• ΗΛΕΙΑ
  • O υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γιαννής βρέθηκε στον Νομό Ηλείας

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γιαννής βρέθηκε στον Νομό Ηλείας

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γιαννής βρέθηκε στον Νομό Ηλείας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας την Παρασκευή και το Σάββατο 22 και 23 Μαρτίου. Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής ο κ. Γιαννής επισκέφθηκε στη Γαστούνη και συνομίλησε με τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, συνοδευόμενος από τον πρώην Δήμαρχο  Γιώργο Αηδόνη.  Το βράδυ της Παρασκευής συμμετείχε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ παρέστησαν και άλλοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Λευτέρης Βαρουξής, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κώστας Δέρβος  και Κατερίνα Μάρκου. Το Σάββατο επισκέφθηκε τον Δήμο Κυλλήνης – Ανδραβίδας και το προσφυγικό χωριό, για το οποίο πρωτοστάτησε ο Δήμαρχος Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ.

Ο κ. Γιαννής στις ομιλίες και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρισκόμενος στην Ηλεία αισθάνομαι ένα παράξενο μείγμα θλίψης, αλλά και αισιοδοξίας. Όποιος γνωρίζει τη  σύγχρονη ιστορία τους Ελληνικού Κράτους ξέρει ότι η Ηλεία είναι ίσως ο πιο αδικημένος τόπος σε σχέση με τις δυνατότητες του από κάθε άλλον σε αυτή τη χώρα. Η Ηλεία που τον Φεβρουάριο του 1883 ήταν η μοναδική περιοχή της Ελλάδας πλην της Αθήνας που διέθετε σιδηροδρομική γραμμή (ο σιδηρόδρομος Πύργου – Κατακόλου) σήμερα έχει τις πιο απομακρυσμένες πόλεις της Ελλάδας σε όρους χρονοαπόστασης πόλεις από το διοικητικό και οικονομικό κέντρο των Αθηνών  και ακόμα περισσότερο της Θεσσαλονίκης.

Η Ηλεία, ενώ έχει τις δυνατότητες να είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδας που  βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, πρωταγωνιστώντας σε συμβολή στην διεθνή αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας βρίσκεται στις τελευταίες. Μια περιοχή, που αποτελεί εν δυνάμει διεθνή προορισμό υψηλού ενδιαφέροντος  εμποδίζεται στην αναπτυξιακή της πορεία μέσω μιας γεωγραφικής απομόνωσης.

 

Ο ίδιος κατάγομαι και μένω όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα σε περιοχή που επίσης ανήκει γεωγραφικά στον “δυτικό άξονα” της χώρας, στην Ήπειρο, επίσης συμμετέχω εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι απαλλαγμένος από τις στρεβλώσεις που μας δημιουργεί η λειτουργία μας ως πολίτες ενός υδροκεφαλικού κράτους. Γι’ αυτό:

  • Μπορώ να αντιλαμβάνομαι τις αδυναμίες που φορτώνει σε μια περιοχή σαν την Ηλεία το καθεστώς της περιφερειακής ανισότητας αλλά κυρίως και ενδοπεριφερειακής ανισότητας που υφίσταται.
  • Να μπορώ όμως και να διαβλέψω τις απίστευτες προοπτικές και δυνατότητες που έχει η περιοχή.

Χωροταξικά, η Ηλεία έχει ένα πολυπολικό σύστημα λειτουργίας υπό την έννοια ότι υπάρχουν πολλές ισόρροπα αναπτυγμένες αξιόλογες μεσαίες πόλεις, πέρα από το δίπολο Πύργος – Αμαλιάδα, αλλά και πολλά ισόρροπα κατανεμημένα σημεία ενδιαφέροντος.

Αυτό δημιουργεί την ανάγκη ενός βιώσιμου συστήματος πολυτροπικών μεταφορών, που άμεσα μπορεί να λειτουργήσει αξιοποιώντας συνδυασμένα υφιστάμενες πολλές φορές υποδομές που χρειάζονται σύγχρονη από πλευρά management προσέγγιση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και αξιοποίηση:

  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύουπου εγκαταλείφθηκε διότι έτυχε μιας ανέμπνευστης κακοδιαχείρισης. Η επαναλειτουργία αυτή κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετήσει τις εσωτερικές μεταφορές που λόγω ακριβώς της ισόρροπης χωροταξικά ανάπτυξης του νομού είναι εξίσου σημαντικές με τις “προς τα έξω”
  • Διασύνδεσητου τοπικού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου με τις εξωστρεφείς πύλες εισόδου εξόδου όπως το Λιμάνι Κατακόλου και το Αεροδρόμιο Αράξου, που θα μπορούσε να λέγεται OLYMPIA INTERNATIONAL AIRPORT.

Με μια σταθερή περιοδικότητα, η Αρχαία Ολυμπία είναι παγκόσμιο ενεργητικό σημείο αναφοράς. Αυτό είναι κάτι στο οποίο οφείλει να επενδύσει η τοπική κοινωνία, αλλά και η χώρα συνολικά, καθώς διαθέτει απίστευτες δυνατότητες εξωστρέφειας και αλληλεπίδρασης. Γι΄ αυτό η Ελληνική Δημοκρατία θα μπορούσε να θεσπίσει ένα ιδιαίτερο καθεστώς για την περιοχή.

Η Ηλεία, χάρη στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά όχι μόνο σε αυτή, αποτελεί για μένα ένα πολύ καλό παράδειγμα, ίσως το χαρακτηριστικότερο της πολιτικής πρότασης που καταθέτω σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Είναι ένας τόπος που μπορούν να συναντηθούν τα 4 Π: Πολιτισμός, Παιδεία, Περιβάλλον, Πολίτης.

Ο ελληνικός πολιτισμός και η ιστορία, η κλασσική γραμματεία, η εκπαίδευση και η παιδεία, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και η σχέση του ανθρώπου με αυτό και δι’ αυτού με την ειρήνη, η δημοκρατία κατά την έννοια της πόλης και του πολίτη, μπορούν να γίνουν η εμπροσθοφυλακή μιας γενικής ελληνικής πνευματικής αντεπίθεσης.

Έθεσα υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι θέλω να εργαστώ για αυτές τις γωνιές της Ελλάδας, που είναι γωνιές της Ευρώπης. Να αξιοποιήσω την εμπειρία μου, ώστε να επιτύχουμε την ανανέωση της Ηλείας, της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Βιογραφικό Νίκου Γιαννή:

Ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στον τομέα της διαχείρισης γνώσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας της Ε.Ε. από το 2011. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος και Δρ Πολιτικών Επιστημών (ευρωπαϊκές σπουδές), του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (2004-2005). Εκδότης του περιοδικού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ από το 1990 (102 τεύχη) και ιδρυτής του Ομίλου Ευρωπαϊκή Έκφραση το 1989 (www.ekfrasi.gr). Εμπνευστής της Επέκεινα Χώρα από το 2010 (www.epekeinahora.gr), μοναδικό σχέδιο διεθνών συναντήσεων για την ειρήνη στη φύση του Ζαγορίου (walk & talk). Μέλος του κεντρικού οργάνου της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (από το 2016).

Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων (1990-2001) και επιστ. συνεργάτης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (2010-2011 – Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής). Υπεύθυνος επικοινωνίας στη Γενική Δ/νση Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (2001-2004), μόνιμος υπάλληλος κατόπιν γενικού διαγωνισμού. Δικηγόρος Αθηνών. Συμμετείχε στην επεξεργασία της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της κοινωνίας πολιτών (2002-2004).

Μεταπτυχιακά στον αμερικανικό φεντεραλισμό, στο Λαφαγιέτ, Ήστον, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ (1998) και στο δημόσιο δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Στρασβούργου ΙΙΙ (1986-1987). Καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας, θεσμών και πολιτικής (ΕΑΠ, 2005-2010). Διευθυντής του περιοδικού ΕΠΙΚΕΝΤΡΑ (1992-1993). Συγγραφέας των βιβλίων «Κοινωνία πολιτών και νεολαία» (1999), «Τι είναι η κοινωνία πολιτών» (2002), «Ψηφοφόρος για μια μέρα, Πολίτης κάθε μέρα» (2009), «Αρχή της επικουρικότητας, αρχή ελευθερίας, συμμετοχής και ευθύνης» (2013).

Πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Βουτζά (2005-2009), εκλεγμένο μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης (1993-1995), Έλληνας αντιπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (1994-1996), Γεν. Γραμματέας της Κίνησης Πολιτών (1996-1998), συντονιστής της Καμπάνιας των ΜΚΟ για το Σύνταγμα (2005-2008), μέλος Δ.Σ. Ηπειρωτικής Εταιρείας, μέλος και υποστηρικτής αρκετών συλλόγων. Εγγονός του Νικολάου Κ.Γιαννή, ευεργέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γιος του Δημ. Γιαννή, από τη Βίτσα Ιωαννίνων και της συγγραφέως Χρυς. Μπούτζα, από το Συρράκο Ηπείρου. Έχει τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή και άλλους αγώνες δρόμου ανά τον κόσμο, ενώ διασχίζει τακτικά το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου. Είναι πατέρας 4 παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.nicosyannis.gr/el

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Βελόπουλος και Λοβέρδος φλερτάρουν τον Νίκο Καλάκο ;

Βαθιά πληγωμένο και διχασμένο παραμένει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομοφυλόφιλα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Ντροπή: Εορτασμός χωρίς Υφυπουργό, βουλευτές και Περιφέρεια – Με υπερηφάνεια όμως τα νιάτα της Αμαλιάδας τίμησαν την εθνική επέτειο!(βίντεο)

Λαμπρός ο εορτασμός στην Αμαλιάδα χωρίς Φιλαρμονική και φέτος, χωρίς να δώσουν το παρών κανένας βουλευτής Ηλείας αλλά και κανένας …

Πύργος: Τίμησαν τους αγωνιστές του 21

Με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Πύργο ο Δήμαρχος κ Στάθης Καννής, τιμώντας την μνήμη …

  • ΗΛΕΙΑ
  • O υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γιαννής βρέθηκε στον Νομό Ηλείας

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γιαννής βρέθηκε στον Νομό Ηλείας

O υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Γιαννής βρέθηκε στον Νομό Ηλείας, στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας την Παρασκευή και το Σάββατο 22 και 23 Μαρτίου. Την πρώτη ημέρα της επίσκεψής ο κ. Γιαννής επισκέφθηκε στη Γαστούνη και συνομίλησε με τον δήμαρχο Πηνειού Αλέξη Καστρινό. Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, συνοδευόμενος από τον πρώην Δήμαρχο  Γιώργο Αηδόνη.  Το βράδυ της Παρασκευής συμμετείχε στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ παρέστησαν και άλλοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, Λευτέρης Βαρουξής, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κώστας Δέρβος  και Κατερίνα Μάρκου. Το Σάββατο επισκέφθηκε τον Δήμο Κυλλήνης – Ανδραβίδας και το προσφυγικό χωριό, για το οποίο πρωτοστάτησε ο Δήμαρχος Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ.

Ο κ. Γιαννής στις ομιλίες και τις συναντήσεις που πραγματοποίησε μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βρισκόμενος στην Ηλεία αισθάνομαι ένα παράξενο μείγμα θλίψης, αλλά και αισιοδοξίας. Όποιος γνωρίζει τη  σύγχρονη ιστορία τους Ελληνικού Κράτους ξέρει ότι η Ηλεία είναι ίσως ο πιο αδικημένος τόπος σε σχέση με τις δυνατότητες του από κάθε άλλον σε αυτή τη χώρα. Η Ηλεία που τον Φεβρουάριο του 1883 ήταν η μοναδική περιοχή της Ελλάδας πλην της Αθήνας που διέθετε σιδηροδρομική γραμμή (ο σιδηρόδρομος Πύργου – Κατακόλου) σήμερα έχει τις πιο απομακρυσμένες πόλεις της Ελλάδας σε όρους χρονοαπόστασης πόλεις από το διοικητικό και οικονομικό κέντρο των Αθηνών  και ακόμα περισσότερο της Θεσσαλονίκης.

Η Ηλεία, ενώ έχει τις δυνατότητες να είναι μία από τις περιοχές της Ελλάδας που  βρίσκονται στις πρώτες θέσεις, πρωταγωνιστώντας σε συμβολή στην διεθνή αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας βρίσκεται στις τελευταίες. Μια περιοχή, που αποτελεί εν δυνάμει διεθνή προορισμό υψηλού ενδιαφέροντος  εμποδίζεται στην αναπτυξιακή της πορεία μέσω μιας γεωγραφικής απομόνωσης.

 

Ο ίδιος κατάγομαι και μένω όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα σε περιοχή που επίσης ανήκει γεωγραφικά στον “δυτικό άξονα” της χώρας, στην Ήπειρο, επίσης συμμετέχω εδώ και χρόνια στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι απαλλαγμένος από τις στρεβλώσεις που μας δημιουργεί η λειτουργία μας ως πολίτες ενός υδροκεφαλικού κράτους. Γι’ αυτό:

  • Μπορώ να αντιλαμβάνομαι τις αδυναμίες που φορτώνει σε μια περιοχή σαν την Ηλεία το καθεστώς της περιφερειακής ανισότητας αλλά κυρίως και ενδοπεριφερειακής ανισότητας που υφίσταται.
  • Να μπορώ όμως και να διαβλέψω τις απίστευτες προοπτικές και δυνατότητες που έχει η περιοχή.

Χωροταξικά, η Ηλεία έχει ένα πολυπολικό σύστημα λειτουργίας υπό την έννοια ότι υπάρχουν πολλές ισόρροπα αναπτυγμένες αξιόλογες μεσαίες πόλεις, πέρα από το δίπολο Πύργος – Αμαλιάδα, αλλά και πολλά ισόρροπα κατανεμημένα σημεία ενδιαφέροντος.

Αυτό δημιουργεί την ανάγκη ενός βιώσιμου συστήματος πολυτροπικών μεταφορών, που άμεσα μπορεί να λειτουργήσει αξιοποιώντας συνδυασμένα υφιστάμενες πολλές φορές υποδομές που χρειάζονται σύγχρονη από πλευρά management προσέγγιση, αναβάθμιση, εκσυγχρονισμό και αξιοποίηση:

  • Επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύουπου εγκαταλείφθηκε διότι έτυχε μιας ανέμπνευστης κακοδιαχείρισης. Η επαναλειτουργία αυτή κατά κύριο λόγο θα εξυπηρετήσει τις εσωτερικές μεταφορές που λόγω ακριβώς της ισόρροπης χωροταξικά ανάπτυξης του νομού είναι εξίσου σημαντικές με τις “προς τα έξω”
  • Διασύνδεσητου τοπικού οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου με τις εξωστρεφείς πύλες εισόδου εξόδου όπως το Λιμάνι Κατακόλου και το Αεροδρόμιο Αράξου, που θα μπορούσε να λέγεται OLYMPIA INTERNATIONAL AIRPORT.

Με μια σταθερή περιοδικότητα, η Αρχαία Ολυμπία είναι παγκόσμιο ενεργητικό σημείο αναφοράς. Αυτό είναι κάτι στο οποίο οφείλει να επενδύσει η τοπική κοινωνία, αλλά και η χώρα συνολικά, καθώς διαθέτει απίστευτες δυνατότητες εξωστρέφειας και αλληλεπίδρασης. Γι΄ αυτό η Ελληνική Δημοκρατία θα μπορούσε να θεσπίσει ένα ιδιαίτερο καθεστώς για την περιοχή.

Η Ηλεία, χάρη στην Αρχαία Ολυμπία, αλλά όχι μόνο σε αυτή, αποτελεί για μένα ένα πολύ καλό παράδειγμα, ίσως το χαρακτηριστικότερο της πολιτικής πρότασης που καταθέτω σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση. Είναι ένας τόπος που μπορούν να συναντηθούν τα 4 Π: Πολιτισμός, Παιδεία, Περιβάλλον, Πολίτης.

Ο ελληνικός πολιτισμός και η ιστορία, η κλασσική γραμματεία, η εκπαίδευση και η παιδεία, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον και η σχέση του ανθρώπου με αυτό και δι’ αυτού με την ειρήνη, η δημοκρατία κατά την έννοια της πόλης και του πολίτη, μπορούν να γίνουν η εμπροσθοφυλακή μιας γενικής ελληνικής πνευματικής αντεπίθεσης.

Έθεσα υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι θέλω να εργαστώ για αυτές τις γωνιές της Ελλάδας, που είναι γωνιές της Ευρώπης. Να αξιοποιήσω την εμπειρία μου, ώστε να επιτύχουμε την ανανέωση της Ηλείας, της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Βιογραφικό Νίκου Γιαννή:

Ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες στον τομέα της διαχείρισης γνώσης στο πλαίσιο της αναπτυξιακής βοήθειας της Ε.Ε. από το 2011. Απόφοιτος του Νομικού Τμήματος και Δρ Πολιτικών Επιστημών (ευρωπαϊκές σπουδές), του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (2004-2005). Εκδότης του περιοδικού ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΈΚΦΡΑΣΗ από το 1990 (102 τεύχη) και ιδρυτής του Ομίλου Ευρωπαϊκή Έκφραση το 1989 (www.ekfrasi.gr). Εμπνευστής της Επέκεινα Χώρα από το 2010 (www.epekeinahora.gr), μοναδικό σχέδιο διεθνών συναντήσεων για την ειρήνη στη φύση του Ζαγορίου (walk & talk). Μέλος του κεντρικού οργάνου της Ένωσης Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (από το 2016).

Γραμματέας της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων (1990-2001) και επιστ. συνεργάτης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής (2010-2011 – Επιστημονική Υπηρεσία Βουλής). Υπεύθυνος επικοινωνίας στη Γενική Δ/νση Ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες (2001-2004), μόνιμος υπάλληλος κατόπιν γενικού διαγωνισμού. Δικηγόρος Αθηνών. Συμμετείχε στην επεξεργασία της Συνθήκης για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της κοινωνίας πολιτών (2002-2004).

Μεταπτυχιακά στον αμερικανικό φεντεραλισμό, στο Λαφαγιέτ, Ήστον, Πενσυλβάνια, ΗΠΑ (1998) και στο δημόσιο δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Στρασβούργου ΙΙΙ (1986-1987). Καθηγητής ευρωπαϊκής ιστορίας, θεσμών και πολιτικής (ΕΑΠ, 2005-2010). Διευθυντής του περιοδικού ΕΠΙΚΕΝΤΡΑ (1992-1993). Συγγραφέας των βιβλίων «Κοινωνία πολιτών και νεολαία» (1999), «Τι είναι η κοινωνία πολιτών» (2002), «Ψηφοφόρος για μια μέρα, Πολίτης κάθε μέρα» (2009), «Αρχή της επικουρικότητας, αρχή ελευθερίας, συμμετοχής και ευθύνης» (2013).

Πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Βουτζά (2005-2009), εκλεγμένο μέλος στη Συμβουλευτική Επιτροπή Νεότητας του Συμβουλίου της Ευρώπης (1993-1995), Έλληνας αντιπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας (1994-1996), Γεν. Γραμματέας της Κίνησης Πολιτών (1996-1998), συντονιστής της Καμπάνιας των ΜΚΟ για το Σύνταγμα (2005-2008), μέλος Δ.Σ. Ηπειρωτικής Εταιρείας, μέλος και υποστηρικτής αρκετών συλλόγων. Εγγονός του Νικολάου Κ.Γιαννή, ευεργέτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και γιος του Δημ. Γιαννή, από τη Βίτσα Ιωαννίνων και της συγγραφέως Χρυς. Μπούτζα, από το Συρράκο Ηπείρου. Έχει τερματίσει 5 Μαραθωνίους στην κλασική διαδρομή και άλλους αγώνες δρόμου ανά τον κόσμο, ενώ διασχίζει τακτικά το φαράγγι του Βίκου και τα βουνά της Ηπείρου. Είναι πατέρας 4 παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.nicosyannis.gr/el

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Συνελήφθη άνδρας στην Ηλεία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περίπου (188) γραμμάρια κάνναβης φούντες και 17 φυτά της ναρκωτικής ουσίας Συνελήφθη, προχθές το πρωί, στον Πύργο, από τους …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων