ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πανοραμικό βίντεο του “Γρηγόριος Καλάκος” της Βάρδας


«Γρηγόριος Καλάκος». Μεγαλος ευεργέτης της Βάρδας, επί των ημερών του οποίου κατασκευάστηκε το γήπεδο της Βάρδας, όπως και το Κέντρο Υγείας της πόλης. Γεννήθηκε στη Βάρδα το 1888, έτος κατά το οποίο άρχισε και η οικοδόμησή ενός χωριού πρωτα, το οποίο μετεξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς της περιοχής, έως ότου μετατραπεί σε πόλη. Απεβίωσε το έτος 1974 σε ηλικία 89 ετών. Ένας “σεμνός και δίκαιος στη ζωή του, που ο κόπος του έγινε δόρυ για να χτυπηθεί ο ανθρώπινος πόνος“, για να παραφράσουμε τα λόγια που αναγράφονται στην προτομή του στην κεντρική πλατεία της Βάρδας.

Το όνομα του Γρηγορίου Καλάκου, φέρει το γήπεδο της Βάρδας. Ένα γήπεδο, οι εικόνες του οποίου με τις γεμάτες εξέδρες του, έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Το «σπίτι» των Ταύρων, μια ποδοσφαιρική σκηνή, από τις πιο διάσημες της Ηλείας τα τελευταία χρόνια, λόγω της παρουσίας και εκπροσώπησης από τον μόνιμο πρέσβη της Ηλείας στα σαλόνια των εθνικών κατηγοριών.

Ο Παμβουρπασιακός, στερήθηκε της έδρας του στα πρώτα δυο παιχνίδια του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής, λόγω των έργων ανακατασκευής του, με πιο βασικό τον αγωνιστικό χώρο, ο οποίος είχε υποστεί σοβαρές βλάβες.

Το γήπεδο, είναι πλέον έτοιμο και ο Παμβουπρασιακός, ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δεν έχει σταματήσει να εργάζεται στο γήπεδο, παρουσίασε ένα βίντεο από ψηλά, με το γήπεδο όπως είναι αυτή τη στιγμή. Ένα γήπεδο το οποίο περιμένει και αυτό την επανέναρξη της Γ΄ Εθνικής, για να ηχήσουν ξανά από τα μεγάφωνά του οι νότες του «Πάω Βάρδα».

Εμείς ας δούμε το πανοραμικό αυτό βίντεο διάρκειας ενός περίπου λεπτού: