• OIKONOMIA
  • H Περιφέρεια κατά συμβούλου για την απουσία του για τους πλειστηριασμούς

H Περιφέρεια κατά συμβούλου για την απουσία του για τους πλειστηριασμούς

Σε συνέχεια ανακοίνωσης Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Ανδρέας Κατσανιώτης – Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», ο οποίος απουσίαζε από την πολιτική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το πολύ μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία για τους πλειστηριασμούς της οικογενειακής στέγης, την οποία ωστόσο υπερψήφισε η παράταξή του, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

 

Λάθος 1ο

Στο δελτίο τύπου αναφέρει:

«Να θυμίσουμε εδώ ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σαν θέμα ήρθε στο Π.Σ την 27-7-2015 ενώ το ίδιο θέμα ήρθε στο Κοινοβούλιο από Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τον Φεβρουάριο του 2014».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

28 Αυγούστου 2012: Με την υπ. αριθ. 137/28-8-2012 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια προχωρά σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Ενδυνάμωση του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: ο ρόλος του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος»  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

11 Δεκεμβρίου 2012: Στην 17η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης με τίτλο: «Πολιτικές ενδυνάμωσης του κοινωνικού διχτυού ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα: Ο ρόλος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» με εισηγητή τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γεώργιο Γεωργιόπουλο.

Αμέσως μετά, τα αποτελέσματα της μελέτης παραδόθηκαν στους συναρμόδιους Υπουργούς.

27 Μαΐου 2013: Τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παραδόθηκαν και στον τότε Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας η περιοχή μας να ενταχθεί στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

11 Ιουλίου 2013: Συνάντηση με τον νέο τότε Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, επαναφέροντας το αίτημα για ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», επανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2013 και στο πρώτο εξάμηνο του 2014, τόσο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες έκαναν διαρκείς συναντήσεις για την ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα.

17 Ιουλίου 2014: Διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα πως συμπεριλαμβάνεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

28 Νοεμβρίου 2014: Ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Οργάνωση και συντονισμός της Διαβούλευσης για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», με την παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επανέλαβε το αίτημα της Περιφέρειας για καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη διαμόρφωση ενός πλέγματος δράσεων και πολιτικών για την άρση των κοινωνικών αδικιών και της ακραίας φτώχειας».

Λάθος 2ο

Στο δελτίο τύπου αναφέρει:

«Είναι όμως μια συζήτηση που καιρό τώρα απασχολεί τους νομικούς κύκλους αλλά και τη Δικαιοσύνη. Είναι επίσης μια συζήτηση που ξεκινάει ο Περιφερειάρχης εν τη απουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου, δηλαδή της Κυβέρνησης».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:

Από τα τέλη του 2013, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει τη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των πολιτών, των καταναλωτών και των δανειοληπτών, ενώ τον Οκτώβριο 2015 με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη και την παρουσία της ΕΚΠΟΙΖΩ συζητήθηκε το θέμα της προστασίας κατοικίας των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο και ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας με νομοθετική ρύθμιση.

Μία απόφαση που άμεσα (2 Νοεμβρίου) διαβιβάστηκε και απεστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα:

12 Δεκεμβρίου 2013: Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Γραφείο Πάτρας της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) για την προστασία των καταναλωτών και των οικογενειών τους.

14 Αυγούστου 2013: Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παράταση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.

31 Ιουλίου 2014: Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας «Η Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ), για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

27 Ιουλίου 2015: Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας της μελέτης για την καταγραφή αναγκών και διαμόρφωση στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

29 Οκτωβρίου 2015: Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία ζητείται άμεση παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση, για να καταστεί ακατάσχετη οριστικά η πρώτη κατοικία.

2 Νοεμβρίου 2015: Εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής), καθώς και στους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης – Τουρισμού και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας – Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και αφορά την ένταξη της πρώτης κατοικίας στα ακατάσχετα της αναγκαστικής εκτέλεσης προς είσπραξη οφειλών.

Όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ώστε να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση για να καταστεί ακατάσχετη οριστικά η πρώτη κατοικία, ενώ επίσης θα πρέπει να τροποποιηθεί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να υπάρξει διασφάλιση.

Να μην ξεχνάμε και το στρατηγικό σχέδιο «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» που σχεδίασε από το 2014 και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τους συνανθρώπους μας που διαβιούν με ακατάλληλες συνθήκες, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Λάθος 3ο

Στο δελτίο τύπου αναφέρει:

«Να προσφέρουμε στους πολίτες δωρεάν σημεία ενημέρωσης (helpdesk) για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες προστασίας που σήμερα έχουν».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:

19 Σεπτεμβρίου 2016: Παρέμβαση του Περιφερειάρχη με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γεώργιο Σταθάκη και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση για τη δημιουργία περισσότερων σημείων Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

16 Δεκεμβρίου 2016: Στον νέο Οργανισμό Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει προβλεφθεί η δημιουργία γραφείων ενημέρωσης κοινού.

1 Μαρτίου 2017: Επίσημη λειτουργία του πρώτου Γραφείο Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), στο κεντρικό κτίριο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στη διάθεση των πολιτών και ο δικτυακός χώρος της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr), όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΣΗΜΕΡΑ: Σε συνεργασία με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και ειδικότερα την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία έχει ως αρμοδιότητα τη συγκρότηση γραφείων ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών.

Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία για τη διάθεση χώρων και υλικοτεχνικής υποδομής για την δημιουργία γραφείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το βασικό ερώτημα είναι,

αν τελικά θα συστρατευθούμε όλοι στη νέα μεγάλη πρωτοβουλία που λαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

Ηλεία: Πρόστιμο σε μεγάλο οινοποιείο για μη κανονικό οίνο

Όπως αναφέρει το cibum.gr: Επιβολή προστίμου για παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση και διάθεση μη κανονικού οίνου (ελλιπής αναγραφή ενδείξεων). Με απόφαση …

  • OIKONOMIA
  • H Περιφέρεια κατά συμβούλου για την απουσία του για τους πλειστηριασμούς

H Περιφέρεια κατά συμβούλου για την απουσία του για τους πλειστηριασμούς

Σε συνέχεια ανακοίνωσης Περιφερειακού Συμβούλου της παράταξης «Ανδρέας Κατσανιώτης – Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», ο οποίος απουσίαζε από την πολιτική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το πολύ μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία για τους πλειστηριασμούς της οικογενειακής στέγης, την οποία ωστόσο υπερψήφισε η παράταξή του, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

 

Λάθος 1ο

Στο δελτίο τύπου αναφέρει:

«Να θυμίσουμε εδώ ότι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σαν θέμα ήρθε στο Π.Σ την 27-7-2015 ενώ το ίδιο θέμα ήρθε στο Κοινοβούλιο από Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ τον Φεβρουάριο του 2014».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

28 Αυγούστου 2012: Με την υπ. αριθ. 137/28-8-2012 Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, η Περιφέρεια προχωρά σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα: «Ενδυνάμωση του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: ο ρόλος του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος»  στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών».

11 Δεκεμβρίου 2012: Στην 17η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της μελέτης με τίτλο: «Πολιτικές ενδυνάμωσης του κοινωνικού διχτυού ασφάλειας στη Δυτική Ελλάδα: Ο ρόλος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος» με εισηγητή τον τότε Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών Γεώργιο Γεωργιόπουλο.

Αμέσως μετά, τα αποτελέσματα της μελέτης παραδόθηκαν στους συναρμόδιους Υπουργούς.

27 Μαΐου 2013: Τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παραδόθηκαν και στον τότε Υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας η περιοχή μας να ενταχθεί στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος».

11 Ιουλίου 2013: Συνάντηση με τον νέο τότε Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, επαναφέροντας το αίτημα για ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος με τίτλο «Πιλοτικό Πρόγραμμα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος», επανέφερε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του 2013 και στο πρώτο εξάμηνο του 2014, τόσο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, όσο και οι αρμόδιοι Αντιπεριφερειάρχες έκαναν διαρκείς συναντήσεις για την ένταξη στο πιλοτικό πρόγραμμα.

17 Ιουλίου 2014: Διαβεβαίωση του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα πως συμπεριλαμβάνεται και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην πιλοτική εφαρμογή του μέτρου του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

28 Νοεμβρίου 2014: Ημερίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με θέμα «Οργάνωση και συντονισμός της Διαβούλευσης για την ενεργοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής προς Απόρους ως το 2020, του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», με την παρουσία του Υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας επανέλαβε το αίτημα της Περιφέρειας για καθολική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος για όλη την επικράτεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τη διαμόρφωση ενός πλέγματος δράσεων και πολιτικών για την άρση των κοινωνικών αδικιών και της ακραίας φτώχειας».

Λάθος 2ο

Στο δελτίο τύπου αναφέρει:

«Είναι όμως μια συζήτηση που καιρό τώρα απασχολεί τους νομικούς κύκλους αλλά και τη Δικαιοσύνη. Είναι επίσης μια συζήτηση που ξεκινάει ο Περιφερειάρχης εν τη απουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου, δηλαδή της Κυβέρνησης».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:

Από τα τέλη του 2013, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ξεκινήσει τη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς για την προστασία των πολιτών, των καταναλωτών και των δανειοληπτών, ενώ τον Οκτώβριο 2015 με πρωτοβουλία του ίδιου του Περιφερειάρχη και την παρουσία της ΕΚΠΟΙΖΩ συζητήθηκε το θέμα της προστασίας κατοικίας των πολιτών στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο και ζήτησε την παρέμβαση της Πολιτείας με νομοθετική ρύθμιση.

Μία απόφαση που άμεσα (2 Νοεμβρίου) διαβιβάστηκε και απεστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, στους Αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, στους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Συγκεκριμένα:

12 Δεκεμβρίου 2013: Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με το Γραφείο Πάτρας της Ένωσης Καταναλωτών «Η Ποιότητα της Ζωής» (Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.) για την προστασία των καταναλωτών και των οικογενειών τους.

14 Αυγούστου 2013: Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για παράταση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας.

31 Ιουλίου 2014: Συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας «Η Ποιότητα Ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ), για την ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

27 Ιουλίου 2015: Συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας της μελέτης για την καταγραφή αναγκών και διαμόρφωση στρατηγικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού στο πλαίσιο του ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020.

29 Οκτωβρίου 2015: Απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου κατά την οποία ζητείται άμεση παρέμβαση της Πολιτείας ώστε να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση, για να καταστεί ακατάσχετη οριστικά η πρώτη κατοικία.

2 Νοεμβρίου 2015: Εστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων (πλην της Χρυσής Αυγής), καθώς και στους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Ανάπτυξης – Τουρισμού και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας – Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η απόφαση που έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και αφορά την ένταξη της πρώτης κατοικίας στα ακατάσχετα της αναγκαστικής εκτέλεσης προς είσπραξη οφειλών.

Όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο, η Πολιτεία θα πρέπει να παρέμβει άμεσα ώστε να εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση για να καταστεί ακατάσχετη οριστικά η πρώτη κατοικία, ενώ επίσης θα πρέπει να τροποποιηθεί ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ώστε να υπάρξει διασφάλιση.

Να μην ξεχνάμε και το στρατηγικό σχέδιο «ΣΤΕΓΑ-ΖΩ» που σχεδίασε από το 2014 και υλοποίησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τους συνανθρώπους μας που διαβιούν με ακατάλληλες συνθήκες, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή ένδειας, απορίας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Λάθος 3ο

Στο δελτίο τύπου αναφέρει:

«Να προσφέρουμε στους πολίτες δωρεάν σημεία ενημέρωσης (helpdesk) για το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο και τις δυνατότητες προστασίας που σήμερα έχουν».

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι:

19 Σεπτεμβρίου 2016: Παρέμβαση του Περιφερειάρχη με επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γεώργιο Σταθάκη και τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξανδρο Χαρίτση για τη δημιουργία περισσότερων σημείων Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

16 Δεκεμβρίου 2016: Στον νέο Οργανισμό Λειτουργίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, έχει προβλεφθεί η δημιουργία γραφείων ενημέρωσης κοινού.

1 Μαρτίου 2017: Επίσημη λειτουργία του πρώτου Γραφείο Εξυπηρέτησης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), στο κεντρικό κτίριο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. Στη διάθεση των πολιτών και ο δικτυακός χώρος της ΕΓΔΙΧ (www.keyd.gov.gr), όπως είχε ανακοινώσει το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

ΣΗΜΕΡΑ: Σε συνεργασία με το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και ειδικότερα την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, η οποία έχει ως αρμοδιότητα τη συγκρότηση γραφείων ενημέρωσης και υποστήριξης δανειοληπτών.

Ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία για τη διάθεση χώρων και υλικοτεχνικής υποδομής για την δημιουργία γραφείων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το βασικό ερώτημα είναι,

αν τελικά θα συστρατευθούμε όλοι στη νέα μεγάλη πρωτοβουλία που λαμβάνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την προστασία της οικογενειακής στέγης.

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων