Με δυσχέρειες η λειτουργία των κτηνιατρείων σε περιοχές της Ηλείας

Έντονα εξακολουθεί να απασχολεί τους κτηνοτρόφους της Ηλείας, η συρρίκνωση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά τα κτηνιατρεία που εξακολουθούν να λειτουργούν σε διάφορα σημεία του Νομού.

Ήδη τα τελευταία χρόνια σε καθεστώς υπολειτουργίας βρίσκονται τα κτηνιατρεία στη νότια Ηλεία (Ζαχάρω και Κρέστενα), ενώ σημαντικές δυσχέρειες παρατηρούνται και στην περιοχή του Ηλειακού Κάμπου.

Πριν από λίγα χρόνια είχε κλείσει το κτηνιατρείο στην Ανδρίτσαινα, γεγονός που οδήγησε σε μεγάλη ταλαιπωρία τους κτηνοτρόφους που υποχρεωτικά διανύουν μεγάλες αποστάσεις , για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Η κατάσταση εξάλλου  έχει  γίνει ακόμη πιο δύσκολη για τους επαγγελματίες του κλάδου που σε σημαντικό βαθμό δραστηριοποιούνται στις περιοχές των πρώην δήμων Ανδρίτσαινας, Αλιφείρας και Φιγαλείας, αφού αναγκαστικά πηγαίνουν πολύ συχνά στον Πύργο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Το πρόβλημα με τα κτηνιατρεία είναι έντονο ειδικά αυτή την εποχή, αφού ενόψει του Πάσχα είναι αναγκαία η ύπαρξη των κτηνιάτρων  για την ασφαλή προμήθεια και κατανάλωση των κρεάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.