Eξώδικο στον Ν. Δημάκη από τον Ναμπίλ Μοράντ-Απάντηση με εξώδικο του Ν. Δημάκη

spot_img

Προτεινόμενα

Εξώδικο, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2017, στον Νίκο Δημάκη, έστειλε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, τον οποίο κατηγορεί για προσβολή του ονόματός του και μείωση της τιμής και της υπόληψής του.

Συγκεκριμένα, ο Ναμπίλ Μοράντ κάνει αναφορά, στο εξώδικό του, για κάποιες αναρτήσεις του κου Δημάκη στο κοινωνικό δίκτυο facebook, ζητώντας του να αποκαταστήσει την αλήθεια και να άρει την προσβολή της προσωπικότητάς του.

«Σε διαφορετική περίπτωση», αναφέρει επίσης, «θα επαληθευτεί ότι πραγματικός σας σκοπός δεν είναι η πολιτική κριτική ή ο έλεγχος της τοπικής αυτοδιοίκησης  -για τον οποίον θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα κι όχι το facebook- αλλά η συκοφάντηση του ονόματός μου και η πολιτική, ηθική και κοινωνική μου εξόντωση».

Σύμφωνα πάντα με το εξώδικο, ο δήμαρχος αναφέρεται σε τρεις περιπτώσεις για τις οποίες έχει την αίσθηση ότι θίχτηκε: Η πρώτη αφορά ένα δημοσίευση για τα δημοτικά καταστήματα που ο κος Δημάκης έγραψε πως είναι, «μπάστε σκύλοι, αλέστε».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 ανέφερε: «Αγαπητοί Συνδημότες από πότε τα Δημοτικά Καταστήματα είναι «μπάστε σκύλοι αλέστε»;;; Δεν πιστεύαμε σήμερα αυτό που βλέπαμε!! Συνέλθετε και σοβαρευτείτε, γιατί μας προκαλείτε αγρίως!! Αύριο στην Αποκεντρωμένη, θα γίνω πιο συγκεκριμένος!! Δεν αντιλαμβάνεστε την βαρύτητα κάποιων πράξεών σας!! Υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες!!»

Η δεύτερη περίπτωση αναφέρεται στη γιορτή του Ραμαζανιού, όπου έγραψε τα εξής σε ανάρτησή του την Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017: «Δεν πιστεύω να ξέχασε κάποιος να πάει στη γιορτή του Ραμαζανιού στην κοινότητα Συρίων στο LM Μυρσίνης!! Άκου Κοινότητα!!!!;;; Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει και δεν είναι καθόλου αστείο!! Απορώ ποιος τόλμησε να στείλει αυτό το μήνυμα σήμερα το πρωί από το mail του Δήμου μας, στα κινητά των αιρετών!! Πρέπει να αναζητηθεί ο εντολέας!! Έλεος πια!!»

Η τρίτη περίπτωση αφορά δημοσίευμα του Νίκου Δημάκη στις 29 Ιουνίου 2017 το οποίο έχει να κάνει με την αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού του Λιμένα Κυλλήνης και είναι το μόνο στο οποίο ο κος Μοράντ απαντάει στο εξώδικό του.

Ο κος Δημάκης ανέφερε πως ψηφίστηκε ποσό 73.000 ευρώ με ΦΠΑ για κατεπείγουσες εργασίες αποκατάστασης βλαβών στον ηλεκτροφωτισμό από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2016. Ο ίδιος τόνιζε ότι υπήρξε απ’ ευθείας ανάθεση του έργου και πως ο Επίτροπος δεν ενέκρινε την ανωτέρω δαπάνη γιατί δεν έκανε δεκτή την διαδικασία που ακολουθήθηκε και την αιτιολόγηση αυτής. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε το θέμα έχει διαβιβαστεί στο ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

Και κατέληγε στο δημοσίευμά του ο κ. Δημάκης: «Κύριοι του ΔΛΤ Κυλλήνης, αληθεύουν οι πληροφορίες που έχω; Αν όντως αληθεύουν, και δεν το εγκρίνει το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ποιος θα πληρώσει τον εργολάβο; Αγαπητοί Συνδημότες διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε!!»

Στο εξώδικο, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, απαντά ως εξής:

«Το γεγονός αυτό όμως είναι ψευδές καθώς η δαπάνη αφορά έργο το οποίο γίνεται πραγματικά και το οποίο υπήρχε άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη να πραγματοποιηθεί λόγω του κινδύνου ατυχήματος από τον μειωμένο φωτισμό στο λιμάνι της Κυλλήνης και για το οποίο έργο η δαπάνη είναι απολύτως νόμιμη και εγκρίθηκε κανονικά από τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

Και καταλήγει ο κος Μοράντ στο εξώδικο:

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Με τη ρητή επιφύλαξη παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

-Διαμαρτύρομαι έντονα για την ως άνω συμπεριφορά σας.

-Σας καλώ να άρετε άμεσα την παραπάνω προσβολή προς το πρόσωπό μου καθώς και κάθε άλλη προσβολή, με ανάρτησή σας στην ίδια ιστοσελίδα καθώς και με οποιοδήποτε άλλο τρόπο δημοσιοποιήσατε τα παραπάνω ψεύδη και συκοφαντικά για το πρόσωπό μου γεγονότα.

-Αλλιώς σας δηλώνω ότι θα καταφύγω ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων για την ικανοποίηση κάθε νόμιμης  αξίωσής μου.

 Στη συνέχεια, με εξώδικη απάντηση-δήλωση-πρόσκληση και διαμαρτυρία απαντάει ο Νίκος Δημάκης στο παραπάνω εξώδικο του Ναμπιλ Μοράντ, αναφέροντας τα εξής:

«Ειλικρινά μου προκάλεσε κατάπληξη η αποστολή της εξωδίκου Σας !!  Αναφορές μου σχετικές με γεγονότα και δράσεις της δημοτικής αρχής που ανάγονται στον χώρο της κριτικής και του δημόσιου διαλόγου, ερμηνεύονται αυθαίρετα ως προσωπική εναντίον Σας επίθεση που σαν σκοπό έχει δήθεν τη συκοφαντική Σας  δυσφήμηση και τη προσβολή της τιμής και της υπόληψής Σας !!!…

    Κατ’ αρχήν , τα όσα μου ¨καταλογίζετε¨ ότι ανάρτησα στο face book εκτός του ότι ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα  ,  δεν ενέχουν καν ίχνος προσβολής  και το κυριότερο δεν αναφέρονται καν στο πρόσωπό Σας  αλλά στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής !!..  Φαίνεται λοιπόν πως η αποστολή της εξωδίκου αλλού στοχεύει . Στο να πλήξει – περιορίσει  το θεμελιώδες , αναφαίρετο και  κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα  και την ΕΣΔΑ , δικαίωμα του κάθε πολίτη να εκφράζεται ελεύθερα ,  να ασκεί έλεγχο και  δημόσια κριτική στις πράξεις της, η οποία  μάλλον σας ενοχλεί,  για αυτό και επιχειρείτε άκομψα να προσωποποιήσετε και άστοχα βέβαια να ποινικοποιήσετε !!..  Είναι προσέτι ολοφάνερο,  ότι αποστολή της  υπαγορεύτηκε από την αδυναμία Σας (ως δημοτική αρχή) να ανταποκριθείτε , να απαντήσετε στον δημόσιο διάλογο  και στα ερωτήματα που κάθε πολίτης μπορεί να θέσει από δικαιολογημένο ενδιαφέρον.

     Μετά ταύτα , Κε Δήμαρχε , σας καλώ να μην υποτιμάτε τον πολύτιμο διάλογο , αντίθετα θα ήταν ευχής έργον να τον ενδυναμώσετε αφού με αυτόν προάγεται τόσο ο δημόσιος βίος όσο και εν γένει η πρόοδος και ευημερία των δημοτών».

 Η συνέχεια, αν υπάρξει, αναμένεται με ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές…

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα