15.9 C
Pýrgos
Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, 2021

Tο σανό στην Ηλεία περιέχει ….( τελικά δεν εξηγείται αλλιώς!)  

spot_img

Tο σανό στην Ηλεία περιέχει <ουσίες>….( τελικά δεν εξηγείται αλλιώς!)  

Τέλειωσε η εκλογική διαδικασία στο ΕΒΕ Ηλείας(του Νομού στην τελευταία θέση ανάπτυξης με τα χιλιάδες λουκέτα)  και νιώθω ότι κατοικώ στη Σελήνη!

<Ικανοποιητική συμμετοχή> διαβάζω κάπου και κοιτάω ψηλά εάν βρέχει ή μας φτύνει ο Θεός.14.000 μέλη περίπου,από τα οποία ταμειακά εντάξει ούτε 4000(εκ των οποίων αρκετές εκατοντάδες <τακτοποιήθηκαν εκτάκτως> από τους γνωστούς-άγνωστους μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους) και τελικά ψήφισαν 1.799.Ποσοστό λοιπόν περίπου 13%!..

<Θρίαμβος> <Σάρωσε> γράφουν τα ΜΜΕ για την παράταξη που επικράτησε με 1224 σταυρούς(δηλαδή περίπου 8,5% του συνόλου) και αναρωτιέμαι εάν τελικά είμαστε αδιάβροχοι στο φτύσιμο και εξηγώ αμέσως.Αποτέλεσμα 14-6-1 σε έδρες.Από τη μια μεριά σύσσωμο το πολιτικό σύστημα (από Υπουργοί, κομματικά επιτελεία μπλέ-πράσινα-κόκκινα και ροζ) και όλη η ελίτ της τοπικής αυτοδιοίκησης και από την άλλη ένας πολύ νεανικός συνδυασμός στο μεγαλύτερο κομμάτι.Από τη μια μεριά εδώ και 2 ημέρες η γκλαμουριά,η ψευτομαγκιά,ο πιθικισμός,ο νεοπλουτισμός,τα πούρα κλπ και από την άλλη η αξιοπρέπεια.Και 1224 προτίμησαν ,στριμωγμένοι σαν πρόβατα(μπροστά στη κάλπη), από το τσοπάνη (Ε.Β.Ε) ,να επιβραβεύσουν αυτή τη κάστα και τις νοοτροπίες.Μόνο 492 στάθηκαν απέναντι και βλέπουν ότι τίποτα δε πάει καλά για τους πολλούς και πάει υπερβολικά καλά για ελάχιστους.

Κλείνοντας να πω φυσικά,όπως επιβάλει ο πολιτικός πολιτισμός, συγχαρητήρια στο κ.Νικολούτσο για την ανανέωση της θητείας του.Επίσης υπάρχουν και νέοι άνθρωποι ,αξιόλογοι  στο συνδυασμό του που δεν τους αγγίζουν αυτά που γράφω.Ανήκουν και αυτοί στο μέλλον του τόπου,άσχετα εάν η προσωπική μου γνώμη είναι ότι κακώς δεν κάνουν την επανάστασή τους και κοιτούν να <τρυπώσουν> και να συντηρήσουν το παλιό γνωστό καθεστώς που οδηγεί την Ηλεία με σπασμένα φρένα στο γκρεμό.

Τα πολλά συγχαρητήρια όμως ανήκουν σε αυτούς που αντιστέκονται ακόμα σε κάθε μορφή συστήματος και τους λίγους ακόμα που τους ακολουθούν φανερά.Γιατί στις καφετέριες ,στα γήπεδα ,στο fb,twitter κλπ είμαστε όλοι μια χαρά επαναστάτες της πλάκας.Όταν είναι να αφιερώσουμε 2 ώρες από τις χιλιάδες που σπαταλάμε στο καφέ,στο πρακτορείο κλπ για να δώσουμε βοήθεια σε νέους ανθρώπους που θα αγωνιστούν για κάτι καλό για εμάς και τα παιδιά μας ,τότε το θεωρούμε χάσιμο χρόνου.

Μας αξίζουν ακριβώς ότι παθαίνουμε (και λίγα μας κάνουν) όσο έχουμε αυτά τα χάλια ως νέα γενιά.

«Κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν . Κανείς δεν είναι πιο υποδουλωμένος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους .»ΠΛΑΤΩΝ

 

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα