γερμανία , Γαλλία , Ελβετία , Ελλάδα
Το Air Badminton είναι μια νέα μορφή παιχνιδιού που αναπτύχθηκε υπό την ομπρέλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μπάντμιντον (BWF). Παίζεται σε εξωτερικούς χώρους και σε διάφορες επιφάνειες όπως γρασίδι, αστικά γήπεδα, ταρτάν και κυρίως άμμο παραλίας.