Ύμνοι και Βραβεύσεις Ιεροψαλτών, στην Ενορία Αγίου Ιωάννου Πύργου

spot_img

Προτεινόμενα

Ζώντας μέσα στο Μυσταγωγικό και πανευφρόσυνο κλίμα του αγίου Δωδεκαημέρου, μία ακόμη εξαιρετική Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με Ύμνους, Κάλαντα αλλά και Βραβεύσεις Ιεροψαλτών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής προ των Χριστουγέννων 23 Δεκεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου του Δ.Δ. Αγίου Ιωάννου Πύργου, με τις ευχές και την υψηλή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Γερμανού.

Την λαμπρή αυτή εορτή προλόγισε επίκαιρα ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμότατος π. Αθανάσιος Αγγελόπουλος,  καλωσορίζοντας παράλληλα τους παρισταμένους που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό, αλλά και τους συντελεστές της όμορφης αυτής εκδήλωσης για την άψογη κατά πάντα συνεργασία τους.

Ήταν όντως ένα θεσπέσιο καλωσόρισμα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, η οποία είναι εμπλουτισμένη με θαυμάσιους ύμνους από επώνυμους και ανώνυμους υμνογράφους, που περιγράφουν το χαρμόσυνο αυτό γεγονός, οι οποίοι και απέδωσαν επιτυχώς το μέγιστο γεγονός της Θείας Ενανθρώπησης του Υιού και Λόγου του Θεού!

Τα Χριστουγεννιάτικα μελωδήματα απέδωσε μελίρρυτα και με ξεχωριστό τρόπο, η πολυμελής Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας, την οποία αποτελούν απόφοιτοι και μαθητές αυτής, καλοί και γνήσιοι θεράποντες της πατρώας Βυζαντινής Μουσικής, με Χοράρχη τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή αυτής κ. Γεώργιο Παπαγεωργίου, Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής και Μουσικολογιότατο Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Πύργου, τον οποίον ευγενικά και τιμητικά πλαισίωσαν και οι Καθηγητές της Σχολής Αιδεσιμολογιότατος π. Παντελεήμων Παπαηλιού, Δημήτριος Θανόπουλος, Γεώργιος Φουντάς, Γεώργιος Παπαηλιού και Λάζαρος Ασμής, μεταφέροντας έτσι το κατανυκτικό και μυσταγωγικό κλίμα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής, σε όλους τους παρευρισκομένους οι οποίοι προσήλθαν αθρόα.

Ο κ. Ιωάννης Γρηγορόπουλος, καθηγητής Θεολόγος-Ιεροψάλτης, προλόγισε με γλαφυρό και αφηγηματικό τρόπο τα ψαλλόμενα από νοηματικής και μουσικολογικής πλευράς.

Η Παιδική Χορωδία της παραπάνω Σχολής, καθώς επίσης και η νεοσύστατη Παιδική Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου του Δ.Δ. Αγίου Ιωάννου Πύργου, υπό την Διεύθυνση της δ. Στεφανίας Παπαγεωργίου, τραγούδησαν Κάλαντα των Χριστουγέννων από διάφορες περιοχές της Πατρίδος μας, με την συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, αποσπώντας  ευμενή σχόλια και χειροκροτήματα από τους παρισταμένους.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεπτός μας Ποιμενάρχης κ.κ. Γερμανός αφού συνεχάρει τον Εφημέριο, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, αλλά και τις χορωδίες για την άψογη εκτέλεση των Ύμνων και των Καλάντων, βράβευσε εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου τρείς Ιεροψάλτες του Ναού που διηκόνησαν και διακονούν, επί μακρά σειρά ετών στα Ιερά Αναλόγια.

Πρόκειται για τον κ. Γεώργιο Ζησιμόπουλο, τον κ. Κωνσταντίνο Καλλόφωνο οι οποίοι υπηρέτησαν θεαρέστως 33 χρόνια τον Ναό, καθώς επίσης και τον κ. Διονύσιο Καψάσκη, ο οποίος συνεχίζει την Θεοφιλή Ιεροψαλτική διακονία του. Εκ μέρους των τιμηθέντων ευχαριστήριο χαιρετισμό έκανε ο κ. Γεώργιος Ζησιμόπουλος, υιός του μακαριστού και  σεβαστού Ιερέως της Ενορίας αυτής π. Διονυσίου Ζησιμοπούλου.

Πρεσβ. Νικόλαος Κατσηδήμας.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα