• ΗΛΕΙΑ
  • 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

 

Λυδία Κονιόρδου: «Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει την προσφορά του Φεστιβάλ, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα  το δημιουργικό του και παιδαγωγικό του έργο»

Το βραβείο Ανθρώπινων Αξιών από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η αναγνώριση του πολυδιάστατου χαρακτήρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μετά από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, αποτελεί την σημαντικότερη ίσως επιβράβευση ότι πέραν της καλλιτεχνικής του επάρκειας, προάγει με σαφήνεια και πληρότητα τις δημοκρατικές αξίες που δίνουν περιεχόμενο και ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή, επιβραβεύει την δημιουργικότητα των παιδιών και νέων, δίνει μορφή στην δημιουργικότητα και την εξωστρέφεια, αναδεικνύει ένα ισχυρό κύτταρο αναγέννησης.

Στην ξεχωριστή συμβολή του Φεστιβάλ στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων, στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και στην απόκτηση γνώσεων, για να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά μέσω της εικόνας, αναφέρεται στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που γιορτάζει φέτος τα είκοσι χρόνια του, μας εκπλήσσει διαρκώς με τις καινοτόμες δράσεις του, τις αισθητικές του επιλογές, την οργανωτική του αρτιότητα και τον ανθρωποκεντρισμό του.

Η  προβολή ταινιών απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη, η φυσική παρουσία  κινηματογραφιστών, ανθρώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και θεσμικών παραγόντων από δεκάδες ξένες χώρες αντανακλούν τη διεθνή του ακτινοβολία και καταξίωση.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας με τις προβολές και αναλύσεις ταινιών, την επεξεργασία και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διοργάνωση ημερίδων για την οπτικοακουστική παιδεία και τόσες άλλες συμμετοχικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενο με τη σχολική κοινότητα  συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων, στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και στην απόκτηση γνώσεων, για να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά μέσω της εικόνας.

Αναγνωρίζοντας αυτή του την  προσφορά  το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει πράξη την επιθυμία  των διοργανωτών  και της τοπικής κοινωνίας που το έχει αγκαλιάσει, με την υπογραφή τριετούς προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας ΚΟΙΝΣΕΠ», προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα  το δημιουργικό του και παιδαγωγικό του έργο. Εύχομαι από καρδιάς  στο 20 ο Φεστιβάλ, στους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους διαγωνιζόμενους, τους εμψυχωτές των εργαστηρίων, Έλληνες και ξένους, καλή επιτυχία».

Ευκαιρία για σκέψη και σχεδιασμό, χαρακτηρίζει την φετινή επέτειο των 20 χρόνων του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Τα εκατοντάδες παιδιά όμως που θα συμμετάσχουν και φέτος με διάφορους τρόπους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είναι ταυτόχρονα ο απολογισμός των είκοσι χρόνων του και ο σχεδιασμός του για το μέλλον.

Μέσα σε αυτά τα είκοσι χρόνια, χιλιάδες παιδιά έχουν απολαύσει το προνόμιο να βρεθούν σε μία κινηματογραφική αίθουσα και να δουν σπάνιες ταινίες από όλο τον κόσμο, ταινίες που δεν θα είχαν την ευκαιρία να δουν αν δεν υπήρχε το Φεστιβάλ Ολυμπίας. Χιλιάδες παιδιά έχουν βγει από τις αίθουσες σημαδεμένα ανεξίτηλα από την επαφή τους με την τέχνη. Και αρκετά από αυτά, κατάφεραν να περάσουν από την άλλη πλευρά της κάμερας ή να αλλάξουν οπτική γωνία. Γιατί είναι βέβαιο ότι μέσα στο σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας, τα μάτια ανοίγουν και το μυαλό φωτίζεται.

Η φετινή επέτειος λοιπόν είναι μία ευκαιρία για το Φεστιβάλ να στοχαστεί την πορεία αυτών των είκοσι χρόνων, να γιορτάσει τη φετινή διοργάνωση με όλο το νεανικό κέφι που διαθέτει, και να σχεδιάσει τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Η Βουλή των Ελλήνων θα είναι παρούσα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της τέχνης και της παιδικής ηλικίας, αλλά και στις επόμενες που θα έρθουν, απονέμοντας και φέτος το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινία του διαγωνιστικού τμήματος. Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στην εξαιρετική αυτή διοργάνωση».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 χαρακτηρίστηκε από την θέσπιση, από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, του συγκεκριμένου Βραβείου.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

«Οι νέοι διαμορφώνουν με τη δική τους οπτική τον αυριανό κόσμο του ελληνικού Κινηματογράφου»

Συμπαραστάτης και αρωγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

 

Η υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας αποτελεί από πλευράς του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου  μια στρατηγική επιλογή. Το Ε.Κ.Κ παραμένει πάντα δίπλα στη διοργάνωση, ως συμπαραστάτης και αρωγός.

Ορόσημο τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ, όσο και συνολικά για την ελληνική κινηματογραφική ζωή, χαρακτηρίζει το Φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Δημήτρης Παπαϊωάννου. «Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας και δράσης. Αυτό είναι ένα ορόσημο τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ, όσο και συνολικά για την ελληνική κινηματογραφική ζωή. Πρόκειται αναμφίβολα πλέον για έναν θεσμό, ο οποίος με το παράδειγμά του έχει να μας διδάξει πολλά. Το κύριο είναι το πώς απλές και ουσιαστικές ιδέες αποκτούν τη δική τους μοναδική δυναμική όταν συνδέονται με ένα δημιουργικό ζητούμενο όπως είναι η ενίσχυση της κινηματογραφικής παιδείας της κοινωνίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι το Φεστιβάλ της Ολυμπίας μετατοπίζει γεωγραφικά το βάρος από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την Περιφέρεια και αντιμετωπίζει τους νέους ανθρώπους ως εκείνους που θα διαμορφώσουν, με τη δική τους οπτική και τις δικές τους απαιτήσεις, τον αυριανό κόσμο του ελληνικού Κινηματογράφου.

Εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, μπορώ να ευχηθώ μόνο ένα πράγμα: Να τα εκατοστήσετε! Το έχουμε ανάγκη όλοι μας».

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βασίλης Κοσμόπουλος, χαρακτηρίζει πρωτοπόρα και καθοριστική την συμβολή του Φεστιβάλ. «Η επετειακή αυτή διοργάνωση αποτελεί ταυτόχρονα την κορύφωση μιας πορείας που δικαίωσε τους σκοπούς της ίδρυσής του, κατακτώντας σημαντική θέση στο είδος αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την αφετηρία για την επίτευξη νέων στόχων προς όφελος της κοινωνίας και την κινηματογραφικής κοινότητας.

 

Η σημασία της οπτικοακουστικής παιδείας, σε μια εποχή που κυριαρχείται από  τη δύναμη της κινούμενης εικόνας, είναι αναμφισβήτητη και η ανάγκη άμεσης προσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος και μιας νέας παιδαγωγικής θεώρησης που να την εμπεριέχει, είναι πλέον αδήριτη.

 

Ο κινηματογράφος για παιδιά και νέους θέτει στο επίκεντρο την παιδική και εφηβική ηλικία και η σημασία του για τις αναπαραστάσεις της ηλικίας αυτής στην οθόνη είναι καθοριστική για την διαμόρφωση ταυτότητας.

 

Τα παιδιά θέλουν να βλέπουν εκφάνσεις της ηλικίας τους στην οθόνη – και οφείλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση αυτή – ενώ συνάμα καλούνται στην πράξη να εκφράσουν την γενιά τους μέσα από σχεδιασμένες δράσεις οπτικοακουστικής δημιουργίας.

 

Στο πλαίσιο αυτό η παρέμβαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, τόσο με την συμβολή του στην εδραίωση της πρόσληψης του κινηματογράφου για παιδιά και νέους όσο και με τις παιδευτικές του δράσεις, υπήρξε πρωτοπόρα και παραμένει καθοριστική.

 

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής του διάστασης, αφενός στο επίπεδο της υποστήριξης και κατάρτισης νέων κινηματογραφιστών και αφετέρου στην διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής για την οπτικοακουστική παιδεία με τον συντονισμό των επιμέρους θετικών πρωτοβουλιών και τον δημιουργικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην 20ο επετειακό Φεστιβάλ και στηρίζουμε εγκάρδια την προοπτική ανάπτυξης που προοιωνίζεται».

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Άκρως επιτυχημένη η Δράση και η Ημερίδα για το καθαρισμό του Παλουκίου (βίντεο)

«Άκρως επιτυχημένη η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης με τον υποθαλάσσιο καθαρισμό του Παλουκίου, παρουσία του Μανώλη Γραφάκου – Σε ειδική ημερίδα …

Λουκέτο… στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας – Αποχωρεί και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηλείας

Καταρρέει η Νέα Δημοκρατία στον δήμο Ήλιδας αφού, εδώ και μερικές ημέρας, στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης(ΔΗΜ.Τ.Ο.) του κόμματος …

Σοβαρό επεισόδιο στο Νοσοκομείο του Πύργου ανάμεσα σε δυο γιατρούς

Ένα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών έλαβε χώρα την Πέμπτη 25-4-2024 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες  μια γυναίκα γιατρός κατήγγειλε …

Ο ΟΣΕ για την επαναλειτουργία της μετρικής γραμμής Κάτω Αχαΐα – Πύργος

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Κυριάκου Βελόπουλου, ο ΟΣΕ αναφέρει σε σχέση με τη επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο τα …

Συνεχίζεται η αποχή των δικηγόρων για νέο δικαστικό χάρτη μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη 30.4.2024.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα 20-4-2024 στην Αθήνα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: Α. ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ …

  • ΗΛΕΙΑ
  • 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

20ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

 

Λυδία Κονιόρδου: «Το Υπουργείο Πολιτισμού αναγνωρίζει την προσφορά του Φεστιβάλ, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα  το δημιουργικό του και παιδαγωγικό του έργο»

Το βραβείο Ανθρώπινων Αξιών από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η αναγνώριση του πολυδιάστατου χαρακτήρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, μετά από 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας και προσφοράς στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, αποτελεί την σημαντικότερη ίσως επιβράβευση ότι πέραν της καλλιτεχνικής του επάρκειας, προάγει με σαφήνεια και πληρότητα τις δημοκρατικές αξίες που δίνουν περιεχόμενο και ποιότητα στην ανθρώπινη ζωή, επιβραβεύει την δημιουργικότητα των παιδιών και νέων, δίνει μορφή στην δημιουργικότητα και την εξωστρέφεια, αναδεικνύει ένα ισχυρό κύτταρο αναγέννησης.

Στην ξεχωριστή συμβολή του Φεστιβάλ στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων, στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και στην απόκτηση γνώσεων, για να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά μέσω της εικόνας, αναφέρεται στον χαιρετισμό της η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που γιορτάζει φέτος τα είκοσι χρόνια του, μας εκπλήσσει διαρκώς με τις καινοτόμες δράσεις του, τις αισθητικές του επιλογές, την οργανωτική του αρτιότητα και τον ανθρωποκεντρισμό του.

Η  προβολή ταινιών απ’ όλες τις χώρες του πλανήτη, η φυσική παρουσία  κινηματογραφιστών, ανθρώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας και θεσμικών παραγόντων από δεκάδες ξένες χώρες αντανακλούν τη διεθνή του ακτινοβολία και καταξίωση.

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας με τις προβολές και αναλύσεις ταινιών, την επεξεργασία και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τη διοργάνωση ημερίδων για την οπτικοακουστική παιδεία και τόσες άλλες συμμετοχικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, συνεργαζόμενο με τη σχολική κοινότητα  συμβάλλει τα μέγιστα στην πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των νέων, στην καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και στην απόκτηση γνώσεων, για να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά μέσω της εικόνας.

Αναγνωρίζοντας αυτή του την  προσφορά  το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού κάνει πράξη την επιθυμία  των διοργανωτών  και της τοπικής κοινωνίας που το έχει αγκαλιάσει, με την υπογραφή τριετούς προγραμματικής σύμβασης χρηματοδότησης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας ΚΟΙΝΣΕΠ», προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα  το δημιουργικό του και παιδαγωγικό του έργο. Εύχομαι από καρδιάς  στο 20 ο Φεστιβάλ, στους διοργανωτές, τους εθελοντές, τους διαγωνιζόμενους, τους εμψυχωτές των εργαστηρίων, Έλληνες και ξένους, καλή επιτυχία».

Ευκαιρία για σκέψη και σχεδιασμό, χαρακτηρίζει την φετινή επέτειο των 20 χρόνων του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. «Τα εκατοντάδες παιδιά όμως που θα συμμετάσχουν και φέτος με διάφορους τρόπους στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, είναι ταυτόχρονα ο απολογισμός των είκοσι χρόνων του και ο σχεδιασμός του για το μέλλον.

Μέσα σε αυτά τα είκοσι χρόνια, χιλιάδες παιδιά έχουν απολαύσει το προνόμιο να βρεθούν σε μία κινηματογραφική αίθουσα και να δουν σπάνιες ταινίες από όλο τον κόσμο, ταινίες που δεν θα είχαν την ευκαιρία να δουν αν δεν υπήρχε το Φεστιβάλ Ολυμπίας. Χιλιάδες παιδιά έχουν βγει από τις αίθουσες σημαδεμένα ανεξίτηλα από την επαφή τους με την τέχνη. Και αρκετά από αυτά, κατάφεραν να περάσουν από την άλλη πλευρά της κάμερας ή να αλλάξουν οπτική γωνία. Γιατί είναι βέβαιο ότι μέσα στο σκοτάδι της κινηματογραφικής αίθουσας, τα μάτια ανοίγουν και το μυαλό φωτίζεται.

Η φετινή επέτειος λοιπόν είναι μία ευκαιρία για το Φεστιβάλ να στοχαστεί την πορεία αυτών των είκοσι χρόνων, να γιορτάσει τη φετινή διοργάνωση με όλο το νεανικό κέφι που διαθέτει, και να σχεδιάσει τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Η Βουλή των Ελλήνων θα είναι παρούσα σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της τέχνης και της παιδικής ηλικίας, αλλά και στις επόμενες που θα έρθουν, απονέμοντας και φέτος το βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» σε ταινία του διαγωνιστικού τμήματος. Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στην εξαιρετική αυτή διοργάνωση».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 χαρακτηρίστηκε από την θέσπιση, από τον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, του συγκεκριμένου Βραβείου.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

«Οι νέοι διαμορφώνουν με τη δική τους οπτική τον αυριανό κόσμο του ελληνικού Κινηματογράφου»

Συμπαραστάτης και αρωγός του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους

 

Η υποστήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας αποτελεί από πλευράς του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου  μια στρατηγική επιλογή. Το Ε.Κ.Κ παραμένει πάντα δίπλα στη διοργάνωση, ως συμπαραστάτης και αρωγός.

Ορόσημο τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ, όσο και συνολικά για την ελληνική κινηματογραφική ζωή, χαρακτηρίζει το Φεστιβάλ ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Δημήτρης Παπαϊωάννου. «Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια παρουσίας και δράσης. Αυτό είναι ένα ορόσημο τόσο για το ίδιο το Φεστιβάλ, όσο και συνολικά για την ελληνική κινηματογραφική ζωή. Πρόκειται αναμφίβολα πλέον για έναν θεσμό, ο οποίος με το παράδειγμά του έχει να μας διδάξει πολλά. Το κύριο είναι το πώς απλές και ουσιαστικές ιδέες αποκτούν τη δική τους μοναδική δυναμική όταν συνδέονται με ένα δημιουργικό ζητούμενο όπως είναι η ενίσχυση της κινηματογραφικής παιδείας της κοινωνίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία το γεγονός ότι το Φεστιβάλ της Ολυμπίας μετατοπίζει γεωγραφικά το βάρος από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς την Περιφέρεια και αντιμετωπίζει τους νέους ανθρώπους ως εκείνους που θα διαμορφώσουν, με τη δική τους οπτική και τις δικές τους απαιτήσεις, τον αυριανό κόσμο του ελληνικού Κινηματογράφου.

Εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, μπορώ να ευχηθώ μόνο ένα πράγμα: Να τα εκατοστήσετε! Το έχουμε ανάγκη όλοι μας».

Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Βασίλης Κοσμόπουλος, χαρακτηρίζει πρωτοπόρα και καθοριστική την συμβολή του Φεστιβάλ. «Η επετειακή αυτή διοργάνωση αποτελεί ταυτόχρονα την κορύφωση μιας πορείας που δικαίωσε τους σκοπούς της ίδρυσής του, κατακτώντας σημαντική θέση στο είδος αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την αφετηρία για την επίτευξη νέων στόχων προς όφελος της κοινωνίας και την κινηματογραφικής κοινότητας.

 

Η σημασία της οπτικοακουστικής παιδείας, σε μια εποχή που κυριαρχείται από  τη δύναμη της κινούμενης εικόνας, είναι αναμφισβήτητη και η ανάγκη άμεσης προσαρμογής του εκπαιδευτικού συστήματος και μιας νέας παιδαγωγικής θεώρησης που να την εμπεριέχει, είναι πλέον αδήριτη.

 

Ο κινηματογράφος για παιδιά και νέους θέτει στο επίκεντρο την παιδική και εφηβική ηλικία και η σημασία του για τις αναπαραστάσεις της ηλικίας αυτής στην οθόνη είναι καθοριστική για την διαμόρφωση ταυτότητας.

 

Τα παιδιά θέλουν να βλέπουν εκφάνσεις της ηλικίας τους στην οθόνη – και οφείλουμε να διευκολύνουμε την πρόσβαση αυτή – ενώ συνάμα καλούνται στην πράξη να εκφράσουν την γενιά τους μέσα από σχεδιασμένες δράσεις οπτικοακουστικής δημιουργίας.

 

Στο πλαίσιο αυτό η παρέμβαση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, τόσο με την συμβολή του στην εδραίωση της πρόσληψης του κινηματογράφου για παιδιά και νέους όσο και με τις παιδευτικές του δράσεις, υπήρξε πρωτοπόρα και παραμένει καθοριστική.

 

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου έχει θέσει ως στόχο την ανάπτυξη της εκπαιδευτικής του διάστασης, αφενός στο επίπεδο της υποστήριξης και κατάρτισης νέων κινηματογραφιστών και αφετέρου στην διαμόρφωση μιας συνολικής στρατηγικής για την οπτικοακουστική παιδεία με τον συντονισμό των επιμέρους θετικών πρωτοβουλιών και τον δημιουργικό διάλογο με τους αρμόδιους φορείς.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην 20ο επετειακό Φεστιβάλ και στηρίζουμε εγκάρδια την προοπτική ανάπτυξης που προοιωνίζεται».

 

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Δεν αναβαθμίζεται τελικά το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας – Προς διαβούλευση το νομοσχέδιο!

Τι και αν βγάλαμε πρώτο τον Υφυπουργό μας, τι και αν βγάλαμε με κοντά 40% την ΝΔ στην Ηλεία ,τι …

Σοβαρό επεισόδιο στο Νοσοκομείο του Πύργου ανάμεσα σε δυο γιατρούς

Ένα επεισόδιο μεταξύ δύο γιατρών έλαβε χώρα την Πέμπτη 25-4-2024 το μεσημέρι, όταν σύμφωνα με πληροφορίες  μια γυναίκα γιατρός κατήγγειλε …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων