Πρόγραμμα Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2018

7-8 Ιουλίου  (Θέατρο Δάσους Δρούβα) 9μμ.

3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

Η Μικτή Χορωδία Πύργου διοργανώνει στις 7 και 8 Ιουλίου 2018, ημέρα Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Δρούβα της Αρχαίας Ολυμπίας το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών  Αρχαίας Ολυμπίας.  Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Συμμετέχουν 9 χορωδίες:

  1. Η Μικτή Χορωδία Πύργου
  2. Η χορωδία Αταλάντης
  3. Η Χορωδία Θάμυρις  Ιτέας
  4. Η Χορωδία Κέρκυρας Δημόδοκος
  5. Η Χορωδία Διμηνιού Κορινθίας
  6. Η Χορωδία Ξυλοκάστρου
  7. Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων
  8. Η Δημοτική Χορωδία Θεσσαλονίκης Πανόραμα
  9. Η Ιταλική Χορωδία από την Αόστα της Βόρειας Ιταλίας.

Καλλιτεχνική διεύθυνση Θοδωρής Παναγόπουλος.

Κάθε χορωδία  μπορεί να τραγουδήσει acapella ή με την συνοδεία πιάνου, με ελεύθερο θέμα. Η ώρα έναρξης των συναυλιών κάθε μέρα είναι 9:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

12 Ιουλίου (Θέατρο Φλόκα) 9:15 μ.μ.

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ  ( Μιούζικαλ)

των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson

Απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

MAMMA MIA πώς ν’ αντισταθώ… ΞΑΝΑ!

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου ..…

Πρωταγωνιστούν

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Παίζουν:

Βασίλης Αξιώτης,Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη,  Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, και η Θέμις Μαρσέλλου.

Μαζί τους:

Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, , Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα.

 

17 Ιουλίου (Αύλειος Χώρος Παιδικού Σταθμού «Ο Αρκούδος» Πελοπίου) 10πμ

Νίνα η Λεμονίτα… μια θεατρική παράσταση αλλιώς!

Η Θεατρική Παράσταση είναι βασισμένη στο παραμύθι της Άννας Κορτέση ¨ΝΙΝΑ Η ΛΕΜΟΝΙΤΑ¨, που μιλά για την σημαντικότητα της οικογένειας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φυλάτος».  Οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού «Ο Μικρός Αρκούδος» και τα παιδιά από το ΚΔΑΠ του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας πρωταγωνιστούν σε αυτό το παραμύθι. Οι μικροί ήρωες μέσα από βιωματικό θεατρικό εργαστήρι και δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευές, αναλαμβάνουν να κάνουν τη δική τους αφήγηση για τις περιπέτεις της Νίνας της μικρής Λεμονίτας.

Η Νίνα η Λεμονίτα από καιρό σκέφτεται να ταξιδέψει και να γνωρίσει όλα αυτά που συμβαίνουν μακριά από το ξύλινο σπιτάκι που ζει με τους δικούς της. Ο ενθουσιασμός όμως για τη γνωριμία με το άγνωστο δεν θα κρατήσει για πολύ. Τα συναισθήματα θα πάρουν το καθένα την σειρά τους. Άραγε στο ταξίδι τούτο θα ανακαλύψει η Νίνα το σημείο εκείνο που κρύβεται όλου του κόσμου η ευτυχία;

Οι απαντήσεις κρύβονται μέσα στις σελίδες αυτού του υπέροχου παραμυθιού.

Η συγγραφέας μέσα από το συγκεκριμένο παραμύθι περνάει ηχηρά μηνύματα για την αξία της οικογένειας, της προσφορά και την διαφορετικότητα ενώ η ίδια έχει προσφέρει όλα τα εμπορικά δικαιώματα στο Ορφανοτροφείο Κρίκκειο.

 

18 Ιουλίου (Θέατρο Φλόκα) 9.15μμ

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ για τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του

ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ”

με πρωταγωνιστή στο ρόλο του ΦΙΛΕΑ ΦΟΓΚ τον δημοφιλή μας ηθοποιό ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ!

Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1873 και από τότε μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές και γενιές θα “ζωντανέψει” στη σκηνή σε μία μαγευτική σκηνοθεσία-παράσταση αλλά και ερμηνεία του ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ. Μαζί του ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια κέρδισαν μία θέση σε αυτό το ταξίδι – παράσταση – με Οδηγό τον ΦΙΛΕΑ ΦΟΝΓΚ που με τη βοήθεια του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ του και δίπλα του τον χαρισματικό Πασπαρτού μέσα σε 80 ΗΜΕΡΕΣ θα μας γνωρίσουν ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα πολύ εντυπωσιακά κοστούμια και χορευτικά αποτυπώνουν  την μαγεία και των 5 Ηπείρων που θα παρακολουθήσουμε δίνοντας μας την δυνατότητα να γνωρίσουμε ΜΑΓΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Αξίζει εδώ να τονίσουμε πως ο  Ήρωας της παράστασης και πρωταγωνιστής ΦΙΛΕΑΣ ΦΟΓΚ (ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ) 

σε μία από τις ενδιάμεσες στάσεις του θα επισκεφθεί και την ΕΛΛΑΔΑ

μία από τις πιο ΑΡΧΑΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

 

 

20 Ιουλίου (Είσοδος Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας)

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφικών Πορτρέτων 9μ.μ.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

Μέσα από άλλα μάτια – Πορτρέτα και ιστορίες από το πρόγραμμα Face Forward …into my home

Through the gaze of others – Portraits and stories from the project Face Forward …into my home

Διάρκεια έκθεσης 20 Ιουλίου- 20 Αυγούστου

Το Face Forward …into my home αποτελεί διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα των προσωπικών ιστοριών τους. Στο Face Forward …into my home συμμετέχουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν στην Αθήνα και υποστηρίζονται μέσω του προγράμματος ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση και την ένταξη), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιμέλεια έκθεσης:

Μαρίνα Τσέκου

Γιάννης Βασταρδής

Συνδιοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

 

25 ΙΟΥΛΙΟΥ  (Θέατρο Φλόκα) 9.15 μ.μ.

Μαντάμ Σουσού

Η υπερπαραγωγή των ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ

που συνάρπασε το Αθηναϊκό κοινό, ξεκινά, ανανεωμένη, τη μεγάλη της καλοκαιρινή περιοδεία

Η δημοφιλής, διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ, που στην φετινή θεατρική της επαναφορά από τις Θεατρικές Σκηνές με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ανέτρεψε τα δεδομένα του θεάματος της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας σε διάστημα τριών μηνών τα 110.000 εισιτήρια, επανέρχεται ανανεωμένη με μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Αθήνα και την Περιφέρεια.

Έχοντας μαγέψει το κοινό σε 80 soldout παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς, η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ σε σκηνοθεσία  Γιάννη Κακλέα και απόδοση κειμένου της Δήμητρας Παπαδόπουλου, ετοιμάζει βαλίτσες για να προσφέρει ακόμη περισσότερο γέλιο, ανατροπές και εκπλήξεις, κέφι, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και την υπέροχη μουσική της Μαρίζας Ρίζου, σε χιλιάδες θεατρόφιλους ανά την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ

Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου,Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός – Τραγούδι: Ειρήνη  Ψυχράμη

 

1 Αυγούστου ( Θέατρο Φλόκα) 9.15μ.μ.

Ευριπίδη  ΗΛΕΚΤΡΑ 

 

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας την δημιουργική παρουσία της στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, προγραμματίζει για το καλοκαίρι του 2018 την τραγωδία του Ευριπίδη «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία. Όμως η ερμηνεία του μύθου που προκρίνει ο ποιητής αρνείται στην πράξη αυτή οποιαδήποτε δικαίωση, μετατρέποντας τη δική του «Ηλέκτρα» σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στη διαβρωτική διαδικασία της εκτέλεσης ενός εγκλήματος: μετά την εκτέλεση του φόνου, τα δυο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους, μιας πράξης που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Ο ποιητής θα αποφανθεί στο τέλος, με το στόμα των Διόσκουρων, ότι ναι μεν η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, όμως ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια. Ο σοφός θεός των Δελφών χρησμοδότησε άσοφα.

Ο ιδιόμορφος τρόπος με τον οποίο ο Ευριπίδης διαχειρίζεται το γνωστό μύθο της μητροκτονίας, εισάγοντας μια σειρά από νεοτερισμούς και αφηγηματικές καινοτομίες, συνθέτει ένα σκληρό αλλά εξαιρετικά αναγνωρίσιμο στην εποχή μας αριστούργημα, ένα από τα αρτιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, επί σειρά ετών, υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων παραγωγές, που περιόδευσαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ΛΥΡΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ. Μια σύγχρονη ματιά πάνω στην σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες [ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ και ΑΝΤΙΓΟΝΗ].

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ. Παίζουν: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΑΡΧΕΑΣκ.ά.

Συντελεστές:Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ  ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Μετάφραση Κ.Χ ΜΥΡΗΣ

Επεξεργασία Κειμένου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

Σκηνικό – Κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ

Μουσική ΘΥΜΙΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

3  Αυγούστου (Θέατρο Φλόκα) 9.30μ.μ.

Νταλάρας- Μαχαιρίτσας

ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφού ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη
με συναυλίες που ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο
ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι έτοιμοι για το καλοκαίρι με ένα πρόγραμμα που θα αγκαλιάζει το σύνολο σχεδόν της δισκογραφίας τους των τελευταίων δεκαετιών.  Αφορμή για τη συνάντησή τους και στις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις
είναι οι κοινές τους ερμηνείες που τόσο αγαπήθηκαν από το κοινό
ώστε γίνονται η ραχοκοκαλιά ενός προγράμματος που περιλαμβάνει τα καινούργια τους τραγούδια αλλά και αξέχαστες προσωπικές επιτυχίες τους.
Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές συναντήθηκαν για πρώτη φορά περισσότερες από τρεις δεκαετίες πριν, με τα τραγούδια «Ο ουρανός βρέχει αρκούδες» και βέβαια την πολυαγαπημένη του κοινού, «Σκόνη». Τα χρόνια κύλησαν και η καλλιτεχνική συνεργασία έγινε αληθινή φιλία κι έφερε κι άλλες μεγάλες επιτυχίες
Διδυμότειχο Blues», «Ο Παλιός Στρατιώτης»).
Το παρόν τους βρίσκει μαζί να συνεχίζουν να αφήνουν ένα κοινό χνάρι στο  ελληνικό τραγούδι, πλάι στο ήδη μοναδικό αποτύπωμα του καθενός που σφραγίζει την ελληνική δισκογραφία.
Συμμετέχουν:
η πολυτάλαντη Μιρέλα Πάχου στο τραγούδι και στο ακορντεόν
και ο Ιταλός δεξιοτέχνης της κιθάρας Steve Tesser
.

 

 

6 Αυγούστου (Θέατρο Φλόκα) 9μ.μ.

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»  του Ουίλλιαμ  Σαίξπηρ   

σε διασκευή-σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη

Μια μαγική , ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών ,

παρουσιάζει  το καλοκαίρι του 2018 , σε όλη την Ελλάδα  ,

η θεατρική ομάδα για παιδιά, «μαγικές σβούρες» .

Το    Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι το πιο πολυπαιγμένο  και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο και φέρνει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης , του αυθορμητισμού και της φαντασίας.

Ο Πουκ , το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων ,                    τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων , η Βασίλισσα των Ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο , όλοι , άνθρωποι  και ξωτικά ,  περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ.

Παίζουν  οκτώ εξαιρετικοί ηθοποιοί:

Άρης Βέβης , Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος , Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου , Δανάη Σδούγκου,  Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα

Το   «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας  » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .

 

 

7 Αυγούστου (Αύλειος χώρος Παλαιού Δημαρχείου) 9.15μ.μ.

Μια βραδιά για τον Σωτήρη

Οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ αποφάσισαν να διοργανώσουν μια τιμητική βραδιά στη μνήμη του Σωτήρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν από τους βασικούς συντελεστές του Φεστιβάλ με την εθελοντική του δράση και ξεχώριζε για την αγάπη του και την άνευ όρων προσφορά του. Η μοίρα θέλησε το περσινό καλοκαίρι να τον πάρει από κοντά μας όχι όμως από τις καρδιές και τις μνήμες των ανθρώπων του Φεστιβάλ. Έτσι σε αυτή τη βραδιά συμμετέχει ο νεοεμφανιζόμενος Ηλείος Καλλιτέχνης Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος ξεχώρισε με τη συμμετοχή του στο talent show Rising Star. Σε αυτή την εμφάνιση του ο Ηλείος καλλιτέχνης και οι υπόλοιποι συντελεστές της βραδιάς συμμετέχουν χωρίς αμοιβή.

Γιώργος Τσάκωνας- Τραγούδι

Βασίλης Ταμποτέλης- Ντραμς

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος- Μπουζούκι

Κιθάρα- Διονυσία Παναγιωτόπουλου

Ηχοληψία- Φωτισμοί- Ανδρέας Ζέζας

 

 

8 Αυγούστου (Θέατρο Φλόκα) 9.15μ.μ.

«ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη                                                          Σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Στο ρόλο του Δικαιόπολι θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης),  Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και ο Ιωάννης Παπαζήσης (Ευριπίδης).

Αθήνα 425 πχ., έκτη χρονιά του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Δικαιόπολις, ένας αγρότης της Αττικής, απελπισμένος από τις ταλαιπωρίες, αποφασίζει να μιλήσει για την ειρήνη στην Εκκλησία του Δήμου. Στην Πνύκα δε βρίσκει κανέναν από τους συνέδρους, οι οποίοι συνήθως αργούν, και όταν εμφανιστούν σπανίως συζητούν για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Δικαιόπολις αδίκως προσπαθεί να τους πείσει για την αναγκαιότητα της ειρήνης. Οι κήρυκες τον κατεβάζουν κάτω, γιατί ήρθαν οι Πρέσβεις από την Περσία που θα ‘φερναν «έξωθεν βοήθεια». Γίνεται μια αλλοπρόσαλη συζήτηση με τα πιο άσχετα θέματα.

Ο Δικαιόπολις, με την ειρήνη στα χέρια του, ορίζει τη δική του «επικράτεια» έξω από το σπίτι του, για να εμπορεύεται ελεύθερα ακόμα και με τα Μέγαρα και τη Βοιωτία, που τους είχαν σε εμπάργκο. Οι Αχαρνιώτες του επιτίθενται, ενώ εκείνος προσπαθεί να τους πείσει ότι η συνέχεια του πολέμου δεν τους συμφέρει. Για να τον λυπηθούν, επισκέπτεται τον Ευριπίδη να του δώσει κουρελιασμένα ρούχα από παραστάσεις  του, ώστε να μοιάζει με ζητιάνο. Ακολουθούν σπαρταριστά επεισόδια, ενώ το έργο   τελειώνει με ένα γλέντι και διαγωνισμό για το ποιος θα πιει περισσότερο κρασί. Νικάει ο Δικαιόπολις, έχοντας στην αγκαλιά του δυο πανέμορφες εταίρες, ενώ ο πολεμοκάπηλος Λάμαχος γυρίζει από τις μάχες πληγωμένος και σε άθλια κατάσταση.

Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Τάκης Παπαματθαίου, Ιωάννης Παπαζήσης.

 

10 Αυγούστου (Θέατρο Φλόκα) 9.15μ.μ.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας- «ΟΡΕΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

 Η τραγωδία «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018.

Τρεις νέοι,  ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.

Η παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ το καλοκαίρι του 2018 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Ιουλίου, ενώ θα  παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 3 και 4 Αυγούστου,σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη.

Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Ιωάννα Κολλιοπούλου: Ηλέκτρα
Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Ελένη
Νικόλας Μαραγκόπουλος: Αγγελιοφόρος
Δημήτρης Μορφακίδης:  Πυλάδης
Δημοσθένης Παπαδόπουλος:  Απόλλωνας
Μαριάννα Πουρέγκα: Ερμιόνη
Κώστας Σαντάς: Τυνδάρεως
Χρήστος Στέργιογλου: Φρύγας
Χριστόδουλος Στυλιανού: Μενέλαος
Χρίστος Στυλιανού: Ορέστης

 

 

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Θέατρο Φλόκα) 9.30μ.μ.

ΠΥΞ ΛΑΞ

Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Έρχονται από το παρελθόν, φέρνοντας άπειρη αγάπη για να την προσφέρουν στο μέλλον μας, στήνοντας μεγάλες συναυλίες- γιορτές, αφιερωμένες στους χιλιάδες οπαδούς τους.
Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται ποτέ και επιστρέφουν όταν τις χρειαζόμαστε, για να μας δώσουν ξανά ζεστασιά και φως!

Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του γκρουπ είναι μια αφορμή για γιορτή! Μια γιορτή με όλους εσάς που κάνατε τους Πυξ Λαξ, ότι ήταν, είναι και θα είναι για τη μουσική της χώρας μας. Την πιο δημοφιλή και επιδραστική μπάντα στην ελληνική μουσική σκηνή.
Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε λοιπόν, με όπλο τις μουσικές και τα τραγούδια που αγαπήσαμε, δεν θα μπορούσε μια μπάντα όπως οι Πυξ Λαξ να μην παρέμβει με διάφορους τρόπους, όπως ξέρει και μπορεί.

Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει «με κλωτσιές και με μπουνιές». Έτσι εισέβαλαν στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής, και άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική. Με ορμή και πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος!

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τον Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα και κρουστά) και τον Νίκο Γιαννάτο (μπάσο). Και τους νέους συνεργάτες του γκρουπ: την Ελευθερία Ναθαναήλ στο ακορντεόν και το πιάνο, τον Νίκο Σάλτα στα πλήκτρα, τον Γιώργο Λιβαδά στα τύμπανα και τον Χάρη Μιχαηλίδη στην ηλεκτρική κιθάρα.

 

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Θέατρο Καυκανιάς) 9.15μ.μ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΓΟΥ- Το Αμάρτημα της Μητρός μου

Πρόκειται για αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα και τα κύρια πρόσωπα είναι δύο, ο αφηγητής και η μητέρα του. Ο χώρος που εκτυλίσσεται είναι η Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, ενώ τα γεγονότα συνέβησαν κατά την παιδική ηλικία του συγγραφέα. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι η αρχαΐζουσα στην αφήγηση και η δημοτική στους διαλόγους, διανθισμένη με ιδιωματικές λέξεις της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Σκηνοθεσία : Ευανθία Στιβανάκη

 

 

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχ. Ολυμπίας) 9μ.μ.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΓΕΝΝΗΤΟ ΔΑΣΟΣ

Παρουσίαση- Θεατρική παράσταση του βραβευμένου παραμυθιού «Το ονειρογέννητο δάσος» της  Ιωάννας Παναγιωτακοπούλου.  Μια παράσταση με έξυπνους, αστείους και τρυφερούς διαλόγους, η οποία ευαισθητοποιεί, αφυπνίζει και προβληματίζει με έναν τρόπο ψυχαγωγικό και ιδιαίτερο. Πλημμυρισμένη από φως, μουσική, εμπνευσμένες χορογραφίες και όμορφα κουστούμια, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο ονειρογέννητο.

Λίγα λόγια για το παραμύθι: Ένα παραμύθι το οποίο σε καλωσορίζει με ευαισθησία στον κόσμο του και σε οδηγεί στην γαλήνια αγκαλιά της φύσης. Οι ήρωες του σε βοηθούν να ταυτιστείς μαζί της να γνωρίσεις και να νιώσεις την ευεργετική και ανιδιοτελή προσφορά της και παράλληλα σε εμπνέουν να αναπτύξεις ηθικές αξίες και συναισθήματα, που θα κάνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη ζωή σου καλύτερη.

Συνδιοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Κείμενο-σκηνοθεσία-σκηνικά : Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου

Παίζουν: Βασίλειος Αλεξανδρής -Μαρία Γιαννακοπούλου- Χρυσαυγή Καπατσούλια- Χάρης Νιπεργιάλης

Χορογραφίες: Σχολή Shall we dance Δήμητρα Μπέρτσου

Κοστούμια: Άννα-Μαρία Νταβουτιάν-Κατσίρη (επαγγελματικά κοστούμια χορού)

Μουσική : Βασίλειος Αλεξανδρής

Ήχος-Φωτισμοί: Θεόδωρος Τριγωνίδης                Stage: Ανδρέας Ζέζας

 

 

26  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχ. Ολυμπίας) 9μ.μ.

Βραδιά Πανσελήνου

Συναυλία με την Klaudia Delmer και Mottet τρίο

Στον ίσκιο της ελιάς

Η Ιταλοπολωνικής καταγωγής Klaudia Delmer, που μεγάλωσε στην Ισπανία και πλέον ζει στην Ελλάδα και το τρίο Mottet, μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο με τα τραγούδια των λαών που ζουν, δημιουργούν και ξαποσταίνουν κάτω απ’ τον ίσκιο της ελιάς. Μιας ελιάς που αποτελεί όχημα πολιτισμού και πρεσβεύει τις αδιαμφισβήτητες αξίες της ζωής…όπως η ειρήνη, ο έρωτας, η χαρά, η υπομονή και τόσα άλλα.

Στην συναυλία θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά μερικά ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους Γιωργίου Δροσίνη μελοποιημένα ειδικά για την ερμηνεύτρια από τον Μίμη Πλέσσα. Ένα από αυτά είναι το τραγούδι “Της ελιάς ο ίσκιος”, που έδωσε και τον τίτλο στην συναυλία.

Θα απολαύσουμε τραγούδια ιταλικά και ισπανικά που αγαπήθηκαν στην Ελλάδα όπως ‘Πριν το τέλος’ (Ι giardini di Marzo), ‘Μην ορκίζεσαι’ (Come Monna Lisa), ‘Μαμά’ (La Mamma) κλπ…αλλά και ελληνικά τραγούδια που ακούστηκαν σε άλλες χώρες όπως ‘Gioco d’ombre’ σε στιχους της Klaudia Delmer (Ερωτικό), ‘Il Canto Di Un’eneide Diversa’ (Μια πίστα από φώσφορο) κλπ.

Δίπλα στα τραγούδια που ανήκουν στην προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας θα ακουστούν και αλλά ελληνικά έντεχνα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Ανδρέου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Κώστα Λιβαδά, Βαγγέλη Φάμπα, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Θοδωρή Κοτονιά, Θανάση Παπακωσταντίνου, Βαγγέλη Βατσινέα κ.α., παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια καθώς και τραγούδια που προέρχονται από τις χώρες που περικλείουν τη Μεσόγειο. Οι Μottet είναι οι Καστάνης Σωτήρης – κιθάρα, Δημήτρης Κουζής-βιολί, Γιώργος Σχοινάς-ακορντεόν.

Συνδιοργάνωση Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας- Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα ακόλουθα σημεία:

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ:

ΡΟΔΟΝ CAFE (τηλ. 26240-29180)

 

ΠΥΡΓΟΣ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΡΚΟΛΗΣ (Κατάστημα Α΄, τηλ. 26210-22674)

 

ΑΜΑΛΙΑΔΑ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τηλ. 26220-21221)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ (τηλ. 26220-21770)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΚΛΟΣ (τηλ. 26220-26910)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗ (τηλ. 26220-23826)

 

ΖΑΧΑΡΩ:

STRIGAS TRAVEL (και μεταφορά τηλ.  26250- 33517)

 

ΚΡΕΣΤΕΝΑ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (τηλ. 26250-24665)

 

ΓΑΣΤΟΥΝΗ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΙΑ (τηλ. 26230-33640)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τηλ. 26230-32356)

 

ΛΕΧΑΙΝΑ:

ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 26230-22888, κιν. 6973 491445)

ΒΑΡΔΑ:

ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 26230-73727, κιν. 6973 491445

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Σοβαρό επεισόδιο στο Νοσοκομείο του Πύργου ανάμεσα σε δυο γιατρούς

Ένα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών έλαβε χώρα την Πέμπτη 25-4-2024 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες  μια γυναίκα γιατρός κατήγγειλε …

Ο ΟΣΕ για την επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής Κάτω Αχαΐα – Πύργος

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, ο ΟΣΕ αναφέρει σε σχέση με τη επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο τα …

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων για νέο δικαστικό χάρτη μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30.4.2024.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 20-4-2024 στην Αθήνα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Α. ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ …

Πρόγραμμα Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας 2018

7-8 Ιουλίου  (Θέατρο Δάσους Δρούβα) 9μμ.

3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ

Η Μικτή Χορωδία Πύργου διοργανώνει στις 7 και 8 Ιουλίου 2018, ημέρα Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Δρούβα της Αρχαίας Ολυμπίας το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών  Αρχαίας Ολυμπίας.  Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Συμμετέχουν 9 χορωδίες:

  1. Η Μικτή Χορωδία Πύργου
  2. Η χορωδία Αταλάντης
  3. Η Χορωδία Θάμυρις  Ιτέας
  4. Η Χορωδία Κέρκυρας Δημόδοκος
  5. Η Χορωδία Διμηνιού Κορινθίας
  6. Η Χορωδία Ξυλοκάστρου
  7. Η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων
  8. Η Δημοτική Χορωδία Θεσσαλονίκης Πανόραμα
  9. Η Ιταλική Χορωδία από την Αόστα της Βόρειας Ιταλίας.

Καλλιτεχνική διεύθυνση Θοδωρής Παναγόπουλος.

Κάθε χορωδία  μπορεί να τραγουδήσει acapella ή με την συνοδεία πιάνου, με ελεύθερο θέμα. Η ώρα έναρξης των συναυλιών κάθε μέρα είναι 9:00 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

12 Ιουλίου (Θέατρο Φλόκα) 9:15 μ.μ.

ΜΑΜΜΑ ΜΙΑ  ( Μιούζικαλ)

των Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus & Catherine Johnson

Απόδοση κειμένου-στίχων-σκηνοθεσία: Θέμις Μαρσέλλου

MAMMA MIA πώς ν’ αντισταθώ… ΞΑΝΑ!

Η ιστορία ξεκινάει όταν η κόρη της Donna, Sophie αναζητά τον πραγματικό της πατέρα για να τον καλέσει στο γάμο της. Τι θα συμβεί όταν αντί για έναν, ανακαλύψει τρεις υπέροχους μπαμπάδες; Η Donna δεν έχει ιδέα για όλα αυτά και η περιπέτεια αρχίζει!

Η συνέχεια στη σκηνή του θεάτρου ..…

Πρωταγωνιστούν

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΑΝΔΗ

Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αργύρης Αγγέλου, Μπέττυ Μαγγίρα, Μαριέλλα Σαββίδου, Εύα Τσάχρα και ο Άρης Μακρής.

Παίζουν:

Βασίλης Αξιώτης,Μαρία Βασιλάτου, Μάριος Χατζηαντώνη,  Μανώλης Θεοδωράκης, Μάριος Μαριόλος, Ιουλίτα Μωσαίδου, Νάντια Τόλιου, και η Θέμις Μαρσέλλου.

Μαζί τους:

Θοδωρής Γιαννόπουλος, Ελένη Δήμου, Γιάννης Λάφης, , Γιώργος Μαρτίνος, Μαρία Μέντζα, Ντόρα Γκέγκα.

 

17 Ιουλίου (Αύλειος Χώρος Παιδικού Σταθμού «Ο Αρκούδος» Πελοπίου) 10πμ

Νίνα η Λεμονίτα… μια θεατρική παράσταση αλλιώς!

Η Θεατρική Παράσταση είναι βασισμένη στο παραμύθι της Άννας Κορτέση ¨ΝΙΝΑ Η ΛΕΜΟΝΙΤΑ¨, που μιλά για την σημαντικότητα της οικογένειας και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Φυλάτος».  Οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού «Ο Μικρός Αρκούδος» και τα παιδιά από το ΚΔΑΠ του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας πρωταγωνιστούν σε αυτό το παραμύθι. Οι μικροί ήρωες μέσα από βιωματικό θεατρικό εργαστήρι και δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευές, αναλαμβάνουν να κάνουν τη δική τους αφήγηση για τις περιπέτεις της Νίνας της μικρής Λεμονίτας.

Η Νίνα η Λεμονίτα από καιρό σκέφτεται να ταξιδέψει και να γνωρίσει όλα αυτά που συμβαίνουν μακριά από το ξύλινο σπιτάκι που ζει με τους δικούς της. Ο ενθουσιασμός όμως για τη γνωριμία με το άγνωστο δεν θα κρατήσει για πολύ. Τα συναισθήματα θα πάρουν το καθένα την σειρά τους. Άραγε στο ταξίδι τούτο θα ανακαλύψει η Νίνα το σημείο εκείνο που κρύβεται όλου του κόσμου η ευτυχία;

Οι απαντήσεις κρύβονται μέσα στις σελίδες αυτού του υπέροχου παραμυθιού.

Η συγγραφέας μέσα από το συγκεκριμένο παραμύθι περνάει ηχηρά μηνύματα για την αξία της οικογένειας, της προσφορά και την διαφορετικότητα ενώ η ίδια έχει προσφέρει όλα τα εμπορικά δικαιώματα στο Ορφανοτροφείο Κρίκκειο.

 

18 Ιουλίου (Θέατρο Φλόκα) 9.15μμ

Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ για τη χειμερινή σεζόν 2017-2018 παρουσιάζει το αριστουργηματικό έργο του

ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ “Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΗΜΕΡΕΣ”

με πρωταγωνιστή στο ρόλο του ΦΙΛΕΑ ΦΟΓΚ τον δημοφιλή μας ηθοποιό ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ!

Το βιβλίο που εκδόθηκε το 1873 και από τότε μεγάλωσε και μεγαλώνει γενιές και γενιές θα “ζωντανέψει” στη σκηνή σε μία μαγευτική σκηνοθεσία-παράσταση αλλά και ερμηνεία του ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ. Μαζί του ταλαντούχοι νέοι ηθοποιοί επιλεγμένοι με αυστηρά κριτήρια κέρδισαν μία θέση σε αυτό το ταξίδι – παράσταση – με Οδηγό τον ΦΙΛΕΑ ΦΟΝΓΚ που με τη βοήθεια του ΑΕΡΟΣΤΑΤΟΥ του και δίπλα του τον χαρισματικό Πασπαρτού μέσα σε 80 ΗΜΕΡΕΣ θα μας γνωρίσουν ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

Τα πολύ εντυπωσιακά κοστούμια και χορευτικά αποτυπώνουν  την μαγεία και των 5 Ηπείρων που θα παρακολουθήσουμε δίνοντας μας την δυνατότητα να γνωρίσουμε ΜΑΓΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ και ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

Αξίζει εδώ να τονίσουμε πως ο  Ήρωας της παράστασης και πρωταγωνιστής ΦΙΛΕΑΣ ΦΟΓΚ (ΧΑΡΗΣ ΡΩΜΑΣ) 

σε μία από τις ενδιάμεσες στάσεις του θα επισκεφθεί και την ΕΛΛΑΔΑ

μία από τις πιο ΑΡΧΑΙΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

 

 

20 Ιουλίου (Είσοδος Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Ολυμπίας)

Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφικών Πορτρέτων 9μ.μ.

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

 

Μέσα από άλλα μάτια – Πορτρέτα και ιστορίες από το πρόγραμμα Face Forward …into my home

Through the gaze of others – Portraits and stories from the project Face Forward …into my home

Διάρκεια έκθεσης 20 Ιουλίου- 20 Αυγούστου

Το Face Forward …into my home αποτελεί διαδραστικό πρόγραμμα, το οποίο εστιάζει σε ιστορίες ανθρώπων που αναγκάστηκαν να αφήσουν την πατρίδα τους και προσπαθούν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους στην Ελλάδα. Περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια αφήγησης στα οποία πρόσφυγες, με έναυσμα την παρουσίαση έργων από τη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), αφηγούνται προσωπικές τους ιστορίες, φωτογράφιση των συμμετεχόντων και έκθεση με τα φωτογραφικά πορτρέτα των συμμετεχόντων και ηχητικά κείμενα των προσωπικών ιστοριών τους. Στο Face Forward …into my home συμμετέχουν πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που ζουν στην Αθήνα και υποστηρίζονται μέσω του προγράμματος ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση και την ένταξη), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επιμέλεια έκθεσης:

Μαρίνα Τσέκου

Γιάννης Βασταρδής

Συνδιοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

 

25 ΙΟΥΛΙΟΥ  (Θέατρο Φλόκα) 9.15 μ.μ.

Μαντάμ Σουσού

Η υπερπαραγωγή των ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΚΗΝΩΝ

που συνάρπασε το Αθηναϊκό κοινό, ξεκινά, ανανεωμένη, τη μεγάλη της καλοκαιρινή περιοδεία

Η δημοφιλής, διαχρονική κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά, ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ, που στην φετινή θεατρική της επαναφορά από τις Θεατρικές Σκηνές με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου στον ομώνυμο ρόλο, ανέτρεψε τα δεδομένα του θεάματος της τελευταίας δεκαετίας, ξεπερνώντας σε διάστημα τριών μηνών τα 110.000 εισιτήρια, επανέρχεται ανανεωμένη με μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Αθήνα και την Περιφέρεια.

Έχοντας μαγέψει το κοινό σε 80 soldout παραστάσεις στο Θέατρο Παλλάς, η ΜΑΝΤΑΜ ΣΟΥΣΟΥ σε σκηνοθεσία  Γιάννη Κακλέα και απόδοση κειμένου της Δήμητρας Παπαδόπουλου, ετοιμάζει βαλίτσες για να προσφέρει ακόμη περισσότερο γέλιο, ανατροπές και εκπλήξεις, κέφι, συγκίνηση, νοσταλγία, σάτιρα και την υπέροχη μουσική της Μαρίζας Ρίζου, σε χιλιάδες θεατρόφιλους ανά την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Δήμητρα Παπαδοπούλου, Κώστας Σπυρόπουλος και ο Τάσος Χαλκιάς

ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΑ

Ηλιάννα Γαϊτάνη, Μελέτης Γεωργιάδης, Γιάννα Ζιάννη, Χρύσα Κλούβα, Φαίη Κοκκινοπούλου,Νικολέτα Κοτσαϊλίδου, Λάμπρος Κτεναβός, Ρόζα Κυρίου, Πέτρος Λαγούτης, Τζεφ Μαράουι, Σοφία Μιχαήλ, Θάνος Μπίρκος, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Γιώργος Ψυχογιός – Τραγούδι: Ειρήνη  Ψυχράμη

 

1 Αυγούστου ( Θέατρο Φλόκα) 9.15μ.μ.

Ευριπίδη  ΗΛΕΚΤΡΑ 

 

Η 5η Εποχή, συνεχίζοντας την δημιουργική παρουσία της στο χώρο του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, προγραμματίζει για το καλοκαίρι του 2018 την τραγωδία του Ευριπίδη «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Αντλώντας το θέμα του από τον κύκλο της καταραμένης γενιάς των Ατρειδών, το έργο παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία της Ηλέκτρας και του Ορέστη προς τη μητροκτονία. Όμως η ερμηνεία του μύθου που προκρίνει ο ποιητής αρνείται στην πράξη αυτή οποιαδήποτε δικαίωση, μετατρέποντας τη δική του «Ηλέκτρα» σε μια ανελέητη σπουδή πάνω στη διαβρωτική διαδικασία της εκτέλεσης ενός εγκλήματος: μετά την εκτέλεση του φόνου, τα δυο αδέλφια σωριάζονται κάτω από το βάρος της πράξης τους, μιας πράξης που δεν έπρεπε να έχει γίνει ποτέ. Ο ποιητής θα αποφανθεί στο τέλος, με το στόμα των Διόσκουρων, ότι ναι μεν η Κλυταιμνήστρα έπαθε δίκαια, όμως ο Ορέστης δεν έπραξε δίκαια. Ο σοφός θεός των Δελφών χρησμοδότησε άσοφα.

Ο ιδιόμορφος τρόπος με τον οποίο ο Ευριπίδης διαχειρίζεται το γνωστό μύθο της μητροκτονίας, εισάγοντας μια σειρά από νεοτερισμούς και αφηγηματικές καινοτομίες, συνθέτει ένα σκληρό αλλά εξαιρετικά αναγνωρίσιμο στην εποχή μας αριστούργημα, ένα από τα αρτιότερα επιτεύγματα της παγκόσμιας δραματουργίας.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης, δημιουργός της 5ης Εποχής, έχοντας στο ενεργητικό του, επί σειρά ετών, υψηλού επιπέδου και αισθητικών απαιτήσεων παραγωγές, που περιόδευσαν με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ΛΥΡΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ. Μια σύγχρονη ματιά πάνω στην σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες [ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ και ΑΝΤΙΓΟΝΗ].

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ. Παίζουν: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ, ΜΑΡΟΥΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ, ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΑΦΙΔΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑΔΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΑΡΧΕΑΣκ.ά.

Συντελεστές:Σκηνοθεσία ΘΕΜΗΣ  ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Μετάφραση Κ.Χ ΜΥΡΗΣ

Επεξεργασία Κειμένου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ

Σκηνικό – Κοστούμια ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ

Μουσική ΘΥΜΙΟΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

3  Αυγούστου (Θέατρο Φλόκα) 9.30μ.μ.

Νταλάρας- Μαχαιρίτσας

ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΜΙΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Αφού ολοκλήρωσαν τις εμφανίσεις τους σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη
με συναυλίες που ενθουσίασαν και ξεσήκωσαν τον κόσμο
ο Γιώργος Νταλάρας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είναι έτοιμοι για το καλοκαίρι με ένα πρόγραμμα που θα αγκαλιάζει το σύνολο σχεδόν της δισκογραφίας τους των τελευταίων δεκαετιών.  Αφορμή για τη συνάντησή τους και στις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις
είναι οι κοινές τους ερμηνείες που τόσο αγαπήθηκαν από το κοινό
ώστε γίνονται η ραχοκοκαλιά ενός προγράμματος που περιλαμβάνει τα καινούργια τους τραγούδια αλλά και αξέχαστες προσωπικές επιτυχίες τους.
Οι δύο σπουδαίοι ερμηνευτές συναντήθηκαν για πρώτη φορά περισσότερες από τρεις δεκαετίες πριν, με τα τραγούδια «Ο ουρανός βρέχει αρκούδες» και βέβαια την πολυαγαπημένη του κοινού, «Σκόνη». Τα χρόνια κύλησαν και η καλλιτεχνική συνεργασία έγινε αληθινή φιλία κι έφερε κι άλλες μεγάλες επιτυχίες
Διδυμότειχο Blues», «Ο Παλιός Στρατιώτης»).
Το παρόν τους βρίσκει μαζί να συνεχίζουν να αφήνουν ένα κοινό χνάρι στο  ελληνικό τραγούδι, πλάι στο ήδη μοναδικό αποτύπωμα του καθενός που σφραγίζει την ελληνική δισκογραφία.
Συμμετέχουν:
η πολυτάλαντη Μιρέλα Πάχου στο τραγούδι και στο ακορντεόν
και ο Ιταλός δεξιοτέχνης της κιθάρας Steve Tesser
.

 

 

6 Αυγούστου (Θέατρο Φλόκα) 9μ.μ.

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας»  του Ουίλλιαμ  Σαίξπηρ   

σε διασκευή-σκηνοθεσία του  Δημήτρη  Αδάμη

Μια μαγική , ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών ,

παρουσιάζει  το καλοκαίρι του 2018 , σε όλη την Ελλάδα  ,

η θεατρική ομάδα για παιδιά, «μαγικές σβούρες» .

Το    Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι το πιο πολυπαιγμένο  και αγαπημένο θεατρικό έργο σε όλο τον κόσμο και φέρνει στις καρδιές μικρών και μεγάλων τη δύναμη της νιότης , του αυθορμητισμού και της φαντασίας.

Ο Πουκ , το λατρεμένο ξωτικό των παιδιών, ο γκαφατζής θίασος των Μαστόρων ,                    τα ζευγάρια των νέων ερωτευμένων , η Βασίλισσα των Ξωτικών Τιτάνια με τον αγαπημένο της Γάιδαρο , όλοι , άνθρωποι  και ξωτικά ,  περιπλέκονται σε μια από τις πιο αστείες ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ.

Παίζουν  οκτώ εξαιρετικοί ηθοποιοί:

Άρης Βέβης , Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος , Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου , Δανάη Σδούγκου,  Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα

Το   «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας  » απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας .

 

 

7 Αυγούστου (Αύλειος χώρος Παλαιού Δημαρχείου) 9.15μ.μ.

Μια βραδιά για τον Σωτήρη

Οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ αποφάσισαν να διοργανώσουν μια τιμητική βραδιά στη μνήμη του Σωτήρη Μιχαλόπουλου, ο οποίος για πολλά χρόνια ήταν από τους βασικούς συντελεστές του Φεστιβάλ με την εθελοντική του δράση και ξεχώριζε για την αγάπη του και την άνευ όρων προσφορά του. Η μοίρα θέλησε το περσινό καλοκαίρι να τον πάρει από κοντά μας όχι όμως από τις καρδιές και τις μνήμες των ανθρώπων του Φεστιβάλ. Έτσι σε αυτή τη βραδιά συμμετέχει ο νεοεμφανιζόμενος Ηλείος Καλλιτέχνης Γιώργος Τσάκωνας, ο οποίος ξεχώρισε με τη συμμετοχή του στο talent show Rising Star. Σε αυτή την εμφάνιση του ο Ηλείος καλλιτέχνης και οι υπόλοιποι συντελεστές της βραδιάς συμμετέχουν χωρίς αμοιβή.

Γιώργος Τσάκωνας- Τραγούδι

Βασίλης Ταμποτέλης- Ντραμς

Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος- Μπουζούκι

Κιθάρα- Διονυσία Παναγιωτόπουλου

Ηχοληψία- Φωτισμοί- Ανδρέας Ζέζας

 

 

8 Αυγούστου (Θέατρο Φλόκα) 9.15μ.μ.

«ΑΧΑΡΝΗΣ» του Αριστοφάνη                                                          Σε απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Στο ρόλο του Δικαιόπολι θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης),  Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος) και ο Ιωάννης Παπαζήσης (Ευριπίδης).

Αθήνα 425 πχ., έκτη χρονιά του Πελοποννησιακού πολέμου. Ο Δικαιόπολις, ένας αγρότης της Αττικής, απελπισμένος από τις ταλαιπωρίες, αποφασίζει να μιλήσει για την ειρήνη στην Εκκλησία του Δήμου. Στην Πνύκα δε βρίσκει κανέναν από τους συνέδρους, οι οποίοι συνήθως αργούν, και όταν εμφανιστούν σπανίως συζητούν για τα φλέγοντα ζητήματα. Ο Δικαιόπολις αδίκως προσπαθεί να τους πείσει για την αναγκαιότητα της ειρήνης. Οι κήρυκες τον κατεβάζουν κάτω, γιατί ήρθαν οι Πρέσβεις από την Περσία που θα ‘φερναν «έξωθεν βοήθεια». Γίνεται μια αλλοπρόσαλη συζήτηση με τα πιο άσχετα θέματα.

Ο Δικαιόπολις, με την ειρήνη στα χέρια του, ορίζει τη δική του «επικράτεια» έξω από το σπίτι του, για να εμπορεύεται ελεύθερα ακόμα και με τα Μέγαρα και τη Βοιωτία, που τους είχαν σε εμπάργκο. Οι Αχαρνιώτες του επιτίθενται, ενώ εκείνος προσπαθεί να τους πείσει ότι η συνέχεια του πολέμου δεν τους συμφέρει. Για να τον λυπηθούν, επισκέπτεται τον Ευριπίδη να του δώσει κουρελιασμένα ρούχα από παραστάσεις  του, ώστε να μοιάζει με ζητιάνο. Ακολουθούν σπαρταριστά επεισόδια, ενώ το έργο   τελειώνει με ένα γλέντι και διαγωνισμό για το ποιος θα πιει περισσότερο κρασί. Νικάει ο Δικαιόπολις, έχοντας στην αγκαλιά του δυο πανέμορφες εταίρες, ενώ ο πολεμοκάπηλος Λάμαχος γυρίζει από τις μάχες πληγωμένος και σε άθλια κατάσταση.

Παίζουν:

Πέτρος Φιλιππίδης, Παύλος Χαϊκάλης, Κώστας Κόκλας, Τάκης Παπαματθαίου, Ιωάννης Παπαζήσης.

 

10 Αυγούστου (Θέατρο Φλόκα) 9.15μ.μ.

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας- «ΟΡΕΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ

 Η τραγωδία «ΟΡΕΣΤΗΣ» του Ευριπίδη είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με την οποία συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου 2018.

Τρεις νέοι,  ο Ορέστης, η Ηλέκτρα κι ο Πυλάδης, κολυμπούν μέσα στη δίνη του αίματος που τους παρασέρνει. Θεοί και άνθρωποι έχουν στήσει μια πλεκτάνη μίσους κι εκδίκησης, όπου η αδελφική αγάπη γίνεται συνενοχή, η φιλική σχέση συναυτουργία, η λαϊκή ετυμηγορία θανατική ποινή.

Η παράσταση, την οποία θα παρουσιάσει το ΚΘΒΕ το καλοκαίρι του 2018 σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, θα ξεκινήσει από το Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη στις 12 και 13 Ιουλίου, ενώ θα  παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στις 3 και 4 Αυγούστου,σε νέα μετάφραση του ποιητή Γιώργου Μπλάνα και σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη.

Στο ρόλο του Ορέστη ο Χρίστος Στυλιανού.

Στο ρόλο της Ηλέκτρας η Ιωάννα Κολλιοπούλου που τιμήθηκε φέτος με το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Ιωάννα Κολλιοπούλου: Ηλέκτρα
Δάφνη Λαμπρόγιαννη: Ελένη
Νικόλας Μαραγκόπουλος: Αγγελιοφόρος
Δημήτρης Μορφακίδης:  Πυλάδης
Δημοσθένης Παπαδόπουλος:  Απόλλωνας
Μαριάννα Πουρέγκα: Ερμιόνη
Κώστας Σαντάς: Τυνδάρεως
Χρήστος Στέργιογλου: Φρύγας
Χριστόδουλος Στυλιανού: Μενέλαος
Χρίστος Στυλιανού: Ορέστης

 

 

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Θέατρο Φλόκα) 9.30μ.μ.

ΠΥΞ ΛΑΞ

Είναι γεγονός: Οι Πυξ Λαξ επιστρέφουν για να γιορτάσουν 30 απίστευτα χρόνια από την ίδρυσή τους. Έρχονται από το παρελθόν, φέρνοντας άπειρη αγάπη για να την προσφέρουν στο μέλλον μας, στήνοντας μεγάλες συναυλίες- γιορτές, αφιερωμένες στους χιλιάδες οπαδούς τους.
Γιατί, «οι παλιές αγάπες» δεν χάνονται ποτέ και επιστρέφουν όταν τις χρειαζόμαστε, για να μας δώσουν ξανά ζεστασιά και φως!

Τα 30 χρόνια από την ίδρυση του γκρουπ είναι μια αφορμή για γιορτή! Μια γιορτή με όλους εσάς που κάνατε τους Πυξ Λαξ, ότι ήταν, είναι και θα είναι για τη μουσική της χώρας μας. Την πιο δημοφιλή και επιδραστική μπάντα στην ελληνική μουσική σκηνή.
Στους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε λοιπόν, με όπλο τις μουσικές και τα τραγούδια που αγαπήσαμε, δεν θα μπορούσε μια μπάντα όπως οι Πυξ Λαξ να μην παρέμβει με διάφορους τρόπους, όπως ξέρει και μπορεί.

Το όνομά τους στα αρχαία ελληνικά, σημαίνει «με κλωτσιές και με μπουνιές». Έτσι εισέβαλαν στα ελληνικά μουσικά δεδομένα της εποχής, και άλλαξαν για πάντα την ελληνική μουσική. Με ορμή και πάθος ενός μαχητή, μοναχικού στην αρχή αλλά με ένα ολόκληρο στρατό φανατικών οπαδών στο τέλος!

Εκτός από τους Φίλιππο Πλιάτσικα και Μπάμπη Στόκα, η μπάντα θα απαρτίζεται από μουσικούς που βρέθηκαν από την αρχή δίπλα στο συγκρότημα: τον Παναγιώτη Σπυρόπουλο (ηλεκτρική κιθάρα), τον Γιώργο Γιαννόπουλο (τύμπανα και κρουστά) και τον Νίκο Γιαννάτο (μπάσο). Και τους νέους συνεργάτες του γκρουπ: την Ελευθερία Ναθαναήλ στο ακορντεόν και το πιάνο, τον Νίκο Σάλτα στα πλήκτρα, τον Γιώργο Λιβαδά στα τύμπανα και τον Χάρη Μιχαηλίδη στην ηλεκτρική κιθάρα.

 

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Θέατρο Καυκανιάς) 9.15μ.μ.

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΓΟΥ- Το Αμάρτημα της Μητρός μου

Πρόκειται για αυτοβιογραφικό οικογενειακό δράμα και τα κύρια πρόσωπα είναι δύο, ο αφηγητής και η μητέρα του. Ο χώρος που εκτυλίσσεται είναι η Βιζύη της Ανατολικής Θράκης, ενώ τα γεγονότα συνέβησαν κατά την παιδική ηλικία του συγγραφέα. Η γλώσσα που χρησιμοποιεί είναι η αρχαΐζουσα στην αφήγηση και η δημοτική στους διαλόγους, διανθισμένη με ιδιωματικές λέξεις της ιδιαίτερης πατρίδας του.

Σκηνοθεσία : Ευανθία Στιβανάκη

 

 

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχ. Ολυμπίας) 9μ.μ.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟΓΕΝΝΗΤΟ ΔΑΣΟΣ

Παρουσίαση- Θεατρική παράσταση του βραβευμένου παραμυθιού «Το ονειρογέννητο δάσος» της  Ιωάννας Παναγιωτακοπούλου.  Μια παράσταση με έξυπνους, αστείους και τρυφερούς διαλόγους, η οποία ευαισθητοποιεί, αφυπνίζει και προβληματίζει με έναν τρόπο ψυχαγωγικό και ιδιαίτερο. Πλημμυρισμένη από φως, μουσική, εμπνευσμένες χορογραφίες και όμορφα κουστούμια, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο ονειρογέννητο.

Λίγα λόγια για το παραμύθι: Ένα παραμύθι το οποίο σε καλωσορίζει με ευαισθησία στον κόσμο του και σε οδηγεί στην γαλήνια αγκαλιά της φύσης. Οι ήρωες του σε βοηθούν να ταυτιστείς μαζί της να γνωρίσεις και να νιώσεις την ευεργετική και ανιδιοτελή προσφορά της και παράλληλα σε εμπνέουν να αναπτύξεις ηθικές αξίες και συναισθήματα, που θα κάνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και τη ζωή σου καλύτερη.

Συνδιοργάνωση Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας

Κείμενο-σκηνοθεσία-σκηνικά : Ιωάννα Παναγιωτακοπούλου

Παίζουν: Βασίλειος Αλεξανδρής -Μαρία Γιαννακοπούλου- Χρυσαυγή Καπατσούλια- Χάρης Νιπεργιάλης

Χορογραφίες: Σχολή Shall we dance Δήμητρα Μπέρτσου

Κοστούμια: Άννα-Μαρία Νταβουτιάν-Κατσίρη (επαγγελματικά κοστούμια χορού)

Μουσική : Βασίλειος Αλεξανδρής

Ήχος-Φωτισμοί: Θεόδωρος Τριγωνίδης                Stage: Ανδρέας Ζέζας

 

 

26  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ (Αίθριο Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχ. Ολυμπίας) 9μ.μ.

Βραδιά Πανσελήνου

Συναυλία με την Klaudia Delmer και Mottet τρίο

Στον ίσκιο της ελιάς

Η Ιταλοπολωνικής καταγωγής Klaudia Delmer, που μεγάλωσε στην Ισπανία και πλέον ζει στην Ελλάδα και το τρίο Mottet, μας οδηγούν σε ένα μουσικό ταξίδι στην Μεσόγειο με τα τραγούδια των λαών που ζουν, δημιουργούν και ξαποσταίνουν κάτω απ’ τον ίσκιο της ελιάς. Μιας ελιάς που αποτελεί όχημα πολιτισμού και πρεσβεύει τις αδιαμφισβήτητες αξίες της ζωής…όπως η ειρήνη, ο έρωτας, η χαρά, η υπομονή και τόσα άλλα.

Στην συναυλία θα ακουστούν για πρώτη φορά ζωντανά μερικά ανέκδοτα τραγούδια σε στίχους Γιωργίου Δροσίνη μελοποιημένα ειδικά για την ερμηνεύτρια από τον Μίμη Πλέσσα. Ένα από αυτά είναι το τραγούδι “Της ελιάς ο ίσκιος”, που έδωσε και τον τίτλο στην συναυλία.

Θα απολαύσουμε τραγούδια ιταλικά και ισπανικά που αγαπήθηκαν στην Ελλάδα όπως ‘Πριν το τέλος’ (Ι giardini di Marzo), ‘Μην ορκίζεσαι’ (Come Monna Lisa), ‘Μαμά’ (La Mamma) κλπ…αλλά και ελληνικά τραγούδια που ακούστηκαν σε άλλες χώρες όπως ‘Gioco d’ombre’ σε στιχους της Klaudia Delmer (Ερωτικό), ‘Il Canto Di Un’eneide Diversa’ (Μια πίστα από φώσφορο) κλπ.

Δίπλα στα τραγούδια που ανήκουν στην προσωπική δισκογραφία της ερμηνεύτριας θα ακουστούν και αλλά ελληνικά έντεχνα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Γιώργου Ανδρέου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Κώστα Λιβαδά, Βαγγέλη Φάμπα, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Θοδωρή Κοτονιά, Θανάση Παπακωσταντίνου, Βαγγέλη Βατσινέα κ.α., παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια καθώς και τραγούδια που προέρχονται από τις χώρες που περικλείουν τη Μεσόγειο. Οι Μottet είναι οι Καστάνης Σωτήρης – κιθάρα, Δημήτρης Κουζής-βιολί, Γιώργος Σχοινάς-ακορντεόν.

Συνδιοργάνωση Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας- Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα ακόλουθα σημεία:

ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ:

ΡΟΔΟΝ CAFE (τηλ. 26240-29180)

 

ΠΥΡΓΟΣ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΡΚΟΛΗΣ (Κατάστημα Α΄, τηλ. 26210-22674)

 

ΑΜΑΛΙΑΔΑ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τηλ. 26220-21221)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΧΩΡΟΣ (τηλ. 26220-21770)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΚΥΚΛΟΣ (τηλ. 26220-26910)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΓΝΩΣΗ (τηλ. 26220-23826)

 

ΖΑΧΑΡΩ:

STRIGAS TRAVEL (και μεταφορά τηλ.  26250- 33517)

 

ΚΡΕΣΤΕΝΑ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ (τηλ. 26250-24665)

 

ΓΑΣΤΟΥΝΗ:

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΣΙΑ (τηλ. 26230-33640)

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ (τηλ. 26230-32356)

 

ΛΕΧΑΙΝΑ:

ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 26230-22888, κιν. 6973 491445)

ΒΑΡΔΑ:

ΟΠΤΙΚΑ ZOEL, Ζωή Γεωργιτσοπούλου (τηλ. 26230-73727, κιν. 6973 491445

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Σοβαρό επεισόδιο στο Νοσοκομείο του Πύργου ανάμεσα σε δυο γιατρούς

Ένα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών έλαβε χώρα την Πέμπτη 25-4-2024 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες  μια γυναίκα γιατρός κατήγγειλε …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων