• ΗΛΕΙΑ
  • Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Χουζούρης στο Ilia.news

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Χουζούρης στο Ilia.news

«Η Ηλεία έχει χτυπηθεί από την κόντρα των νοσηλευτικών μονάδων»

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ilia.news ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης το «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στις Νοσηλευτικές Μονάδες του νομού, σε μια ύστατη προσπάθεια να πέσουν – επιτέλους – οι τόνοι και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για την εξεύρεση οριστικών λύσεων, που θα εξασφαλίζουν την ορθή λειτουργία και τη βιωσιμότητα και των δύο Νοσοκομείων, Πύργου και Αμαλιάδας.

Σε ότι αφορά στο «κλίμα» που έχει δημιουργηθεί, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στο πως και που θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις, ο κ. Χουζούρης ανέφερε:

«Το κλίμα είναι αρνητικό. Οι γιατροί, ειδικά οι παθολόγοι, έχουν έρθει στη μέση της κόντρας μεταξύ της Αμαλιάδας και του Πύργου, δυστυχώς η Παθολογική της Αμαλιάδας υπολειτουργεί και οι εφημερίες και το καθεστώς που υπάρχει στον Πύργο είναι σε έκτακτη ανάγκη, βρίσκεται υπολειτουργώντας με πάρα πολύ κόσμο ενώ τα προηγούμενα χρόνια, μην κοιτάμε τα στατιστικά ενός χρόνου αλλά της δεκαετίας για παράδειγμα, δεν είχε τόσο αθρόα επισκεψιμότητα η παθολογική του Πύργου γιατί υπήρχε η Παθολογική της Αμαλιάδας που, τουλάχιστον τα ελαφρά περιστατικά, ερχόταν, φιλοξενούνταν και καλύπτονταν από την Παθολογική της Αμαλιάδας.

Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω μέσω του δικού σας, φιλόξενου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης να χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους γιατί επιμένω ότι το όνομα Ηλεία έχει χτυπηθεί πάρα πολύ εσωτερικά από την κόντρα των νοσηλευτικών μονάδων. Επιμένουμε στις απόψεις μας ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις, ότι θα έπρεπε να βρεθούν άλλες λύσεις όπως για παράδειγμα επιτάχυνση προσλήψεων μονίμων, όπως γίνεται στο Νοσοκομείο της Λήμνου με επιτάχυνση δύο παθολόγων, ή προκήρυξη Διευθυντών Παθολογικής Κλινικής και στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, στον Πύργο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η λύση είναι ότι πρέπει να βρούμε παθολόγους εκτός από τις δύο δομές ή από άλλες κλινικές. Παθολόγους για παράδειγμα από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, επιμένω στην πρότασή μου, Παθολόγους ιδιώτες, από τον ιδιωτικό τομέα, επιμένω στην πρότασή αυτή, να δούμε το καθεστώς των εφημεριών στις δύο κλινικές αλλά από κοινού. Δηλαδή η Ιατρική Υπηρεσία με μια ενοποιημένη βάση να βγάζει πρόγραμμα από κοινού. Αλλά όχι με πολεμική ατμόσφαιρα, με συνεργατική ατμόσφαιρα, μια ατμόσφαιρα συνεργασίας γιατί είναι σαν να έχουμε μια Παθολογική Α’ και μια Παθολογική Β’.

Έχει προτεραιότητα ο Πύργος, φυσικά και έχει προτεραιότητα γιατί είναι πιο εξοπλισμένο Νοσοκομείο και έχει περισσότερους γιατρούς, είναι σε κεντρικότερο μέρος γι’ αυτό και πρέπει να κάνει 30 μέρες εφημερία. Αλλά και η Αμαλιάδα πρέπει να κάνει 8 για να έχει επιβίωση ο Πύργος. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε κλίμα συνεργασίας. Όταν όμως γίνονται εχθρικές ενέργειες δεν γίνεται να μένουμε απαθής.

Σήμερα μας ήρθε έγγραφο, είχε γνωστοποιηθεί προφορικά από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι μέχρι τέλη Αυγούστου ή μέχρι την τοποθέτηση νέας μαίας στο Μαιευτικό κλείνει το Μαιευτικό Ιατρείο στην Αμαλιάδα.

Αυτά τα πράγματα να μην υπάρχουν λύσεις βιωσιμότητας και για δύο νοσηλευτικές μονάδες νομίζω ότι είναι λάθος, γενικότερα για την υγεία στο νομό. Ένα νομό που επιμένω για να έρθουν νέοι άνθρωποι να μείνουν εδώ θα ρωτήσουν τους συναδέλφους τους γιατρούς ποιο είναι το κλίμα και ποια η κατάσταση. Και είμαστε από τους νομούς που δεν είναι τόσο καλά τα σημάδια προς τα έξω».

Παράλληλα ο κ. Χουζούρης ρωτήθηκε από το Ilianews για το αν, κατά τη γνώμη του, η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη και η αλλαγή της κυβέρνησης θα καθυστερήσει τα «αναμενόμενα» για τα Νοσοκομεία μας, όπου και απάντησε:

«Δεν περιμέναμε να γίνουν οι εκλογές μέσα στον Ιούλιο. Ίσως να είχε τελειώσει η διαδικασία των προκηρύξεων των μονίμων ιατρών Αναισθησιολόγου – Καρδιολόγου αλλά και της άλλης προκήρυξης που έχουμε κάνει ως Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας για Χειρούργο, Ορθοπεδικό και Καρδιολόγο. Άρα έχουμε πέντε θέσεις που περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία επιτάχυνση των διαδικασιών, όπως στο Νοσοκομείο της Λήμνου και επαναπροκήρυξη των άγονων προκηρύξεων Παθολόγου, αλλά πάντοτε με το βλέμμα μας ότι πρέπει να μπουν Διευθυντές συντονιστές στις Νοσηλευτικές Μονάδες και στις Παθολογικές.

Θέλω να τονίσω το εξής. Το πλαίσιο το πολιτικό αλλάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε. Και ενώ κρατάμε τις πολιτικές μας ταυτότητες όσοι υπηρετούμε σε δημόσιες δομές πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Όχι με την έννοια να γίνουμε δούλοι σε κάθε πολιτική αλλαγή. Αλλά όταν μας δίνετε ένα παράθυρο ευκαιρίας, όπως για παράδειγμα η προκήρυξη ιδιωτών ιατρών με μπλοκάκι, που στη Βόρεια Ελλάδα είναι κατά κόρον αυτή η τακτική, στη Νότια Ελλάδα θεωρείται ότι είναι αριστερό ή δεξιό που είναι λάθος, όταν λέμε ότι θα γίνουν πιο αυτόνομα τα Νοσοκομεία, ότι θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία, περισσότερη σύμπραξη με τον δήμο, ίσως είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας για κάποια Νοσοκομεία όπως η Αμαλιάδα. Δεν έχει σχέση ότι μου αρέσει ο νέος Υπουργός Υγείας ή η νέα πολιτική ηγεσία ή όχι, αλλά προσαρμόζουμε στο γενικότερο πλαίσιο τις επιδιώξεις βιωσιμότητας μιας κοινωνικής δομής.

Για παράδειγμα όταν θα πει η κα Κεραμεώς για τη Γεωπονική Σχολή, ότι το όνειρό της είναι αυτό, δεν πρέπει να προσαρμοστούν οι ιθύνοντες της Γεωπονικής Σχολής έτσι ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Δεν νομίζω ότι είμαστε στα πλαίσια ενός αντάρτικου που να πούμε ότι εμείς διαφωνούμε σε όλα, εσείς έχετε μια πολιτική ευθύνη και από εκεί και πέρα να κάνουμε κριτική χωρίς να παλέψουμε στο νέο πλαίσιο.

Η δικιά μου γνώμη, που τη λέω και προεκλογικά και μετεκλογικά, είναι ότι οι κοινωνικές δομές πρέπει να είναι αυτόνομες. Και οι φτωχές δομές να ενισχύονται από τις πλούσιες. Όταν λέμε αυτονομία μην κολλάμε στο «αυτό» υπάρχει και ο «νόμος», είναι μια σύνθετη λέξη κατά το φιλόσοφο Καστωριάδη όπως έχω ξαναπεί, που σημαίνει ότι η κάθε κοινωνική δομή, όπως και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν νόμοι, διατάξεις, δυνάμεις, εξουσίες που καλλιεργεί η κάθε δομή από μόνη της. Έτσι δημιουργείται ένα παζλ συνένωσης του κοινωνικού κράτους που το κάθε τοπικό πλαίσιο μπορεί να το ενισχύσει. Άλλο για παράδειγμα είναι το διακύβευμα στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και άλλο το διακύβευμα στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων έχει ως εμβληματικό έργο τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης που θα είναι το όχημα για την επόμενη δεκαετία. Είναι μια εμβληματική επένδυση κοντά στις 700.000 ευρώ, έχουν βρεθεί τα χρήματα, θα είναι αμαρτία από το Θεό οποιαδήποτε κίνηση διακοπής αυτής της επένδυσης που θα σώσει και ανθρώπους που έχουν σχέση με τη νόσο Αλτσχάϊμερ ή με την άνοια.

Στον Πύργο υπάρχει για παράδειγμα ένα γραφείο ΟΚΑΝΑ, όπως μας ενημέρωσε και ο βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, όπου πρέπει αυτή η δομή όχι μόνο να καλύπτει 80 ασθενείς αλλά 140 – 180, αυτό το πράγμα μπορεί να μην ισχύει γιατί δεν έχουμε ΟΚΑΝΑ στην Αμαλιάδα.

Πρέπει το κάθε ίδρυμα λοιπόν να έχει τη δικιά του αυτονομία για να μπορεί να βλέπει τα αρνητικά του και τα θετικά του και να αυτενεργεί, μην με περιμένουμε από τον κάθε Υπουργό Υγείας να αποφασίσει για το αν θα γίνει μετακίνηση ή όχι, πρέπει να έχει δικές του ενεργές δυνάμεις.

Και η Αμαλιάδα πιστέψτε με, έχει ευκαιρία πάνω σε αυτό το μοντέλο, από 1/1/2020 να έχει καλύψει τις ανάγκες από ιδιώτες και να υπάρχει μια βιωσιμότητα λειτουργίας, έτσι ώστε να μπούμε σε μια δεκαετία με τις νέες επενδύσεις που γίνονται και από τον ιδιωτικό τομέα, από δωρητές αλλά και από τον δημόσιο τομέα, έτσι ώστε η Βόρεια Ηλεία να έχει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα κάλυψης υγειονομικών αναγκών Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας περίθαλψης».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Σοβαρό επεισόδιο στο Νοσοκομείο του Πύργου ανάμεσα σε δυο γιατρούς

Ένα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών έλαβε χώρα την Πέμπτη 25-4-2024 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες  μια γυναίκα γιατρός κατήγγειλε …

Ο ΟΣΕ για την επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής Κάτω Αχαΐα – Πύργος

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, ο ΟΣΕ αναφέρει σε σχέση με τη επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο τα …

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων για νέο δικαστικό χάρτη μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30.4.2024.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 20-4-2024 στην Αθήνα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Α. ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ …

  • ΗΛΕΙΑ
  • Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Χουζούρης στο Ilia.news

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας Γιάννης Χουζούρης στο Ilia.news

«Η Ηλεία έχει χτυπηθεί από την κόντρα των νοσηλευτικών μονάδων»

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ilia.news ο Διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Χουζούρης το «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στις Νοσηλευτικές Μονάδες του νομού, σε μια ύστατη προσπάθεια να πέσουν – επιτέλους – οι τόνοι και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για την εξεύρεση οριστικών λύσεων, που θα εξασφαλίζουν την ορθή λειτουργία και τη βιωσιμότητα και των δύο Νοσοκομείων, Πύργου και Αμαλιάδας.

Σε ότι αφορά στο «κλίμα» που έχει δημιουργηθεί, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά και στο πως και που θα πρέπει να αναζητηθούν λύσεις, ο κ. Χουζούρης ανέφερε:

«Το κλίμα είναι αρνητικό. Οι γιατροί, ειδικά οι παθολόγοι, έχουν έρθει στη μέση της κόντρας μεταξύ της Αμαλιάδας και του Πύργου, δυστυχώς η Παθολογική της Αμαλιάδας υπολειτουργεί και οι εφημερίες και το καθεστώς που υπάρχει στον Πύργο είναι σε έκτακτη ανάγκη, βρίσκεται υπολειτουργώντας με πάρα πολύ κόσμο ενώ τα προηγούμενα χρόνια, μην κοιτάμε τα στατιστικά ενός χρόνου αλλά της δεκαετίας για παράδειγμα, δεν είχε τόσο αθρόα επισκεψιμότητα η παθολογική του Πύργου γιατί υπήρχε η Παθολογική της Αμαλιάδας που, τουλάχιστον τα ελαφρά περιστατικά, ερχόταν, φιλοξενούνταν και καλύπτονταν από την Παθολογική της Αμαλιάδας.

Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσω μέσω του δικού σας, φιλόξενου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης να χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους γιατί επιμένω ότι το όνομα Ηλεία έχει χτυπηθεί πάρα πολύ εσωτερικά από την κόντρα των νοσηλευτικών μονάδων. Επιμένουμε στις απόψεις μας ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις, ότι θα έπρεπε να βρεθούν άλλες λύσεις όπως για παράδειγμα επιτάχυνση προσλήψεων μονίμων, όπως γίνεται στο Νοσοκομείο της Λήμνου με επιτάχυνση δύο παθολόγων, ή προκήρυξη Διευθυντών Παθολογικής Κλινικής και στον Πύργο και στην Αμαλιάδα, στον Πύργο έπρεπε να έχει γίνει εδώ και ενάμιση χρόνο.

Η λύση είναι ότι πρέπει να βρούμε παθολόγους εκτός από τις δύο δομές ή από άλλες κλινικές. Παθολόγους για παράδειγμα από την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, επιμένω στην πρότασή μου, Παθολόγους ιδιώτες, από τον ιδιωτικό τομέα, επιμένω στην πρότασή αυτή, να δούμε το καθεστώς των εφημεριών στις δύο κλινικές αλλά από κοινού. Δηλαδή η Ιατρική Υπηρεσία με μια ενοποιημένη βάση να βγάζει πρόγραμμα από κοινού. Αλλά όχι με πολεμική ατμόσφαιρα, με συνεργατική ατμόσφαιρα, μια ατμόσφαιρα συνεργασίας γιατί είναι σαν να έχουμε μια Παθολογική Α’ και μια Παθολογική Β’.

Έχει προτεραιότητα ο Πύργος, φυσικά και έχει προτεραιότητα γιατί είναι πιο εξοπλισμένο Νοσοκομείο και έχει περισσότερους γιατρούς, είναι σε κεντρικότερο μέρος γι’ αυτό και πρέπει να κάνει 30 μέρες εφημερία. Αλλά και η Αμαλιάδα πρέπει να κάνει 8 για να έχει επιβίωση ο Πύργος. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται σε κλίμα συνεργασίας. Όταν όμως γίνονται εχθρικές ενέργειες δεν γίνεται να μένουμε απαθής.

Σήμερα μας ήρθε έγγραφο, είχε γνωστοποιηθεί προφορικά από την προηγούμενη εβδομάδα, ότι μέχρι τέλη Αυγούστου ή μέχρι την τοποθέτηση νέας μαίας στο Μαιευτικό κλείνει το Μαιευτικό Ιατρείο στην Αμαλιάδα.

Αυτά τα πράγματα να μην υπάρχουν λύσεις βιωσιμότητας και για δύο νοσηλευτικές μονάδες νομίζω ότι είναι λάθος, γενικότερα για την υγεία στο νομό. Ένα νομό που επιμένω για να έρθουν νέοι άνθρωποι να μείνουν εδώ θα ρωτήσουν τους συναδέλφους τους γιατρούς ποιο είναι το κλίμα και ποια η κατάσταση. Και είμαστε από τους νομούς που δεν είναι τόσο καλά τα σημάδια προς τα έξω».

Παράλληλα ο κ. Χουζούρης ρωτήθηκε από το Ilianews για το αν, κατά τη γνώμη του, η πρόωρη προσφυγή στην κάλπη και η αλλαγή της κυβέρνησης θα καθυστερήσει τα «αναμενόμενα» για τα Νοσοκομεία μας, όπου και απάντησε:

«Δεν περιμέναμε να γίνουν οι εκλογές μέσα στον Ιούλιο. Ίσως να είχε τελειώσει η διαδικασία των προκηρύξεων των μονίμων ιατρών Αναισθησιολόγου – Καρδιολόγου αλλά και της άλλης προκήρυξης που έχουμε κάνει ως Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας για Χειρούργο, Ορθοπεδικό και Καρδιολόγο. Άρα έχουμε πέντε θέσεις που περιμένουμε από την πολιτική ηγεσία επιτάχυνση των διαδικασιών, όπως στο Νοσοκομείο της Λήμνου και επαναπροκήρυξη των άγονων προκηρύξεων Παθολόγου, αλλά πάντοτε με το βλέμμα μας ότι πρέπει να μπουν Διευθυντές συντονιστές στις Νοσηλευτικές Μονάδες και στις Παθολογικές.

Θέλω να τονίσω το εξής. Το πλαίσιο το πολιτικό αλλάζει και πρέπει να προσαρμοστούμε. Και ενώ κρατάμε τις πολιτικές μας ταυτότητες όσοι υπηρετούμε σε δημόσιες δομές πρέπει να προσαρμοζόμαστε. Όχι με την έννοια να γίνουμε δούλοι σε κάθε πολιτική αλλαγή. Αλλά όταν μας δίνετε ένα παράθυρο ευκαιρίας, όπως για παράδειγμα η προκήρυξη ιδιωτών ιατρών με μπλοκάκι, που στη Βόρεια Ελλάδα είναι κατά κόρον αυτή η τακτική, στη Νότια Ελλάδα θεωρείται ότι είναι αριστερό ή δεξιό που είναι λάθος, όταν λέμε ότι θα γίνουν πιο αυτόνομα τα Νοσοκομεία, ότι θα έχουν μεγαλύτερη αυτονομία, περισσότερη σύμπραξη με τον δήμο, ίσως είναι ένα παράθυρο ευκαιρίας για κάποια Νοσοκομεία όπως η Αμαλιάδα. Δεν έχει σχέση ότι μου αρέσει ο νέος Υπουργός Υγείας ή η νέα πολιτική ηγεσία ή όχι, αλλά προσαρμόζουμε στο γενικότερο πλαίσιο τις επιδιώξεις βιωσιμότητας μιας κοινωνικής δομής.

Για παράδειγμα όταν θα πει η κα Κεραμεώς για τη Γεωπονική Σχολή, ότι το όνειρό της είναι αυτό, δεν πρέπει να προσαρμοστούν οι ιθύνοντες της Γεωπονικής Σχολής έτσι ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Δεν νομίζω ότι είμαστε στα πλαίσια ενός αντάρτικου που να πούμε ότι εμείς διαφωνούμε σε όλα, εσείς έχετε μια πολιτική ευθύνη και από εκεί και πέρα να κάνουμε κριτική χωρίς να παλέψουμε στο νέο πλαίσιο.

Η δικιά μου γνώμη, που τη λέω και προεκλογικά και μετεκλογικά, είναι ότι οι κοινωνικές δομές πρέπει να είναι αυτόνομες. Και οι φτωχές δομές να ενισχύονται από τις πλούσιες. Όταν λέμε αυτονομία μην κολλάμε στο «αυτό» υπάρχει και ο «νόμος», είναι μια σύνθετη λέξη κατά το φιλόσοφο Καστωριάδη όπως έχω ξαναπεί, που σημαίνει ότι η κάθε κοινωνική δομή, όπως και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, υπάρχουν νόμοι, διατάξεις, δυνάμεις, εξουσίες που καλλιεργεί η κάθε δομή από μόνη της. Έτσι δημιουργείται ένα παζλ συνένωσης του κοινωνικού κράτους που το κάθε τοπικό πλαίσιο μπορεί να το ενισχύσει. Άλλο για παράδειγμα είναι το διακύβευμα στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων και άλλο το διακύβευμα στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου.

Η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων έχει ως εμβληματικό έργο τη Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης που θα είναι το όχημα για την επόμενη δεκαετία. Είναι μια εμβληματική επένδυση κοντά στις 700.000 ευρώ, έχουν βρεθεί τα χρήματα, θα είναι αμαρτία από το Θεό οποιαδήποτε κίνηση διακοπής αυτής της επένδυσης που θα σώσει και ανθρώπους που έχουν σχέση με τη νόσο Αλτσχάϊμερ ή με την άνοια.

Στον Πύργο υπάρχει για παράδειγμα ένα γραφείο ΟΚΑΝΑ, όπως μας ενημέρωσε και ο βουλευτής Ηλείας με το ΚΙΝ.ΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, όπου πρέπει αυτή η δομή όχι μόνο να καλύπτει 80 ασθενείς αλλά 140 – 180, αυτό το πράγμα μπορεί να μην ισχύει γιατί δεν έχουμε ΟΚΑΝΑ στην Αμαλιάδα.

Πρέπει το κάθε ίδρυμα λοιπόν να έχει τη δικιά του αυτονομία για να μπορεί να βλέπει τα αρνητικά του και τα θετικά του και να αυτενεργεί, μην με περιμένουμε από τον κάθε Υπουργό Υγείας να αποφασίσει για το αν θα γίνει μετακίνηση ή όχι, πρέπει να έχει δικές του ενεργές δυνάμεις.

Και η Αμαλιάδα πιστέψτε με, έχει ευκαιρία πάνω σε αυτό το μοντέλο, από 1/1/2020 να έχει καλύψει τις ανάγκες από ιδιώτες και να υπάρχει μια βιωσιμότητα λειτουργίας, έτσι ώστε να μπούμε σε μια δεκαετία με τις νέες επενδύσεις που γίνονται και από τον ιδιωτικό τομέα, από δωρητές αλλά και από τον δημόσιο τομέα, έτσι ώστε η Βόρεια Ηλεία να έχει ένα νοσηλευτικό ίδρυμα κάλυψης υγειονομικών αναγκών Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας περίθαλψης».

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Σοβαρό επεισόδιο στο Νοσοκομείο του Πύργου ανάμεσα σε δυο γιατρούς

Ένα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών έλαβε χώρα την Πέμπτη 25-4-2024 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες  μια γυναίκα γιατρός κατήγγειλε …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων