• ΑΜΑΛΙΑΔΑ
 • Makeleio.gr: Εσύ είσαι ρε που ήσουνα μπλεγμένος σε κατi πλαστές διαθήκες ενός μπάρμπα σου ;

Makeleio.gr: Εσύ είσαι ρε που ήσουνα μπλεγμένος σε κατi πλαστές διαθήκες ενός μπάρμπα σου ;

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΥΦ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ, ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΕΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥ; ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ; ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

Αντί του Κώστα Κατσαφάδου τη θέση του υφυπουργού Προστασίας του πολίτη, αναλαμβάνει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ας θυμηθούμε λίγα πράγματα

Σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση με μια πλαστή διαθήκη έχει εμπλακεί ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ  Ανδρέας Νικολακόπουλος. Η υπόθεσή του ήρθε στην επιφάνεια μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν για βουλευτές της ΝΔ – μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και τις ενδεχόμενες ποινικές εμπλοκές τους με κάποιες σοβαρές υποθέσεις. Οι υποθέσεις τους βρίσκονται στο στόχαστρο και της αντιπολίτευσης, λόγω τη συμμετοχής τους σε μια Επιτροπή που υπέχει ρόλο Εισαγγελέα σε προκαταρκτική εξέταση πολύ σοβαρής υπόθεσης. Έτσι ανάμεσα σε βουλευτή που φέρεται να συνομιλεί με το κύκλωμα που εξέδιδε ανήλικες και τον βουλευτή που εμφανίζεται να συνεργάζεται με τον Φρουζή και τη Novartis, ήρθε στο προσκήνιο και η υπόθεση της εμπλοκής του Βουλευτή Ανδρέα Νκολακόπουλου σε υπόθεση πλαστής διαθήκης.

Σε βάρος του έχει κατατεθεί στις 10-6-2019 μήνυση στην Εισαγγελία του Πύργου για συμμετοχή του στη σύνταξη πλαστής διαθήκης ενός θείου του, από την πρώην σύζυγο του θανόντος και δικαστική συμπαραστάτρια του νόμιμου κληρονόμου. Η υπόθεση αφορά σε μια πολυετή και έντονη οικογενειακή διένεξη, που ξεκίνησε με τον θάνατο του θείου του Θωμά Νικολακόπουλου (αδερφού του πατέρα του) το 2014 λίγο αφότου είχε αυτοκτονήσει ο ένας γιος του, και τη διεκδίκηση της κληρονομιάς του από δύο ανίψια του (πρώτα ξαδέρφια του βουλευτή),  ενώ βρίσκεται στη ζωή ο δεύτερος γιος του. Ο ίδιος ο βουλευτής δεν εμπλέκεται με κάποια διεκδίκηση και δεν έχει εκπροσωπήσει ως δικηγόρος κάποια πλευρά  αλλά φέρεται να ενεπλάκη με την πλαστή, όπως αποδείχτηκε, διαθήκη που παρουσιάστηκε στο αστικό δικαστήριο από την πλευρά των ξαδέρφων του, όπως τον κατηγορεί η θεία του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πιο αναλυτικά, με την απόφαση 13/2020 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, μετά την αγωγή της θείας του και πρώην συζύγου του θείου του, Αιμιλίας Μονάχου,  έκρινε ότι η ιδιόχειρη διαθήκη που φερόταν να συντάχθηκε το 2013 και δημοσιεύτηκε το 2014 ήταν πλαστή. Η απόφαση βασίζεται στην έκθεση γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης που έγινε το 2018 από τη δικαστική γραφολόγο που όρισε το δικαστήριο και καταλήγει με σαφήνεια στο συμπέρασμα ότι η διαθήκη δεν έχει συνταχθεί από τον εκλιπόντα, και την κρίνει άκυρη.

Μέχρι τότε ο δικηγόρος και βουλευτής σήμερα Ανδρέας Νικολακόπουλος δεν έχει κάποια ευθεία εμπλοκή, μέχρι που η θεία του, τον μηνύει για συμμετοχή στη σύνταξη της πλαστής διαθήκης, στις 10-3-2013. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης εν αναμονή της απόφασης της Εισαγγελίας Πύργου για την παραπομπή της στο ακροατήριο ή μη για τα αδικήματα που προκύπτουν.  Kάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει, προσωρινά, τυπικό κώλυμα επανεκλογής.

 

Μήνυση για ψευδορκία

Ο Νικολακόπουλος έχει προβεί σε ένορκη κατάθεση το 2014 υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του ξαδέρφου του Κώστα (μεγαλύτερου γιου του εκλιπόντος) προήλθε από φυσικά αίτια ενώ η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για υπερβολική κατανάλωση ουσιών – σύμφωνα με τη θεία του- λόγος για τον οποίο τον έχει μηνύσει επίσης για ψευδορκία.

Στο πλαίσιο αυτής της πολυετούς διένεξης και ο βουλευτής της ΝΔ έχει υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της θείας του για αναρτήσεις στο Facebook, που έχει γίνει δεκτή. Όμως το αδίκημα για το οποίο τον κατηγορεί επισύρει βαριά ηθική απαξία και έχει συσχετιστεί πολιτικά με την παρουσία του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Η Α. Μονάχου  έχει ενημερώσει το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση, ήδη από την προεκλογική περίοδο,  και μέχρι σήμερα έχει παρασχεθεί πλήρης κάλυψη στο βουλευτή.

Η απάντηση του Βουλευτή

Δημοσιογράφοι αναζήτησαν την άποψη του βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση και απαντά με την εξής επιστολή:

“Η υπόθεση στην οποία αναφέρεστε είναι παντελώς αβάσιμη. Η εμπλοκή του ονόματος μου σε ρόλο άλλον από αυτόν του συνηγόρου  έγινε και χρησιμοποιείται από πολιτικούς μου αντιπάλους αλλά και από ακραία στοιχεία. Ήδη κατά όσων έχουν επιχειρήσει να εμπλέξουν το όνομα μου έχω κινηθεί δικαστικώς και μέχρι σήμερα έχω δικαιωθεί πλήρως σε όσες υποθέσεις έχουν εκδικαστεί, όπως επίσης σας διαβεβαιώνω ότι θα κινηθώ στο μέλλον δικαστικώς κατά οποιουδήποτε επιχειρήσει να εμπλέξει το όνομα μου. Συνοπτικά, όπως μου ζητήσατε, σας εξηγώ:

 1. ΓH διαθήκη στην οποία αναφέρεστε δεν αναφέρει πουθενά το όνομα μου , δεν κληρονομώ κάτι με αυτήν, ούτε τα παιδιά μου και η σύζυγος μου, ούτε ο πατέρας μου ,ούτε και η μητέρα μου. Υπάρχει κανένας λόγος ή συμφέρον για έναν λογικό άνθρωπο να συνεργήσει με οποιοδήποτε τρόπο σε κάποια πλαστογραφία ή απάτη με αυτή ; Απλή λογική.
 2. Σε δικαστική απόφαση στην οποία αναφερθήκατε και σε πρόσφατη δημοσίευση σας δεν είμαι διάδικος , δεν συμμετείχα ούτε ως δικηγόρος , δεν αναφέρεται πουθενά σε αυτήν το όνομα μου. Είναι πρωτόδικη απόφαση και οι εμπλεκόμενοι και όχι εγώ ξάδελφοί μου -τους οποίους η υπόθεση αφορά, μάλιστα ο ένας έχει διαφορετικό πατρώνυμο καθώς είναι πρώτος εξάδελφός μου-είναι πιθανόν να ασκήσουν έφεση και όπως γνωρίζετε στον δεύτερο βαθμό η υπόθεση επανεξετάζεται. Άλλωστε, οι εμπλεκόμενοι έχουν κερδίσει άλλη υπόθεση  εναντίον της καταγγέλλουσας για ακύρωση διαθήκης στην οποία δίκη συμμετείχα ως πληρεξούσιος δικηγόρος τους και με καμία άλλη ιδιότητα.
 3. Η μήνυση με την  οποία επιχειρούν  να συσχετίσουν κάποιοι το όνομα μου με την άνω απόφαση, υποβλήθηκε σε βάρος μου όπως πληροφορήθηκα προεκλογικώς, δηλαδή στις 10 Ιουνίου του 2019 με σκοπό να με πλήξει πολιτικά. Για διαθήκη που δημοσιεύτηκε το 2014 αποφάσισε η καταγγέλλουσα να κάνει μήνυση σε εμένα πέντε χρόνια μετά και λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές. Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μου, δηλαδή δεν είμαι καν τυπικά κατηγορούμενος, δεν είμαι καν ύποπτος αφού δεν έχω κληθεί  να δώσω εξηγήσεις και άρα να λάβω γνώση αυτής. Ρωτήστε και τους νομικούς σας να σας εξηγήσουν τι σημαίνει αυτό και θα καταλάβετε. Οφείλετε να ανασκευάσετε όσα γράφατε μέχρι σήμερα περί μέλους της προανακριτικής που διώκεται ή στον οποίον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστή διαθήκη διότι με φωτογραφίζετε και με συκοφαντείτε. Άλλωστε η μηνύτρια έχει καταθέσει μια σειρά από μηνύσεις για τις οποίες κατηγορεί μια σειρά από άλλα πρόσωπα για τη διαθήκη αυτή και όχι εμένα. Άλλη μήνυσή της που με ενέπλεκε  στην υπόθεση αυτή με παρεμφερές πιθανόν περιεχόμενο με τη μήνυση στην οποία αναφέρεστε, έχει τεθεί στο αρχείο.

Συνεπώς:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΗΘΕΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ

 • Κατά της μηνύτριας έχω κινηθεί δικαστικώς από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε στο όνομα μου : Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έχω δικαιωθεί πλήρως   με την υπ’ αριθ. 100/2018 απόφαση Μον.Πρωτ. Αμαλ. Διαβάστε και ενημερώστε το κοινό σας για τη μόνη δικαστική απόφαση που αφορά εμένα και τη δήθεν καταγγέλλουσα. Η απόφαση της απαγορεύει να αναφέρεται στο όνομα μου. Εσείς θα παραβιάσετε την απόφαση; Σας την στέλνω να την δημοσιεύσετε. :2. Κατέθεσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση η οποία έχει εκδικαστεί και αναμένεται δικαστική απόφαση. 3. Κατέθεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της και εκκρεμεί η εκδίκαση της. Αυτή λοιπόν είναι κατηγορούμενη και όχι εγώ. Αυτή έχει καταδικαστεί με δικαστική απόφαση και όχι εγώ.  Αφού όμως δημοσιεύετε και ανακοινώνετε παρανόμως προσωπικά δεδομένα -εγώ δεν το κάνω- γιατί δεν ρωτήσατε και τη μηνύτρια για το αν έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση μετά από μηνύσεις των εμπλεκόμενων εξαδέλφων μου ; Δεν έχει σημασία για την αξιοπιστία της;
 • Ακριβώς επειδή η υπόθεση, κατά το μέρος που με αφορά είναι ανύπαρκτη έως αστεία, διακινείται από μόνο ένα site το οποίο έχει ως διαχειριστή υποστηρικτή ακραίων απόψεων με γνωστές σε όλη την περιοχή εκβιαστικές μεθόδους. Τόσο εγώ όσο και 10 περίπου άλλοι πολίτες της πόλης μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και ο εκπρόσωπος της ομάδας μπάσκετ του Κοροίβου Αμαλιάδας έχουμε υποβάλλει μήνυση εναντίον του για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, εξύβριση, απειλή και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Κανένα άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν έχει αναπαράγει αυτά τα ψευδή και συκοφαντικά.

Προφανώς κάποιοι αποφάσισαν να αξιοποιήσουν μια τέτοια υπόθεση λόγω της συμμετοχής μου στην προανακριτική επιτροπή για τον κύριο Παπαγγελόπουλο και το πόρισμα της πλειοψηφίας το οποίο και εγώ ψήφισα.

Με λίγα λόγια και για να μην επεκταθώ περαιτέρω και να παραθέσω το σύνολο των επιχειρημάτων και στοιχείων, άλλωστε η μόνη δικαστική απόφαση που με αφορά είναι αρκετό στοιχείο, ενώ δεν υπάρχει ούτε ποινική δίωξη ούτε δικαστική απόφαση εναντίον μου έχω να κλείσω με τα εξής:

Έχω 20 χρόνια καταξιωμένης και επιτυχημένης επαγγελματικής δραστηριότητας ως δικηγόρος. Η επαγγελματική καριέρα εμού και της συζύγου μου έχει εξασφαλίσει μια οικονομική άνεση πριν ασχοληθώ με την πολιτική . Όσοι γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία της υπόθεσης  η αξία της αστικής αυτής υπόθεσης ως προς την κληρονομιά -που επαναλαμβάνω αφορά άλλους και όχι εμένα- είναι ελάχιστη. Κανένας δεν είχε τολμήσει να αμφισβητήσει την εντιμότητά μου ούτε θα το επιτρέψω.

Οι συκοφάντες και οι εκβιαστές χρησιμοποίησαν αυτά τα ανύπαρκτα στοιχεία για να με πλήξουν και  όλα αυτά κρίθηκαν από το λαό της Ηλείας που με εξέλεξε βουλευτή με 9133 σταυρούς με την πρώτη φορά που έθεσα υποψηφιότητα και με μόλις δυόμιση εβδομάδες προεκλογικό αγώνα.

Λυπάμαι που οι πολιτικοί αντίπαλοί μου χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για με πλήξουν , χρησιμοποιώντας ανθρώπους με αδυναμίες -τις οποίες αναφέρουν και οι αποφάσεις που οφείλεται να διαβάσετε- αφού δεν μπορούν πολιτικά να με πλήξουν.

Σας παρέθεσα λοιπόν την αλήθεια και  σας καλώ, εφόσον κάνετε ρεπορτάζ και σε περίπτωση που επιλέξετε να δημοσιεύσετε τα όσα ισχυρίζεται η συγκεκριμένη κυρία, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που της απαγορεύει να αναφέρεται στο όνομά μου, να συμπεριλάβετε και το σύνολο της απάντησής μου έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα ο αναγνώστης και σας διαβεβαιώνω ότι θα προστατέψω στην υπόθεση αυτή την τιμή και την υπόληψή μου όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα.”

Παράλληλα, κοινοποιεί την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που έχει εκδοθεί μετά από αίτησή του.

Makeleio

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Ηλεία: Δικαιούχος «έλαβε» σχεδόν 14 εκατ. για βιολογικά 200.000 στρεμμάτων

Όπως αναφέρει το agronews.gr: Σχεδόν 14 εκατ. ευρώ ενίσχυση για βιολογικά, εισέπραξε τον περασμένο χρόνο (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022), συγκεκριμένος …

Σοβαρές καταγγελίες Πολάκη για ΠΕΡ.ΔΥΤ.ΕΛΛΑΔΑΣ,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ και ΥΠ.ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

Γράφει καταγγέλλει στο προσωπικό του FACEBOOK ο ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΛΑΚΗΣ… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ -παίρνοντας βαθιά ανάσα-από μειλ που μας ήρθε στον Τομέα …

Άγριες αποδοκιμασίες από αστυνομικούς στον υφ.Προστασίας του Πολίτη Α.Νικολακόπουλο (βίντεο)

Όπως αναφέρει το pronews.gr: Συγκεντρωμένοι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου των Ιωαννίνων οι αστυνομικοί υποδέχθηκαν τον υφυπουργό με μαύρες σημαίες. …

Συνελήφθη άνδρας στην Αμαλιάδα για κλοπές

Συνελήφθη, στις 23-7-2024 αργά το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του …

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Hλειας: Ξαφνικός θάνατος στα Δημόσια ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Η Περιφερειακή Αρχή στο προτεινόμενο σχέδιο του Ο.Ε.Υ. που κοινοποίησε στους Συλλόγους και στη μελέτη αναγκαιότητας για την τροποποίηση που …

Συνελήφθη άνδρας στον Πύργο για κλοπή 13.300 ευρώ

Συνελήφθη, την Δευτέρα 22-7-2024 το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του …

 • ΑΜΑΛΙΑΔΑ
 • Makeleio.gr: Εσύ είσαι ρε που ήσουνα μπλεγμένος σε κατi πλαστές διαθήκες ενός μπάρμπα σου ;

Makeleio.gr: Εσύ είσαι ρε που ήσουνα μπλεγμένος σε κατi πλαστές διαθήκες ενός μπάρμπα σου ;

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΕ, ΠΟΥ ΣΕ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΥΦ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ , ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ, ΠΟΥ ΗΣΟΥΝΑ ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΛΑΣΤΕΣ ΔΙΑΘΗΚΕΣ ΕΝΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΟΥ; ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ; ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ.

Αντί του Κώστα Κατσαφάδου τη θέση του υφυπουργού Προστασίας του πολίτη, αναλαμβάνει ο Ανδρέας Νικολακόπουλος

Ας θυμηθούμε λίγα πράγματα

Σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση με μια πλαστή διαθήκη έχει εμπλακεί ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ  Ανδρέας Νικολακόπουλος. Η υπόθεσή του ήρθε στην επιφάνεια μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν για βουλευτές της ΝΔ – μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής και τις ενδεχόμενες ποινικές εμπλοκές τους με κάποιες σοβαρές υποθέσεις. Οι υποθέσεις τους βρίσκονται στο στόχαστρο και της αντιπολίτευσης, λόγω τη συμμετοχής τους σε μια Επιτροπή που υπέχει ρόλο Εισαγγελέα σε προκαταρκτική εξέταση πολύ σοβαρής υπόθεσης. Έτσι ανάμεσα σε βουλευτή που φέρεται να συνομιλεί με το κύκλωμα που εξέδιδε ανήλικες και τον βουλευτή που εμφανίζεται να συνεργάζεται με τον Φρουζή και τη Novartis, ήρθε στο προσκήνιο και η υπόθεση της εμπλοκής του Βουλευτή Ανδρέα Νκολακόπουλου σε υπόθεση πλαστής διαθήκης.

Σε βάρος του έχει κατατεθεί στις 10-6-2019 μήνυση στην Εισαγγελία του Πύργου για συμμετοχή του στη σύνταξη πλαστής διαθήκης ενός θείου του, από την πρώην σύζυγο του θανόντος και δικαστική συμπαραστάτρια του νόμιμου κληρονόμου. Η υπόθεση αφορά σε μια πολυετή και έντονη οικογενειακή διένεξη, που ξεκίνησε με τον θάνατο του θείου του Θωμά Νικολακόπουλου (αδερφού του πατέρα του) το 2014 λίγο αφότου είχε αυτοκτονήσει ο ένας γιος του, και τη διεκδίκηση της κληρονομιάς του από δύο ανίψια του (πρώτα ξαδέρφια του βουλευτή),  ενώ βρίσκεται στη ζωή ο δεύτερος γιος του. Ο ίδιος ο βουλευτής δεν εμπλέκεται με κάποια διεκδίκηση και δεν έχει εκπροσωπήσει ως δικηγόρος κάποια πλευρά  αλλά φέρεται να ενεπλάκη με την πλαστή, όπως αποδείχτηκε, διαθήκη που παρουσιάστηκε στο αστικό δικαστήριο από την πλευρά των ξαδέρφων του, όπως τον κατηγορεί η θεία του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Πιο αναλυτικά, με την απόφαση 13/2020 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, μετά την αγωγή της θείας του και πρώην συζύγου του θείου του, Αιμιλίας Μονάχου,  έκρινε ότι η ιδιόχειρη διαθήκη που φερόταν να συντάχθηκε το 2013 και δημοσιεύτηκε το 2014 ήταν πλαστή. Η απόφαση βασίζεται στην έκθεση γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης που έγινε το 2018 από τη δικαστική γραφολόγο που όρισε το δικαστήριο και καταλήγει με σαφήνεια στο συμπέρασμα ότι η διαθήκη δεν έχει συνταχθεί από τον εκλιπόντα, και την κρίνει άκυρη.

Μέχρι τότε ο δικηγόρος και βουλευτής σήμερα Ανδρέας Νικολακόπουλος δεν έχει κάποια ευθεία εμπλοκή, μέχρι που η θεία του, τον μηνύει για συμμετοχή στη σύνταξη της πλαστής διαθήκης, στις 10-3-2013. Η υπόθεση βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης εν αναμονή της απόφασης της Εισαγγελίας Πύργου για την παραπομπή της στο ακροατήριο ή μη για τα αδικήματα που προκύπτουν.  Kάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει, προσωρινά, τυπικό κώλυμα επανεκλογής.

 

Μήνυση για ψευδορκία

Ο Νικολακόπουλος έχει προβεί σε ένορκη κατάθεση το 2014 υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του ξαδέρφου του Κώστα (μεγαλύτερου γιου του εκλιπόντος) προήλθε από φυσικά αίτια ενώ η ιατροδικαστική έκθεση κάνει λόγο για υπερβολική κατανάλωση ουσιών – σύμφωνα με τη θεία του- λόγος για τον οποίο τον έχει μηνύσει επίσης για ψευδορκία.

Στο πλαίσιο αυτής της πολυετούς διένεξης και ο βουλευτής της ΝΔ έχει υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της θείας του για αναρτήσεις στο Facebook, που έχει γίνει δεκτή. Όμως το αδίκημα για το οποίο τον κατηγορεί επισύρει βαριά ηθική απαξία και έχει συσχετιστεί πολιτικά με την παρουσία του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, εκ μέρους της πλειοψηφίας.

Η Α. Μονάχου  έχει ενημερώσει το γραφείο του Κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση, ήδη από την προεκλογική περίοδο,  και μέχρι σήμερα έχει παρασχεθεί πλήρης κάλυψη στο βουλευτή.

Η απάντηση του Βουλευτή

Δημοσιογράφοι αναζήτησαν την άποψη του βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση και απαντά με την εξής επιστολή:

“Η υπόθεση στην οποία αναφέρεστε είναι παντελώς αβάσιμη. Η εμπλοκή του ονόματος μου σε ρόλο άλλον από αυτόν του συνηγόρου  έγινε και χρησιμοποιείται από πολιτικούς μου αντιπάλους αλλά και από ακραία στοιχεία. Ήδη κατά όσων έχουν επιχειρήσει να εμπλέξουν το όνομα μου έχω κινηθεί δικαστικώς και μέχρι σήμερα έχω δικαιωθεί πλήρως σε όσες υποθέσεις έχουν εκδικαστεί, όπως επίσης σας διαβεβαιώνω ότι θα κινηθώ στο μέλλον δικαστικώς κατά οποιουδήποτε επιχειρήσει να εμπλέξει το όνομα μου. Συνοπτικά, όπως μου ζητήσατε, σας εξηγώ:

 1. ΓH διαθήκη στην οποία αναφέρεστε δεν αναφέρει πουθενά το όνομα μου , δεν κληρονομώ κάτι με αυτήν, ούτε τα παιδιά μου και η σύζυγος μου, ούτε ο πατέρας μου ,ούτε και η μητέρα μου. Υπάρχει κανένας λόγος ή συμφέρον για έναν λογικό άνθρωπο να συνεργήσει με οποιοδήποτε τρόπο σε κάποια πλαστογραφία ή απάτη με αυτή ; Απλή λογική.
 2. Σε δικαστική απόφαση στην οποία αναφερθήκατε και σε πρόσφατη δημοσίευση σας δεν είμαι διάδικος , δεν συμμετείχα ούτε ως δικηγόρος , δεν αναφέρεται πουθενά σε αυτήν το όνομα μου. Είναι πρωτόδικη απόφαση και οι εμπλεκόμενοι και όχι εγώ ξάδελφοί μου -τους οποίους η υπόθεση αφορά, μάλιστα ο ένας έχει διαφορετικό πατρώνυμο καθώς είναι πρώτος εξάδελφός μου-είναι πιθανόν να ασκήσουν έφεση και όπως γνωρίζετε στον δεύτερο βαθμό η υπόθεση επανεξετάζεται. Άλλωστε, οι εμπλεκόμενοι έχουν κερδίσει άλλη υπόθεση  εναντίον της καταγγέλλουσας για ακύρωση διαθήκης στην οποία δίκη συμμετείχα ως πληρεξούσιος δικηγόρος τους και με καμία άλλη ιδιότητα.
 3. Η μήνυση με την  οποία επιχειρούν  να συσχετίσουν κάποιοι το όνομα μου με την άνω απόφαση, υποβλήθηκε σε βάρος μου όπως πληροφορήθηκα προεκλογικώς, δηλαδή στις 10 Ιουνίου του 2019 με σκοπό να με πλήξει πολιτικά. Για διαθήκη που δημοσιεύτηκε το 2014 αποφάσισε η καταγγέλλουσα να κάνει μήνυση σε εμένα πέντε χρόνια μετά και λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές. Δεν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μου, δηλαδή δεν είμαι καν τυπικά κατηγορούμενος, δεν είμαι καν ύποπτος αφού δεν έχω κληθεί  να δώσω εξηγήσεις και άρα να λάβω γνώση αυτής. Ρωτήστε και τους νομικούς σας να σας εξηγήσουν τι σημαίνει αυτό και θα καταλάβετε. Οφείλετε να ανασκευάσετε όσα γράφατε μέχρι σήμερα περί μέλους της προανακριτικής που διώκεται ή στον οποίον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστή διαθήκη διότι με φωτογραφίζετε και με συκοφαντείτε. Άλλωστε η μηνύτρια έχει καταθέσει μια σειρά από μηνύσεις για τις οποίες κατηγορεί μια σειρά από άλλα πρόσωπα για τη διαθήκη αυτή και όχι εμένα. Άλλη μήνυσή της που με ενέπλεκε  στην υπόθεση αυτή με παρεμφερές πιθανόν περιεχόμενο με τη μήνυση στην οποία αναφέρεστε, έχει τεθεί στο αρχείο.

Συνεπώς:

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΔΙΚΟΣ, ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΛΗΘΕΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ. ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΔΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ

 • Κατά της μηνύτριας έχω κινηθεί δικαστικώς από την πρώτη στιγμή που αναφέρθηκε στο όνομα μου : Με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έχω δικαιωθεί πλήρως   με την υπ’ αριθ. 100/2018 απόφαση Μον.Πρωτ. Αμαλ. Διαβάστε και ενημερώστε το κοινό σας για τη μόνη δικαστική απόφαση που αφορά εμένα και τη δήθεν καταγγέλλουσα. Η απόφαση της απαγορεύει να αναφέρεται στο όνομα μου. Εσείς θα παραβιάσετε την απόφαση; Σας την στέλνω να την δημοσιεύσετε. :2. Κατέθεσα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση η οποία έχει εκδικαστεί και αναμένεται δικαστική απόφαση. 3. Κατέθεσα μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον της, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον της και εκκρεμεί η εκδίκαση της. Αυτή λοιπόν είναι κατηγορούμενη και όχι εγώ. Αυτή έχει καταδικαστεί με δικαστική απόφαση και όχι εγώ.  Αφού όμως δημοσιεύετε και ανακοινώνετε παρανόμως προσωπικά δεδομένα -εγώ δεν το κάνω- γιατί δεν ρωτήσατε και τη μηνύτρια για το αν έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμηση μετά από μηνύσεις των εμπλεκόμενων εξαδέλφων μου ; Δεν έχει σημασία για την αξιοπιστία της;
 • Ακριβώς επειδή η υπόθεση, κατά το μέρος που με αφορά είναι ανύπαρκτη έως αστεία, διακινείται από μόνο ένα site το οποίο έχει ως διαχειριστή υποστηρικτή ακραίων απόψεων με γνωστές σε όλη την περιοχή εκβιαστικές μεθόδους. Τόσο εγώ όσο και 10 περίπου άλλοι πολίτες της πόλης μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και ο εκπρόσωπος της ομάδας μπάσκετ του Κοροίβου Αμαλιάδας έχουμε υποβάλλει μήνυση εναντίον του για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, εξύβριση, απειλή και παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Κανένα άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης δεν έχει αναπαράγει αυτά τα ψευδή και συκοφαντικά.

Προφανώς κάποιοι αποφάσισαν να αξιοποιήσουν μια τέτοια υπόθεση λόγω της συμμετοχής μου στην προανακριτική επιτροπή για τον κύριο Παπαγγελόπουλο και το πόρισμα της πλειοψηφίας το οποίο και εγώ ψήφισα.

Με λίγα λόγια και για να μην επεκταθώ περαιτέρω και να παραθέσω το σύνολο των επιχειρημάτων και στοιχείων, άλλωστε η μόνη δικαστική απόφαση που με αφορά είναι αρκετό στοιχείο, ενώ δεν υπάρχει ούτε ποινική δίωξη ούτε δικαστική απόφαση εναντίον μου έχω να κλείσω με τα εξής:

Έχω 20 χρόνια καταξιωμένης και επιτυχημένης επαγγελματικής δραστηριότητας ως δικηγόρος. Η επαγγελματική καριέρα εμού και της συζύγου μου έχει εξασφαλίσει μια οικονομική άνεση πριν ασχοληθώ με την πολιτική . Όσοι γνωρίζουν περισσότερα στοιχεία της υπόθεσης  η αξία της αστικής αυτής υπόθεσης ως προς την κληρονομιά -που επαναλαμβάνω αφορά άλλους και όχι εμένα- είναι ελάχιστη. Κανένας δεν είχε τολμήσει να αμφισβητήσει την εντιμότητά μου ούτε θα το επιτρέψω.

Οι συκοφάντες και οι εκβιαστές χρησιμοποίησαν αυτά τα ανύπαρκτα στοιχεία για να με πλήξουν και  όλα αυτά κρίθηκαν από το λαό της Ηλείας που με εξέλεξε βουλευτή με 9133 σταυρούς με την πρώτη φορά που έθεσα υποψηφιότητα και με μόλις δυόμιση εβδομάδες προεκλογικό αγώνα.

Λυπάμαι που οι πολιτικοί αντίπαλοί μου χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους για με πλήξουν , χρησιμοποιώντας ανθρώπους με αδυναμίες -τις οποίες αναφέρουν και οι αποφάσεις που οφείλεται να διαβάσετε- αφού δεν μπορούν πολιτικά να με πλήξουν.

Σας παρέθεσα λοιπόν την αλήθεια και  σας καλώ, εφόσον κάνετε ρεπορτάζ και σε περίπτωση που επιλέξετε να δημοσιεύσετε τα όσα ισχυρίζεται η συγκεκριμένη κυρία, παρά την απόφαση του δικαστηρίου που της απαγορεύει να αναφέρεται στο όνομά μου, να συμπεριλάβετε και το σύνολο της απάντησής μου έτσι ώστε να έχει πλήρη εικόνα ο αναγνώστης και σας διαβεβαιώνω ότι θα προστατέψω στην υπόθεση αυτή την τιμή και την υπόληψή μου όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα.”

Παράλληλα, κοινοποιεί την απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που έχει εκδοθεί μετά από αίτησή του.

Makeleio

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Ηλεία: Δικαιούχος «έλαβε» σχεδόν 14 εκατ. για βιολογικά 200.000 στρεμμάτων

Όπως αναφέρει το agronews.gr: Σχεδόν 14 εκατ. ευρώ ενίσχυση για βιολογικά, εισέπραξε τον περασμένο χρόνο (Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2022), συγκεκριμένος …

Συνελήφθη άνδρας στην Αμαλιάδα για κλοπές

Συνελήφθη, στις 23-7-2024 αργά το βράδυ, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων