ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

“STOP”  στην άναρχη κατάσταση στο λιμάνι Κατακόλου, από την προσωρινή απόφαση του Λιμενάρχη


Σε εφαρμογή περνάει από σήμερα η απόφαση του Λιμενάρχη Κατακόλου, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας στη χερσαία ζώνη του λιμανιού.

Η εφαρμογή των προσωρινών μέτρων αποσκοπεί στο να μπει τάξη στην άναρχη κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι Κατακόλου, με την παράνομη στάθμευση οχημάτων, την άγρα πελατών, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και άλλα προβλήματα που προκάλεσαν πριν από λίγες ημέρες μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην περιοχή.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή από σήμερα επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η παρουσία, έξωθεν του χώρου ISPS, έξι (06) επιβατηγών δημόσιας χρήσεως οχημάτων (ΤΑΞΙ), οι θέσεις των οποίων, μετά την αποχώρησή τους, αναπληρώνονται με άλλα όμοιά τους, ενός (01) δρομολογημένου λεωφορείου μεταφοράς ΚΤΕΛ Α.Ε., η θέση του οποίου, μετά την αποχώρησή του, αναπληρώνεται με άλλο όμοιό του, ενός (01) εκπροσώπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενός  εκπροσώπου των επιβατηγών δημόσιας χρήσεως οχημάτων (ΤΑΞΙ) και 1  εκπροσώπου του ΚΤΕΛ Α.Ε.

Επιτρέπονται πέριξ των Καταστημάτων των Λιμενικών και Τελωνειακών Αρχών, καθώς και του καταστήματος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου και του γραφείου των υπαλλήλων των φορτοεκφορτωτών μόνο για υπηρεσιακά οχήματα και οχήματα ιδιοκτησίας των υπαλλήλων τους.

Παράλληλα απαγορεύεται, οποιαδήποτε δραστηριότητα εμπορική ή μη σε σχέση με υπηρεσίες έργου μεταφοράς προσώπων, εντός της περιοχής.

Όσο αφορά τα λεωφορεία, προβλέπεται,  η στάθμευση έως και 29 λεωφορείων σε χωροθετημένες θέσεις, οι οποίες  θα καταλαμβάνονται, ύστερα από έγγραφη υπόδειξη προς το Λιμεναρχείο, του φορέα εκμετάλλευσης και διαχείρισης του Λιμένα Κατακόλου με την επωνυμία Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, για κάθε ένα από αυτά τα λεωφορεία, το αργότερο μέχρι τις 23:59 της αμέσως προηγούμενης μέρας πριν από την άφιξη του εκάστοτε εξυπηρετούμενου, από αυτά τα λεωφορεία, κρουαζιερόπλοιου.