Σάββατο, 21 Μαΐου, 2022
26.6 C
Pýrgos

O Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στον Καϊάφα!

spot_img

Στις εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών στον Καϊάφα βρέθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, συνοδευόμενος από τη βουλευτή Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τον δήμαρχο Ζαχάρως κ. Κώστα Αλεξανδρόπουλο και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής, κυβερνητικά στελέχη, τοπικά στελέχη κ.α. Ο κ. Θεοχάρης επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις των ιαματικών λουτρών ενώ αναφέρθηκε εκτενέστατα στην αξιοποίησή τους, ενώ από τις δηλώσεις του δεν έλειψαν αναφορές για την κρουαζιέρα στο Κατάκολο αλλά και για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην Αρχαία Ολυμπία.

Αναλυτικότερα, μιλώντας για τις ιαματικές πηγές και την αξιοποίησή τους ο κ. Θεοχάρης τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορεί να μένει αναξιοποίητος ένας τεράστιος πλούτος, απαράμιλλου φυσικού κάλλους, χάριν κάποιων αγκυλώσεων, για αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε συντονισμένα, ώστε να ξαναβρεί αυτός ο τόπος την παλιά του αίγλη και την παλιά του ζωντάνια, προκειμένου μέσα από αυτή τη διαδικασία να δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας αλλά και να ανοίξει αυτό ο τόπος σε χιλιάδες ανθρώπους που θα μπορούν να βρουν την υγεία τους και να περνούν όμορφες στιγμές.

Θα πρέπει να ξαναδούμε το σχέδιο που υπάρχει. Το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής είναι η στενή επαφή της με τη φύση και το περιβάλλον, άρα όποια αξιοποίηση και να ακολουθήσουμε, πρέπει να έχει πολύ υψηλά περιβαλλοντικά στάνταρ. Ζούμε σε μία εποχή όπου η ανάπτυξη και η περιβαλλοντική προστασία δεν είναι αντίθετες έννοιες, είναι συμπληρωματικές».

Σε ότι αφορά στην Αρχαία Ολυμπία ο υπουργός είπε: «Αυτή η περιοχή, που είναι ένας αμύθητος πλούτος, που δεν είχε ποτέ της σε προτεραιότητα τον τουρισμό. Αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να αλλάξει και για να αλλάξει πρέπει να το δούμε συνολικά και από πολλές πλευρές. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι οδικές υποδομές. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πως όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε μία περιοχή, δεν μπορούμε να συζητάμε για τουριστική αξιοποίηση.

Αν λοιπόν θέλει κάποιος να σκεφτεί με απλά λόγια πόσο μεγάλος είναι αυτός ο πλούτος, η έννοια της Αρχαίας Ολυμπίας και των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η έννοια που την ξέρει το 90% των ανθρώπων που δεν έχουν έρθει ακόμα στη χώρα μας. Από αυτούς που έρχονται λοιπόν και έχουν στο μυαλό τους αυτή την έννοια, μόνο το 10% επισκέπτονται το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Για αυτό εμείς θέλουμε να αξιοποιήσουμε αυτό το κρυμμένο δυναμικό».

Τέλος, αναφερόμενος στην κρουαζιέρα και στο λιμάνι του Κατακόλου ο κ. Θεοχάρης τόνισε μεταξύ άλλων: «Η κρουαζιέρα είναι μία ιστορία επιτυχίας, η οποία ξεκίνησε από τη Νέα Δημοκρατία, αφού δεν υπήρχε κρουαζιέρα πριν από την άρση του καμποτάζ και τις θεσμικές αλλαγές οι οποίες υπάρχουν. Μετά από μία κρίση που είχε περάσει αυτός ο τομέας, φαίνεται πια ότι η χώρα μας ξαναμπαίνει στο χάρτη της κρουαζιέρας, αφού καταγράφεται αυξητική τάση που φέτος φθάνει γύρω στο 10% αύξηση, ενώ για και για το επόμενο έτος υπάρχουν αισιόδοξα μηνύματα. Το λιμάνι του Κατακόλου είναι κεντρικό ζήτημα στο σχέδιο της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της χώρας μας στην διεθνή σκακιέρα της κρουαζιέρας, αφού μπορεί να είναι η πύλη εισόδου για αυτό το τεράστιο πλούτο που λέγεται Αρχαία Ολυμπία».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα