15.8 C
Pýrgos
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Tο αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Παντελεήμονα ,στη δικαιοδοσία του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Κυλλήνης

spot_img

Πραγματοποιήθηκε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Μετά από έντονη συζήτηση που είχαν για το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Παντελεήμονα αποφάσισαν κατά πλειοψηφία την υπαγωγή τους στην περιοχή δικαιοδοσίας του Δημοτικού λιμενικού ταμείου Κυλλήνης.

Υπήρξαν κάποιοι που το καταψήφισαν δηλαδή ψήφισαν Όχι ,ο Πρόεδρος κ Δημήτρης Χάρδας, η κυρία Δήμητρα Φιτσάλου (πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κυλλήνης) και λευκό η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κυρία Αλεξία Αλτούνη.

Ο κύριος Χάρδας επικαλέστηκε Μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών σύμφωνα με την οποία το λιμανάκι λόγω δυτικού προσανατολισμού θα προκαλεί καταστροφές στις παραλίες της περιοχής ανέφερε ότι η παραλία του ρόμπινσον καταστράφηκε κατά τη γνώμη του λόγω του λιμανιού Λεχαινών.

Απάντησε ο δήμαρχος κ Μοραντ από την πλευρά του και είπε από την στιγμή που το Λιμανάκι θα πέρασε στη δικαιοδοσία του Λιμενικού ταμείου θα υπάρξει δυνατότητα ανάπτυξης μέσω πολλών προγραμμάτων ενώ την ίδια στιγμή θα ισχυροποιηθεί η θέση του ΔΛΤΚυλλήνης.

Στην συνεδρίαση τοποθετήθηκε και ο κύριος Διονύσης Μάλλιαρης και ο αντιδήμαρχος κύριος Τάσος Μυλωνόπουλος και τόνισαν ότι το λιμανάκι το χρησιμοποιούν δεκάδες επαγγελματίες αλιείς και όχι μόνο από τα Λεχαινά αλλά από όλη την ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε το θέμα με εισήγηση του κυρίου Ανδρέα Μίγκου.

Στην εισήγησή του ο κ.Μίγκος είπε: Στην περιοχή αρμοδιότητας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης εκτός από το λιμάνι της Κυλλήνης που φορέας διαχείρισης του είναι το δημοτικό λιμενικό ταμείο Κυλλήνης βρίσκεται και το αλιευτικό καταφύγιο του Αγίου Παντελεήμονα ,το οποίο κατασκευάστηκε από την τότε Νομαρχία Ηλείας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το συγκεκριμένο δεν έχει φορέα διαχείρισης με αποτέλεσμα να μην συντηρείται και να καταστρέφεται καθημερινά.Το έργο που κόστισε πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ αφενός μεν καταστρέφεται αφετέρου δεν καθίσταται λειτουργικό. Ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης για λόγους ασφαλείας χρηματοδοτεί το ηλεκτροφωτισμό.

Αποστείλαμε επιστολή είπε  στο υπουργείο ναυτιλιακής πολιτικής με το οποίο ζητούσαμε να μας υποδείξει τις μελλοντικές μας κινήσεις για να επιλυθεί Το ζήτημα αυτό το Υπουργείο απάντησε ότι μεταξύ των σκοπών που επιτελούν οι φορείς διοίκησης και εκμετάλλευσης Λιμένα συγκαταλέγεται και η εξυπηρέτηση της αλιευτικής κίνησης και ως εκ τούτου στις περιπτώσεις που υφίσταται γειτονικές προς αυτούς λιμενικές εγκαταστάσεις αλιευτικού χαρακτήρα, θα πρέπει να ενεργούν με γνώμονα την Ανάληψη τη διαχείριση και την αποκατάσταση της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του κατόπιν τούτου η υπηρεσία μας κρίνει σκόπιμη την υπαγωγή του αλιευτικού καταφυγίου Αγίου Παντελεήμονος στην περιοχή δικαιοδοσίας του Δ.ΛΤ Κυλλήνης.

Ο κ.Μίγκος επισήμανε τα οφέλη, ότι επιπλέον Θα υπάρξουν και συγκριτικά πλεονεκτήματα για το λιμενικό ταμείο Κυλλήνης καθώς θα μπορεί να έχει έσοδα από εκμίσθωση αναψυκτηρίων καντινών γενικών καταστημάτων και από καταστήματα που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις Επίσης το ιδιωτικό καταφύγιο θα μπορεί επιπλέον να ενταχθεί σε προγράμματα χρηματοδότησης πράγμα που δεν μπορούσε να γίνει μέχρι τώρα.

Δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του γιατί αν δεν ενταχθεί στο δημοτικό λιμενικό ταμείο θα καταστραφεί  μία επένδυση του εκατομμυρίων ευρώ που είχε γίνει μέσω ΕΣΠΑ .

Δεν πρέπει να μείνει στο έλεος των καιρικών συνθηκών και του χρόνου. Με βάση όλα τα παραπάνω Σας καλώ να ψηφίσουμε υπέρ της υπαγωγής τουριστικού καταφυγίου Λεχαινών του Αγίου Παντελεήμονα στο δημοτικό λιμενικό ταμείο Κυλλήνης σύμφωνα και με το έγγραφο του υπουργείου για να συνεχιστεί η διαδικασία της υπαγωγής με την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης. Μετά την εισήγηση του κυρίου Μίγκου η πλειοψηφία πέρασε το θέμα .

Αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και τελείωσε περίπου τα μεσάνυχτα, ήταν μία μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στα Λεχαινά.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι ο Κύριος Χάρδας μετά την κατάσταση ότι τοποθετούνταν όλοι με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να καθυστέρησε πολύ, ενημέρωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα τοποθετούνται μόνο οι επικεφαλής των παρατάξεων και μάλιστα με χρονομέτρηση.

Στην αίθουσα εμφανίστηκε ο κύριος Βατσής Φώτης ο οποίος έχει κατάστημα στην Ανδραβίδα που είναι το σημείο που λιμνάζουν τα νερά όταν έχει βροχόπτωση διαμαρτυρήθηκε λοιπόν για αυτή την κατάσταση και το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύτηκε να εξετάσει την περίπτωση του στην επόμενη δημοτική συνεδρίαση.

φώτο αρχείου

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα