Oι Ομάδες Γυναικών Πύργου και Αμαλιάδας-Κάμπου μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Κατά του Καρκίνου του Μαστού, καλούμε τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δυναμώσουμε τον αγώνα για αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν ιατρεία Μαστού, πλήρως εξοπλισμένα και στελεχωμένα με το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που θα καλύπτουν τις ανάγκες για πρόληψη έγκαιρη διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας, με έμφαση στην Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, με επίκεντρο το κέντρο υγείας που θα λειτουργεί για τις ανάγκες μας, ενάντια στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που λειτουργούν για τα κέρδη των ομίλων.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή της νόσου στις γυναίκες και αντιπροσωπεύει το 33% των γυναικείων καρκίνων.
Οι ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία δημιουργούν σημαντικά εμπόδια για να βρουν οι γυναίκες την θεραπεία που έχουν ανάγκη. Οι καθυστερήσεις στη θεραπεία λόγω της υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων επηρεάζει καθοριστικά την έκβαση της νόσου και αναγκάζουν τις γυναίκες να στραφούν σε ιδιώτες με το ανάλογο κόστος (5000-6000 ευρώ).
Οι ροζ φωτογραφήσεις και το κάλπικο ενδιαφέρον της κυβέρνησης, αλλά και των κομμάτων που βαδίζουν στις ράγες της ΕΕ, χέρι-χέρι με τους επιχειρηματικούς ομίλους και ΜΚΟ δεν μπορούν να κρύψουν την αιτία της βαρβαρότητας που αντιμετωπίζουμε οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων σήμερα. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση που προβάλλουν ”ως φάρμακο δια πάσαν νόσον” δεν αντιμετωπίζει την εμπορευματοποίηση της Υγείας.
Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, μπορεί να μας εξασφαλίσει ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, ΠΦΥ στελεχωμένα πλήρως με μόνιμο προσωπικό.
Απαιτούμε γενναία κρατική χρηματοδότηση στα δημόσια Νοσοκομεία, κέντρα υγείας για την δωρεάν πρόληψη γυναικολογικών καρκίνων, έγκαιρη δωρεάν θεραπεία και αποκατάσταση των γυναικών που θα νοσήσουν.
Συστηματική ενημέρωση, προληπτικές εξετάσεις πανελλαδικά για τις γυναίκες με ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ και ιδιωτών.
Ομάδες Γυναικών Πύργου & Αμαλιάδας-Κάμπου, μέλη της ΟΓΕ





