ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O υπεύθυνος Τύπου του Λευτέρη Αυγενάκη στο ilia.news: «Πηγαίνουμε βδομάδα-βδομάδα»

  • 14
    Shares

Μέρα με τη μέρα και βδομάδα με τη βδομάδα θα εξετάζονται τα θέματα που αθλητισμού και ανάλογα θα κρίνεται η όποια επανεκκίνηση δραστηριότητας. Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από τη συζήτηση με τον υπεύθυνο Τύπου του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τον Βαγγέλη Μπραουδάκη.

 

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης, μιλώντας στο ilia.news, απάντησε σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα, αυτά που αφορούν στον ηλειακό αθλητισμό, όπως η επανεκκίνηση της Γ΄ Εθνικής και των υπόλοιπων ερασιτεχνικών κατηγοριών, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και τα άλλα αθλήματα. Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης, αρχικά επιβεβαίωσε ότι την Παρασκευή θα συζητηθεί από την επιτροπή λοιμωξιολόγων το θέμα του αθλητισμού: «Πράγματι την Παρασκευή, θα γίνει συζήτηση για τον αθλητισμό. Έχουμε στείλει αρκετά αιτήματα. Θα έλεγα ότι θα συζητηθούν αιτήματα τριών εβδομάδων. Μέσα εκεί υπάρχει όπως καταλαβαίνεται η Football League, η Γ΄ Εθνική και μια σειρά άλλα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, όπως η Α΄ Εθνική των γυναικών, αλλά και πολλά άλλα θέματα».

 

Αναφορικά με το θέμα της επιδότησης από την Πολιτεία για τα τεστ της Γ΄ Εθνικής και το συγκεκριμένο σχέδιο, απάντησε:

«Δεν θα έλεγα ότι είναι κάποιο σχέδιο ή κάποιο πρόγραμμα. Είναι μια ιδέα, η οποία όντως έχει πέσει στο τραπέζι, η οποία όμως έχει αντικειμενικές δυσκολίες. Καταλαβαίνετε ότι αυτό απευθύνεται σε 130 ομάδες. Είναι μεγάλος ο αριθμός και μιλάμε μόνο για ένα πρωτάθλημα, μόνο για ένα άθλημα».

 

Ο Βαγγέλης Μπραουδάκης, δίνει ένα σαφές προβάδισμα στην εκκίνηση της Football League:

«Είναι ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα, αλλά είναι και περιορισμένος ο αριθμός των ομάδων. Έχουν υποβάλλει ένα υγειονομικό πρωτόκολλο, έχοντας αναλάβει οι ομάδες και το κόστος για τα τεστ. Καταλαβαίνετε ότι έχει σημασία αυτό, όπως βέβαια έχει σημασία να μπορεί να διαπιστωθεί και ποιος μπορεί να τηρήσει ένα υγειονομικό πρωτόκολλο».

 

Τελευταία ερώτηση προς τον Βαγγέλη Μπραουδάκη, αν η προϋπόθεσης υποβολή σε εβδομαδιαία τεστ προκειμένου να λειτουργήσει μια αθλητική ομάδα, θα παραμείνει μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο, όπως είχε αναφέρει σε ανύποπτο χρόνο ο Γιώργος Μαυρωτάς:

«Πώς να σας απαντήσω σε αυτή την ερώτηση. Σήμερα διπλασιάστηκαν τα κρούσματα στην Αθήνα. Ποιος μπορεί να γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί η πορεία της πανδημίας; Βλέπετε ότι πηγαίνουμε βδομάδα με βδομάδα».


  • 14
    Shares